Geplaatst op: 08-06-2021
Auteur: Marc Gerlings

Avondvierdaagse succesvol na mindere start

Innovaties in de app

Avondvierdaagse succesvol na mindere start
Meer beleving in de app van de Avond4daagse. Foto: KWBN.
Ook dit jaar organiseert Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) samen met partner eRoutes een digitale versie van de populaire Avond4daagse. Met behulp van een speciaal hiervoor aangepaste app lopen kinderen hun eigen routes op hun eigen moment. Dat zij daarmee in een behoefte voorzien, blijkt uit de ruim 55.000 deelnemers die, ondanks het uitblijven van mooi lenteweer bij de startperiode, zich toch hebben ingeschreven. Met de zomervakantie en mooier weer in het verschiet, is besloten om de Avond4daagse – Home Edition te verlengen tot en met 31 juli.

Aantal deelnemers

Paul Sanders (directeur-bestuurder KWBN) en Edwin Kuipers (CEO eRoutes) zijn trots op het hoge aantal deelnemers van deze tweede speciale editie. Vorig jaar vond de Home Edition voor het eerst plaats. Bijna 60.000 kinderen namen toen deel. Toen ook dit jaar bleek dat het niet mogelijk zou zijn om in het voorjaar al evenementen te organiseren, besloot KWBN - zeker na het succes van vorig jaar - ook dit jaar de Avond4daagse – Home Edition te organiseren.

Op 1 juni werd de mijlpaal van 50.000 deelnemers gepasseerd. De organisatie meldt vandaag dat de 55.000 inschrijvingen zijn bereikt.

Flexibele deelname

De nieuwe opzet biedt ook kansen voor kinderen die anders niet deel kunnen nemen, bijvoorbeeld door een handicap of een overgevoeligheid voor prikkels. En niet alleen kinderen doen mee, ook volwassen deelnemers herbeleven hun basisschooltijd zo vertelt Astrid Bovée. Samen met een aantal vriendinnen nam ze deel. "Het was een goede motivatie om overdag te wandelen en door de app beleefden we de omgeving op een andere manier, we leerden andere routes kennen met nieuwe paadjes". Sanders: "Van zulke berichten worden we ontzettend enthousiast. Het laat duidelijk de voordelen van de Home Edition zien. Ook ouders ervaren de flexibiliteit als positief. En wil je graag in één jaar twee (of meer) medailles verdienen, dan kun je meerdere keren deelnemen." Kuipers vult aan: "Ook leuk om bijvoorbeeld vanaf je vakantieadres te gaan wandelen. Dat kan met deze speciale Home Edition ook in het buitenland."

Virtuele rustpunten

Met behulp van de app kunnen deelnemers vanaf een zelf te bepalen locatie routes laten maken. Ze kiezen zelf de afstand: 2,5 – 5 – 10 kilometer. Daarbij is het startpunt gelijk aan het eindpunt. De app trackt de routes zodat de deelnemers ook inzicht hebben in hun prestaties. Nieuw dit jaar zijn de verschillende meldingen tijdens de wandeling en de virtuele rustpunten in de app.

Vierdaagse in veertien dagen

Avond4daagse – Home Edition vindt plaats tussen 29 maart en 31 juli 2021. De exacte startdatum bepaalt de deelnemer zelf. Tijdens deze speciale editie hoeven de vier dagen niet aaneengesloten gelopen te worden, maar ze moeten wel binnen twee weken volbracht zijn. De laatste startdag is 31 juli, er kan dan gelopen worden t/m 14 augustus. Wanneer de deelnemers lopen, mogen ze ook zelf bepalen. Dat mag doordeweeks zijn of in het weekend, 's avonds maar ook overdag.

Inschrijven

Deelnemers vinden meer informatie op: www.avond4daagse.nl. Hier kunnen zij zich tot 31 juli 2021 ook inschrijven. Inschrijving vindt dus niet centraal via school of sportvereniging plaats, maar ouders/verzorgers schrijven zichzelf en hun kinderen in. Deelname aan Avond4daagse – Home Edition kost €6,50 per deelnemer. Daarvoor krijgt men toegang tot de app, de mogelijkheid vier routes automatisch te laten aanmaken en de prestatie te laten meten. De officiële Avond4daagse medailles worden thuisbezorgd.
Trefwoorden: evenement, online, vierdaagse, eroutes

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
06/09/19
Drie misvattingen bij het opzetten van een actie
Consumenten hebben steeds meer behoefte aan een totale beleving en willen hun vrije tijd optimaal be...
13/12/18
Recreatieondernemer: generalist of specialist?
Na de Tweede Wereldoorlog werd het verschijnsel toerisme maatschappelijk steeds belangrijker. Vo...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

15/09/21
Nederland weer open maar met coronatoegangsbewijs
Nederland gaat op 25 september verder open maar wel met een coronatoegangsbewijs. De regering ruimt de 1,5 meter in voor het toegangsbewijs en dat vindt niet iedereen positief. Brancheorganisaties reageren negatief op deze versoepelingen.
10/09/21
Muziek luisteren in Limburgse heuvels
Wanderlöss is een team van muzikale beroepsliefhebbers met wortels in Zuid-Limburg. Ze willen hun favoriete muziek brengen naar de velden, de heuvels, de hoeven, de paden en de bossen uit hun jeugd. Wanderlöss vindt voor het eerst plaats op 2 en 3 oktober en de eerste namen zijn bekend gemaakt.
08/09/21
Evenementenorganisator spant toch kort geding aan tegen de Staat
Omdat de onzekerheid en onduidelijkheid door 'Den Haag' echter nog altijd niet zijn weggenomen en 402 Automotive en tal van betrokkenen daardoor ernstig worden geschaad, is besloten tot alsnog een kort geding, op 14 september om 14.00 uur.
06/09/21
Prikkelarm testbezoek in Sea Life krijgt vervolg
Op 2 juni j.l. heeft Sea Life een prikkelarm testevenement gehouden. Wegens de vele aanmeldingen en ...
01/09/21
Randy & Rosie van Attractie- & Vakantiepark Slagharen dragen winnend modeontwerp Design Challenge
Lucas ten Holder wint Design Challenge van Attractie- & Vakantiepark Slagharen. Een wedstrijd vo...
01/09/21
Eerste live vakbeurs voor horeca in september
Gastvrij Rotterdam 2021 vindt fysiek plaats van 20 t/m 22 september in Rotterdam Ahoy. Het gastronomische platform voor de professionele horeca biedt een compleet aanbod aan food en non-food producten en innovatieve oplossingen.
31/08/21
Camperbeurs in Hardenberg gaat door
Na anderhalf jaar noodgedwongen ‘corona-pauze’ gaat de Camperbeurs in Hardenberg weer door. De Camperbeurs vindt plaats op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 september 2021 in Evenementenhal Hardenberg.
30/08/21
65.000 bezoekers voor Theaterfestival Boulevard
Met veel aandacht voor het niet doorgaan van grote evenementen en festivals vergeten we wel eens dat er met kleine en geplaceerde evenementen wel veel mogelijk is. Mooi voorbeeld is Theaterfestival Boulevard ’s-Hertogenbosch dat met 120 voorstellingen 65.000 bezoekers ontving. De organisatie spreekt wel van een langgerekte oefening in wendbaarheid.