Geplaatst op: 31-05-2021
Auteur: Redactie
NRIT Media
Uitgever: NRIT Media

Roompot opent nieuw Qurios park in Callantsoog

Roompot opent nieuw Qurios park in Callantsoog

Roompot opent een gloednieuw Qurios park in Callantsoog. Vanaf het hoge duin zie je aan de ene kant het strand, en aan de andere kant het ingepolderde landschap. Een heerlijke plek om het hele jaar door te ontspannen en te genieten van alles waar we in Nederland zo trots op zijn. Het eerste Qurios park opende in 2016 in Bloemendaal en dit is inmiddels het vijfde park. Qurios staat voor kwaliteit, duurzaamheid en excellente service.

 

Een duurzaam park

Een Qurios park bouwt men altijd zo duurzaam mogelijk. Met de uitgangspunten van de Green Key certificering in gedachten voldoet het aan meer dan 80 duurzaamheidseisen. Bij de bouw houdt men rekening met duurzame bouwmaterialen, maar voert men bijvoorbeeld ook een duurzaam inkoopbeleid: er wordt zoveel mogelijk gewerkt met Nederlandse producten zodat de ecologische voetafdruk minimaal blijft. Dankzij slimme meters monitort het park zijn energieverbruik en kan het waar nodig bijsturen. Op tekening stond in 2018 een heel gasloos concept. Maar omdat de vraag naar elektra hier in de regio groter is dan het stroomnetwerk aankan, kiest Qurios in Callantsoog voor een alternatief in de vorm van biopropaan, dat wordt geproduceerd uit 100% duurzame grondstoffen. De hernieuwbare grondstoffen van biopropaan bestaan voor zo’n 88% uit afval en voor 12% uit hernieuwbare plantaardige oliën, die ook afkomstig zijn uit gecertificeerde plantages. Wel gas, toch duurzaam.

 

De ziel van Callantsoog

Bij de ontwikkeling van het park stelde men zich eerst de vraag: Hoe maken we de ziel van Callantsoog voor onze gasten zo tastbaar mogelijk? We creëren graag een plek die hoe bijzonder ook, helemaal opgaat in haar eigen omgeving.

De ziel van Callantsoog heeft men gevangen in drie thema’s, waaraan ook een eigen storycottage werd geweid. Kleurrijk Holland, een hommage aan de bollenvelden,  Natte Voeten waarbij de gasten worden meegenomen in het verhaal van het ontstaan van dit kustdorp en Hollandse Kost waarbij het gaat over de nuchtere Hollandse handen-uit-de-mouwen mentaliteit door de hypermoderne boeren en de vruchtbare grond door het zilte water.

 

Duurzame samenwerking

Tijdens de ontwikkelfase viel het verhaal op van twee bijzondere partijen die zich duurzaam inzetten in de regio. De familie Huiberts uit Sintmaartensvlotbrug gooide het roer jaren geleden al om en teelt uitsluitend nog biologische bloembollen. Het bodemleven op hun boerderij is hierdoor helemaal herstelt en daardoor is de keuze voor het bollenveld van Qurios Callantsoog snel gemaakt. Een ander initiatief vond men bij de jongens van Wilder Land. Zij zaaien graag onkruid bij de boer ter bevordering van de Nederlandse biodiversiteit. Zij zaaiden voor Qurios Callantsoog ook een veld vol bloemen, dat straks het walhalla wordt voor bijen en vlinders. Maar ook maken ze hier heerlijke kruidenthee van. Het park ging ook met Wilder Land een samenwerking aan en biedt zijn gasten een verfrissend welkom met thee uit de nabije natuur.

 

5 types lodges

De 92 sea lodges bieden plaats aan 4 tot 6 gasten. Op het park zijn in totaal 5 types sea lodges, waarvan 2 aangepast voor mindervaliden.

Het nieuwe park in Callantsoog heet zijn eerste gasten welkom op donderdag 1 juni.

Trefwoorden: nieuw park, duurzaam vakantiepark

||| Blogs |||

30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
24/03/20
Leidt het coronavirus straks tot een reset in ons denken en handelen?
En dan nu wat positief nieuws over het coronavirus2020. Alleen al om de allitererende getallen zou j...
27/12/19
Wat een nepjaar was het eigenlijk…
Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...
14/11/19
Naar toekomstgerichte bewuste bestemmingen
Column van Menno Stokman (CELTH) over de nieuwe rol van de gastvrijheidsindustrie

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

10/06/21
Kip Caravan modellen hebben als eerste ter wereld een Energielabel
Het is Kip Caravans gelukt om maar liefst twee van de vier caravan modellen te laten voorzien van he...
10/06/21
Reis door Rotterdam en bezoek de circulaire kant van de stad
In samenwerking met Avontuur Dichtbij heeft A Dutch Experience een tweedaagse reis samengesteld in Rotterdam met als thema duurzaamheid. Deze zomer kunnen deelnemers per fiets kennismaken met verschillende circulaire projecten.
07/06/21
Ontwikkeling Resort Veluwe in volle gang
Sinds oktober 2020 is TopParken de eigenaar van Resort Veluwe te Garderen, voorheen Camping de Herts...
31/05/21
Roompot opent nieuw Qurios park in Callantsoog
Roompot opent een gloednieuw Qurios park in Callantsoog. Vanaf het hoge duin zie je aan de ene kant ...
25/05/21
Van koffiedrab naar oesterzwam
Koffiedrab, sinaasappelschillen, schaal- en schelpdieren en overige voedselresten. Zes strandpaviljoens in Schouwen-Duiveland hebben hiervan jaarlijks 75.000 kg aan afval. Zonde. Dat dachten de strandpaviljoens ook. Daarom zijn zij gestart met een pilot rond circulaire afvalverwerking.
19/05/21
Gasten gaan voor duurzaam (en zo haak je daarbij aan)
Duurzaamheid speelt steeds vaker een rol bij het kiezen van vakantie of een dagje weg. Tot die concl...
17/05/21
Drie jachtclubs halen Blauwe Vlag naar Antwerpen
Jachthaven Kempisch Dok in Antwerpen kreeg vandaag het Blue Flag label (Blauwe Vlag). Dat is een erkenning voor de inspanningen die de jachthaven levert op het vlak van milieu- en duurzaamheidsmanagement, veiligheid, waterkwaliteit, bewustmaking en educatie, en afvalpreventie en -sortering. Drie jachtclubs maakten zich daar sterk voor en het is gelukt.
07/05/21
183 Blauwe Vlaggen voor Nederland
De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 183 Blauwe Vlaggen toegekend voor 127 jachthavens en 56 stranden.