Geplaatst op: 31-05-2021
Auteur: Redactie
NRIT Media
Uitgever: NRIT Media

Roompot opent nieuw Qurios park in Callantsoog

Roompot opent nieuw Qurios park in Callantsoog

Roompot opent een gloednieuw Qurios park in Callantsoog. Vanaf het hoge duin zie je aan de ene kant het strand, en aan de andere kant het ingepolderde landschap. Een heerlijke plek om het hele jaar door te ontspannen en te genieten van alles waar we in Nederland zo trots op zijn. Het eerste Qurios park opende in 2016 in Bloemendaal en dit is inmiddels het vijfde park. Qurios staat voor kwaliteit, duurzaamheid en excellente service.

 

Een duurzaam park

Een Qurios park bouwt men altijd zo duurzaam mogelijk. Met de uitgangspunten van de Green Key certificering in gedachten voldoet het aan meer dan 80 duurzaamheidseisen. Bij de bouw houdt men rekening met duurzame bouwmaterialen, maar voert men bijvoorbeeld ook een duurzaam inkoopbeleid: er wordt zoveel mogelijk gewerkt met Nederlandse producten zodat de ecologische voetafdruk minimaal blijft. Dankzij slimme meters monitort het park zijn energieverbruik en kan het waar nodig bijsturen. Op tekening stond in 2018 een heel gasloos concept. Maar omdat de vraag naar elektra hier in de regio groter is dan het stroomnetwerk aankan, kiest Qurios in Callantsoog voor een alternatief in de vorm van biopropaan, dat wordt geproduceerd uit 100% duurzame grondstoffen. De hernieuwbare grondstoffen van biopropaan bestaan voor zo’n 88% uit afval en voor 12% uit hernieuwbare plantaardige oliën, die ook afkomstig zijn uit gecertificeerde plantages. Wel gas, toch duurzaam.

 

De ziel van Callantsoog

Bij de ontwikkeling van het park stelde men zich eerst de vraag: Hoe maken we de ziel van Callantsoog voor onze gasten zo tastbaar mogelijk? We creëren graag een plek die hoe bijzonder ook, helemaal opgaat in haar eigen omgeving.

De ziel van Callantsoog heeft men gevangen in drie thema’s, waaraan ook een eigen storycottage werd geweid. Kleurrijk Holland, een hommage aan de bollenvelden,  Natte Voeten waarbij de gasten worden meegenomen in het verhaal van het ontstaan van dit kustdorp en Hollandse Kost waarbij het gaat over de nuchtere Hollandse handen-uit-de-mouwen mentaliteit door de hypermoderne boeren en de vruchtbare grond door het zilte water.

 

Duurzame samenwerking

Tijdens de ontwikkelfase viel het verhaal op van twee bijzondere partijen die zich duurzaam inzetten in de regio. De familie Huiberts uit Sintmaartensvlotbrug gooide het roer jaren geleden al om en teelt uitsluitend nog biologische bloembollen. Het bodemleven op hun boerderij is hierdoor helemaal herstelt en daardoor is de keuze voor het bollenveld van Qurios Callantsoog snel gemaakt. Een ander initiatief vond men bij de jongens van Wilder Land. Zij zaaien graag onkruid bij de boer ter bevordering van de Nederlandse biodiversiteit. Zij zaaiden voor Qurios Callantsoog ook een veld vol bloemen, dat straks het walhalla wordt voor bijen en vlinders. Maar ook maken ze hier heerlijke kruidenthee van. Het park ging ook met Wilder Land een samenwerking aan en biedt zijn gasten een verfrissend welkom met thee uit de nabije natuur.

 

5 types lodges

De 92 sea lodges bieden plaats aan 4 tot 6 gasten. Op het park zijn in totaal 5 types sea lodges, waarvan 2 aangepast voor mindervaliden.

Het nieuwe park in Callantsoog heet zijn eerste gasten welkom op donderdag 1 juni.

Trefwoorden: nieuw park, duurzaam vakantiepark

||| Blogs |||

28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
29/06/20
Oost west thuis best
Oost west thuis best
29/06/20 · Marketing · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Vrijwel iedereen boven de 40 jaar kan zich de volgende situatie heel goed voor de geest halen. Het i...
09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
06/05/20
De revival van de stacaravan en andere na-Coronaase trends in 2025
Herinnert u zich nog vaag het artikel uit het Algemeen Dagblad in november 2019? "In 2018 gaven...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

23/06/21
Exclusief voor leden
Stip Reizen biedt Makro klanten reizen aan
Stip Reizen gaat samen met Makro Nederland vakanties aanbieden. Op 22 juni is de eerste papieren reisfolder op de mat gevallen bij de pashouders van de groothandel. Ook komt er een online versie beschikbaar. De touroperator wil met de samenwerking snel inspelen op de veranderende vraag vanuit de klanten. Fred Verlinden licht de samenwerking toe.
21/06/21
Hoe optimaliseer je de overdracht van het vakantiepark?
Overdracht van vakantieparken is een groot onderwerp in de sector. Expert Klaas van Erp vertel er alles over bij de gratis online bijeenkomst Vakantiepark van de Toekomst 2021. Doe mee op dinsdag 29 juni, de start is om 12.30.
21/06/21
Exclusief voor leden
Natuurkampeerterreinen voeren digitaliserings- en efficiencyslag door
De Groene Koepel maakt een efficiencyslag mee. De organisatie van het netwerk van Natuurkampeerterreinen heeft een nieuwe website. Gelijktijdig vindt de introductie plaats van nieuwe logo’s voor zowel de Natuurkampeerterreinen als de GroepsNatuurkampeerterreinen en Trekkershutten. Als laatste zijn de lidmaatschappen vereenvoudigd.
21/06/21
Nederland weer open op 1,5 meter
Nu het met de coronabesmettingen en ziekenhuisopnames de goede kant opgaat en 9 miljoen mensen (deels) zijn gevaccineerd, kan Nederland weer grotendeels open. Het kabinet heeft voor zaterdag 26 juni stap vier van het openingsplan aangekondigd.
18/06/21
Exclusief voor leden
Vacansoleil actief op Spaanse markt
De Nederlandse campingspecialist Vacansoleil gaat voor het eerst vakanties verkopen aan Spaanse campingliefhebbers. Spanjaarden zijn fanatieke kampeerders en daarom ziet Vacansoleil groeikansen. “Spaanse vakantiegangers gaan graag in eigen land kamperen, maar ze reizen ook naar andere Zuid-Europese landen”, aldus commercieel directeur Jacky Lambert.
17/06/21
Meer vakantieplezier met een persoonlijke digitale reisassistent?
Breda University of Applied Sciences (BUas), Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC), MarketingOost en Zoey zijn onlangs gestart met een onderzoek hoe een persoonlijke digitale reisassistent bijdraagt aan een betere vakantiebeleving.
15/06/21
Deze zomer weer veel Duitse toeristen
Duitse vakantiegangers boekten vorige week bijna dubbel zoveel vakantiehuizen in Nederland voor de zomervakantie als de week ervoor. Dat blijkt uit data van vakantiehuizenaanbieder Belvilla. Dat is positief nieuws voor de toeristische sector. Veel regio's bleken afgelopen jaar sterk afhankelijk van de Duitse bezoekers.
14/06/21
EuroParcs Group neemt resorts Uniek Parken over
EuroParcs Group heeft de drie resorts van Uniek Parken overgenomen. De resorts passen geografisch ge...