Geplaatst op: 15-06-2021
Auteur: Redactie
NRIT

Kees van Wijk vertrekt bij VVV Nederland

Kees van Wijk vertrekt bij VVV Nederland

Op 1 juli 2021 vertrekt Kees van Wijk als algemeen directeur van VVV Nederland B.V. Hij wordt opgevolgd door de huidige directeur Giftcards en Transitie Jos Peeters. Kees van Wijk blijft wel actief in Gastvrij Nederland.

Kees van Wijk heeft ruim zestien jaar leiding gegeven aan VVV Nederland, het bedrijf dat zowel de uitgever is van de bekende VVV Cadeaukaart (en ook de VVV Dinercheque en de VVV Lekkerweg cadeaukaart) alsook de koepelorganisatie van de door middel van een VVV merklicentie aangesloten destinatie marketing-/managementorganisaties (DMO’s) in Nederland. 

Kees van Wijk

Met het ontwikkelen van het Kennisnetwerk Destinatie Nederland heeft hij een belangrijke impuls gegeven aan het onderling verbinden van de DMO’s en het versterken van hun gezamenlijke positie in het toeristisch-recreatief krachtenveld. In 2003 wist hij vanuit koepelorganisatie ANVV de Nederlandse VVV’s ter verenigen in VVV Nederland. Hij is tevens voorzitter van Gastvrij Nederland – Nationale Raad toerisme, recreatie, horeca en cultuur. Vooralsnog continueert hij als vertegenwoordiger van VVV Nederland in Gastvrij Nederland die functie.

Kees van Wijk en Jos Peters

Jos Peters

Jos Peeters heeft zijn sporen verdiend in de verzekeringswereld en is een ervaren bestuurder op het kruisvlak van strategie, commercie, operations en ICT. Voor hij aan de slag ging bij VVV Nederland was hij onder meer directeur commercie en zorginkoop bij Eno Zorgverzekeraar, directievoorzitter marketing en verkoop Delta Lloyd bij de Delta Lloyd Groep N.V. en directeur OHRA Leven en Schade. Daarnaast is hij bij tal van organisaties actief geweest als interim bestuurder, consultant en adviseur. 

Nieuwe strategie

Jos Peeters en Kees van Wijk hebben het afgelopen jaar gewerkt aan een nieuwe strategie voor VVV Nederland die gericht is op het versterken van de marktpositie van het cadeaukaartenbedrijf en op het door-ontwikkelen van het Kennisnetwerk Destinatie Nederland tot een volwaardige branche- en netwerkorganisatie voor DMO’s. De afronding van het strategietraject is een logisch en natuurlijk moment voor Kees van Wijk om het stokje bij VVV Nederland nu over te dragen aan Jos Peeters.

Trefwoorden: beleid, marketing, dmo's, brancheorganisaties

||| Blogs |||

09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
30/03/21
Hoe je een imago verkwanselt met een kop koffie
In het stemhokje schoot de gedachte door mijn hoofd. Merkwaardig eigenlijk dat meerdere politieke pa...
28/07/20
Waarom Pinterest voor bedrijven in toerisme & recreatie zo’n geweldig promotiemiddel is
Veel mensen denken bij Pinterest aan hobbyprojecten. Maar wist je dat 1 miljoen Nederlandse gebruikers op Pinterest zoeken naar inspiratie voor reizen en dagjes uit? Pinterest is dus bij uitstek geschikt voor bedrijven in toerisme & recreatie.
14/07/20
Destinatiemarketing in coronatijd
Hoe werk je als DMO aan een toekomstbestendige positionering, ontwikkeling en zichtbaarheid van het toeristische product in je regio? Astrid Crum, directeur van Marketing Drenthe deelt graag haar inzichten.
29/06/20
Oost west thuis best
Oost west thuis best
29/06/20 · Marketing · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Vrijwel iedereen boven de 40 jaar kan zich de volgende situatie heel goed voor de geest halen. Het i...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

21/07/21
Visit Zuid-Limburg lanceert informatiecampagne na watersnood
Visit Zuid-Limburg lanceert een campagne om toeristen goed te informeren over de vakantiemogelijkheden in de regio. Zuid-Limburg is hard getroffen door de watersnood maar inmiddels zijn de meeste bedrijven weer open en staan klaar om gasten en toeristen gastvrij te ontvangen.
19/07/21
Campagne Breda Marketing genomineerd voor Kern Creativity Award
DMO Marketing Breda is voor twee Kern-awards genomineerd. De campagne ‘Breda Geeft Je de Ruimte’ is genomineerd voor de Kern Marketing Award 2021 en met de Groene Kaart maken ze kans op de Kern Creativity Award 2021.
13/07/21
Efteling ziet kansen in netwerk Talpa
De Efteling en Talpa Network gaan samenwerken op meerdere kanalen van Talpa Network. Met onder meer zichtbaarheid op Talpa’s bij het televisieprogramma Marble Mania en middels het veilen van entreetickets van het attractiepark door de veilingwebsite VakantieVeilingen. Het leidt mogelijk tot een internationale aanpak.
08/07/21
Geluksgevoel centraal in zomercampagne Marketing Groningen
Dit gevoel wordt gevangen in twaalf campagnefoto’s die dat gevoel proberen te vangen. Voor de campagne zijn drie nieuwe routes ontwikkeld langs pareltjes in de provincie Groningen.
06/07/21
Twente koppelt bewoners aan toeristen
Elke trend heeft zijn tegentrend. Dat zien we in Twente waar ze in deze tijd met chatbots en artificial intelligence Tukkers van vlees en bloed inzetten om toeristen unieke tipse te geven.
02/07/21
Extra impuls voor herstel van gastvrijheidssector:
Vandaag is de campagne ‘Buitenleven in regio Utrecht’ gelanceerd door gedeputeerde Arne Schaddel...
30/06/21
Exclusief voor leden
Singapore Tourism Board opent kantoor in Brussel voor marketing en sales Benelux
De Singapore Tourism Board (STB) heeft de opening van hun regionale kantoor in Brussel, België aangekondigd. Het nieuwe kantoor wordt geopend om de potentie van de Benelux-markt te benutten en maakt deel uit van STB's middellange tot lange termijn strategie in investering in long-haul markten. De ‘Passion Made Possible’-campagne staat klaar.
23/06/21
Weer handhaving op reclame in het buitengebied
De afschaling van coronamaatregelen laat zich ook zien in beleid en handhaving. Vanaf 1 juli 2021 gaat de handhaving in opdracht van de provincie Utrecht van start. Vanwege corona is in het voorjaar van 2021 en 2020 met de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Utrecht afgesproken dat zij enige tijd coulance betrachtte wat betreft reclameuitingen in het buitengebied.