Geplaatst op: 29-05-2021
Auteur: Redactie
NRIT

HISWA-RECRON wil langere periode nog steun voor bedrijven

HISWA-RECRON wil langere periode nog steun voor bedrijven
Afbeelding van Capri23auto via Pixabay

HISWA-RECRON is matig positief over de verlenging van de steunmaatregelen tot en met het derde kwartaal die het kabinet vorige week bekend maakte. Veel waterport- en recreatiebedrijven hebben nog steeds te maken met beperkingen en corona gerelateerd omzetverlies. Het blijft dus van groot belang dat financiële steun beschikbaar blijft, minimaal tot en met het einde van 2021. Ook moeten er betere regelingen komen voor concerns.

Verlenging steun noodzakelijk

Geert Dijks, directeur HISWA-RECRON: "Goed dat de komende maanden de steun wordt doorgezet en op onderdelen verbeterd. Maar dit demissionair kabinet durft niet een vangnet te regelen voor kwartaal 4 en daarna, om ondernemers ook de winter door te helpen. Veel ondernemers hebben uitgestelde schade als gevolg van corona. Zoals productiebedrijven met een goede orderportefeuille in 2020 die eind 2021 opdroogt. Maar zeker ook accommodaties die zich richten op grote groepen, zoals schoolkampen, die op jaarbasis boeken en mogelijk pas weer reserveren voor het najaar 2022. Een verlengde regeling kan prima want als de schade meevalt door versoepelingen van de maatregelen dan zal een ondernemer ook geen gebruik maken van dit vangnet."

Concerns

HISWA-RECRON pleit daarom voor een verlenging van het pakket voor een langere periode. Maar ook voor een betere regelingen voor grote concerns. Het is niet terecht dat grotere ketens per saldo per vestiging veel minder tegemoetkoming krijgen dan individuele bedrijven.

Oproep aan de Kamer

Dijks: "De komende week zullen we samen met onze partners in contact treden met Kamerleden die inmiddels goed thuis zijn in onze sector. De gastvrijheidssector is niet alleen in Nederland, maar ook in heel de wereld de zwaarst getroffen sector en we zijn nog niet uit deze crisis."

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, watersport, ondernemen, corona, crisis, steunmaatregelen

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
13/12/19
Pleasure for all! Hoe gastvrij zijn vrijetijdsbedrijven …?
Nederland heeft 2 miljoen mensen met een beperking. Wat doet de vrijetijdssector om ook deze gasten een warm welkom te heten?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

30/07/21
Leidende tentoonstelling Fries Museum voor Arcadia bekend
De collectie Franse impressionisten uit Museum Boijmans Van Beuningen komt volgend jaar naar Leeuwarden. Het Fries Museum maakt samen met het Rotterdamse museum een grote tentoonstelling over de invloed van het Franse licht in de 19de-eeuwse schilderkunst, met landschappen van Franse meesters als Monet en Cézanne maar ook Nederlandse kunstenaars als Maris en Weissenbruch.
29/07/21
Visit Zuid-Limburg zoekt na watersnood tijdelijke locatie
Beide locaties in Valkenburg van DMO Visit Zuid-Limburg zijn nog onbruikbaar na de enorme watersnood. Om gasten te helpen is een tijdelijk informatiepunt opgezet bij het station van Valkenburg maar de organisatie heeft nog een locatie nodig.
26/07/21
Pop-up kunstinstallatie in Tilburg daagt mensen uit tot duurzamer leven
Duurzaam denken leidt niet altijd tot duurzaam doen. Velen weten niet waar te beginnen of onderschatten hun eigen bijdrage. Maar daar heeft Kevin van Welie iets moois op bedacht. Het is een installatie die Tilburg aan het denken zet.
22/07/21
Maritiem Museum in de zomer langer open
Nu de zomer begonnen is, pakken attractieparken de succesformule op van langere openingstijden. Dit wordt ook door de musea gezien. Het Maritiem Museum is tot en met eind augustus tot 20.00 open en biedt met het nieuwe Leuvepaviljoen een complete buitenprogrammering.
14/07/21
Exclusief voor leden
Thuiswerken blijft en zakelijk reizen wordt duurzamer
De pandemie brengt een kanteling als het gaat werken centraal op kantoor. Thuiswerken blijft, ook als de pandemie voorbij is, blijkt uit een groot onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het levert ook een spreiding op van het verkeer. Bedrijven investeren in het duurzaam maken van het reisgedrag van medewerkers. Dat is een belangrijke trend voor het zakelijk verkeer.
13/07/21
Na gemist seizoen richt SnowWorld zicht op zomerskiën
Door de lockdown zag SnowWorld zich afgelopen winter genoodzaakt al haar vestigingen te sluiten. Meer dan een miljoen Nederlandse wintersportfans konden niet op wintersport en dat gemis merkt SnowWorld nu. De vraag naar activiteiten op de sneeuw is groter dan in een normale zomer.
09/07/21
Watersport wil inspraak op beleid Grevelingen
In een gezamenlijk opgestelde visie ‘De juiste koers voor de Grevelingen’ over de waterrecreatie ín het gebied, pleit een samenwerking van belanghebbenden in de waterrecreatie voor meer inspraak op het beleid voor deze bekende watersportlocatie. Het gaat om het inspelen op de markt die jaarlijks rond de 30 miljoen euro aan bestedingen oplevert in dit gebied.
06/07/21
Provincie Utrecht wil retail binnensteden en kernen versterken
Utrechtse gemeenten kunnen sinds 1 juli een subsidie aanvragen om de vitaliteit van binnensteden, dorpskernen en winkelcentra te versterken.