Geplaatst op: 10-06-2021
Auteur: Redactie
NRIT Media
Uitgever: NRIT Media

Steun voor scholen die Friese groepsaccommodaties boeken

Steun voor scholen die Friese groepsaccommodaties boeken

Friese scholen die hun werkweek of een educatieve dagexcursie boeken bij een Friese groepsaccommodatie, kunnen hiervoor subsidie aanvragen. Deze maakt onderdeel uit van het tweede Herstelpakket ‘Lok op 1: No en Moarn’ van de provincie. Scholen kunnen vanaf 15 juni een subsidievraag indienen. Er is in totaal een half miljoen euro beschikbaar. De scholenvoucher richt zich op alle scholen van het voortgezet onderwijs, mbo en hbo in Fryslân.

 

Nu coronamaatregelen steeds verder worden versoepeld, zijn ook steeds meer groepsactiviteiten mogelijk. Zo kunnen scholen weer denken aan het organiseren van werkweken en dagexcursies. Om Friese ondernemers met groepsaccommodaties te steunen, kunnen scholen die hun werkweken boeken bij een Friese groepsaccommodatie in aanmerking komen voor financiële steun. Ook een zeilschip van de bruine vloot wordt gerekend tot de groepsaccommodaties. Verder kunnen groepsexcursies in aanmerking komen wanneer zij een educatief karakter hebben, in Fryslân plaatsvinden en worden georganiseerd vanuit een Friese onderneming. De subsidie is ondergebracht bij de ‘Subsidieregeling verblijf en groepsexcursie 2021’.

 

Gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder: "Wij willen onze scholen stimuleren in Fryslân groepsaccommodaties en de bruine vloot te boeken voor werkweken. Dit zorgt voor extra inkomen voor deze door corona zwaar getroffen bedrijven. En voor jongeren zijn werkweken en groepsexcursies sociale en leerzame activiteiten.”

 

Toerisme Collectief Friesland (TCF) zorgt ervoor dat belangstellende scholen en ondernemers met elkaar in contact komen. Wie het eerst komt, eerst maalt. De subsidie kan worden aangevraagd tót 1 november 2021. De te subsidiëren activiteit moet plaatsvinden in de periode van 1 juni 2021 tot en met 1 juni 2022.

 

Scholen kunnen voor meer informatie en om zich aan te melden terecht op de website van de provincie: www.fryslan.frl/verblijfenexcursie

 

Link: https://www.fryslan.frl/subsidies/subsidies-regelingen_3217/item/subsidieregeling-verblijf-en-groepsexcursie-2021_23611.html?pk_campaign=Redirects&pk_kwd=verblijfenexcursie
Topics:Beleid
Trefwoorden: Subsidie scholen, werkweek, educatieve dagexcursies, steun

||| Blogs |||

09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
07/06/21
Bezint eer ge begint!
Bezint eer ge begint!
07/06/21 · Horeca · Guido Aerts | Lees meer
De laatste dertig jaar gaan we in oktober samen met vrienden een lang weekend naar een super leuk ho...
02/05/21
Pegasus of luchtfietserij?
Pegasus of luchtfietserij?
02/05/21 · Dagrecreatie · Thijs Vossen | Lees meer
Er zal in een ver verleden ongetwijfeld ooit een blog geschreven zijn met de titel: ‘De auto wordt...
30/03/21
Hoe je een imago verkwanselt met een kop koffie
In het stemhokje schoot de gedachte door mijn hoofd. Merkwaardig eigenlijk dat meerdere politieke pa...
18/03/21
Het ontwikkelen van recreatiebedrijven begint met het eind voor ogen
Overheden buitelen over elkaar rondom het thema: vitale verblijfsrecreatie. Terecht, want een sterke verblijfsrecreatie draagt bij aan de leefbaarheid in een stad, dorp of gemeente. Goed dat overheden daar op letten. In onze optiek hebben veel gemeenten echter weinig oog voor het sturen op nieuwe concepten die gebaseerd zijn op toeristisch-recreatieve exploitatie.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

16/09/21
Roompot maakt een groot landelijk event van World Cleanup Day
Zaterdag vindt de 4e editie van de World Cleanup Day in Nederland plaats. De afgelopen jaren bewees Roompot al een van de meest geëngageerde bedrijven te zijn op deze belangrijke dag. Dit jaar wil Roompot het nog beter doen en organiseert het een groots Cleanup event met tal van activiteiten ter land en op het water in Zeeland. Bovenop de tientallen opruimacties doorheen Nederland natuurlijk.
16/09/21
Veel Nederlanders met vakantieplannen
NBTC komt met een nieuwe Vakantie Sentiment Monitor. Wat gaan de laatste maanden van 2021 brengen voor de Nederlandse vakantiemarkt?
16/09/21
Friesland maakt big data inzichtelijk en bruikbaar
Deze zomer hebben ze bij DataFryslân niet stilgezeten. Ze hebben een mooie zomerserie gemaakt rond de klantreis van toeristen naar Friesland, waarbij ze gebruik hebben gemaakt van verschillende (big)bronnen. Nieuwsgierig hoe dat uit heeft gepakt?
15/09/21
ANVR reisondernemingen gaan wereldwijd reizen aanbieden
Diverse reisorganisaties, aangesloten bij ANVR, gaan weer wereldwijd reizen aanbieden. ANVR staat achter die beslissing omdat 80% van de volwassen Nederlanders is gevaccineerd en het kabinet zelf stelt dat steunmaatregelen niet meer nodig zijn omdat er praktisch geen beperkende maatregelen meer zijn. Dat betekent overigens niet dat ANVR geen druk zet op voortzetting van de steunmaatregelen. Zeker voor verre reizenspecialisten die al 1,5 jaar geen reizen kunnen uitvoeren. ANVR wil ook dat de overheid de quarantaineverplichtingen voor terugkerende reizigers laat vervallen.
15/09/21
Het duurzaamste vakantiepark van België verwelkomt zijn eerste gasten op 15 oktober
Het nieuwe Roompot vakantiepark in het Belgische Hechtel-Eksel zal zijn eerste gasten op vrijdag 15 ...
15/09/21
Nederland weer open maar met coronatoegangsbewijs
Nederland gaat op 25 september verder open maar wel met een coronatoegangsbewijs. De regering ruimt de 1,5 meter in voor het toegangsbewijs en dat vindt niet iedereen positief. Brancheorganisaties reageren negatief op deze versoepelingen.
14/09/21
Brabant gaat voor Leisure for a Better Society
In Brabant moet leisure een grote rol gaan spelen in de maatschappelijke uitdagingen waar de provincie voor staat. Hoe gaan ze dat daar aanpakken?
14/09/21
Boekingen voor herfstvakantie plussen sterk
De toeristische sector gaat een goede herfstvakantie tegemoet. Vakantiehuizenspecialist Belvilla zit alweer boven het niveau van 2019 en Vliegtickets.nl meldt een sterk herstel. Welke bestemmingen zijn het meest in trek?