Geplaatst op: 31-05-2021
Auteur: Redactie
NRIT Media
Uitgever: NRIT Media

Roompot opent nieuw Qurios park in Callantsoog

Roompot opent nieuw Qurios park in Callantsoog

Roompot opent een gloednieuw Qurios park in Callantsoog. Vanaf het hoge duin zie je aan de ene kant het strand, en aan de andere kant het ingepolderde landschap. Een heerlijke plek om het hele jaar door te ontspannen en te genieten van alles waar we in Nederland zo trots op zijn. Het eerste Qurios park opende in 2016 in Bloemendaal en dit is inmiddels het vijfde park. Qurios staat voor kwaliteit, duurzaamheid en excellente service.

 

Een duurzaam park

Een Qurios park bouwt men altijd zo duurzaam mogelijk. Met de uitgangspunten van de Green Key certificering in gedachten voldoet het aan meer dan 80 duurzaamheidseisen. Bij de bouw houdt men rekening met duurzame bouwmaterialen, maar voert men bijvoorbeeld ook een duurzaam inkoopbeleid: er wordt zoveel mogelijk gewerkt met Nederlandse producten zodat de ecologische voetafdruk minimaal blijft. Dankzij slimme meters monitort het park zijn energieverbruik en kan het waar nodig bijsturen. Op tekening stond in 2018 een heel gasloos concept. Maar omdat de vraag naar elektra hier in de regio groter is dan het stroomnetwerk aankan, kiest Qurios in Callantsoog voor een alternatief in de vorm van biopropaan, dat wordt geproduceerd uit 100% duurzame grondstoffen. De hernieuwbare grondstoffen van biopropaan bestaan voor zo’n 88% uit afval en voor 12% uit hernieuwbare plantaardige oliën, die ook afkomstig zijn uit gecertificeerde plantages. Wel gas, toch duurzaam.

 

De ziel van Callantsoog

Bij de ontwikkeling van het park stelde men zich eerst de vraag: Hoe maken we de ziel van Callantsoog voor onze gasten zo tastbaar mogelijk? We creëren graag een plek die hoe bijzonder ook, helemaal opgaat in haar eigen omgeving.

De ziel van Callantsoog heeft men gevangen in drie thema’s, waaraan ook een eigen storycottage werd geweid. Kleurrijk Holland, een hommage aan de bollenvelden,  Natte Voeten waarbij de gasten worden meegenomen in het verhaal van het ontstaan van dit kustdorp en Hollandse Kost waarbij het gaat over de nuchtere Hollandse handen-uit-de-mouwen mentaliteit door de hypermoderne boeren en de vruchtbare grond door het zilte water.

 

Duurzame samenwerking

Tijdens de ontwikkelfase viel het verhaal op van twee bijzondere partijen die zich duurzaam inzetten in de regio. De familie Huiberts uit Sintmaartensvlotbrug gooide het roer jaren geleden al om en teelt uitsluitend nog biologische bloembollen. Het bodemleven op hun boerderij is hierdoor helemaal herstelt en daardoor is de keuze voor het bollenveld van Qurios Callantsoog snel gemaakt. Een ander initiatief vond men bij de jongens van Wilder Land. Zij zaaien graag onkruid bij de boer ter bevordering van de Nederlandse biodiversiteit. Zij zaaiden voor Qurios Callantsoog ook een veld vol bloemen, dat straks het walhalla wordt voor bijen en vlinders. Maar ook maken ze hier heerlijke kruidenthee van. Het park ging ook met Wilder Land een samenwerking aan en biedt zijn gasten een verfrissend welkom met thee uit de nabije natuur.

 

5 types lodges

De 92 sea lodges bieden plaats aan 4 tot 6 gasten. Op het park zijn in totaal 5 types sea lodges, waarvan 2 aangepast voor mindervaliden.

Het nieuwe park in Callantsoog heet zijn eerste gasten welkom op donderdag 1 juni.

Trefwoorden: nieuw park, duurzaam vakantiepark

||| Blogs |||

07/06/21
Bezint eer ge begint!
Bezint eer ge begint!
07/06/21 · Horeca · Guido Aerts | Lees meer
De laatste dertig jaar gaan we in oktober samen met vrienden een lang weekend naar een super leuk ho...
02/05/21
Pegasus of luchtfietserij?
Pegasus of luchtfietserij?
02/05/21 · Dagrecreatie · Thijs Vossen | Lees meer
Er zal in een ver verleden ongetwijfeld ooit een blog geschreven zijn met de titel: ‘De auto wordt...
30/03/21
Hoe je een imago verkwanselt met een kop koffie
In het stemhokje schoot de gedachte door mijn hoofd. Merkwaardig eigenlijk dat meerdere politieke pa...
18/03/21
Het ontwikkelen van recreatiebedrijven begint met het eind voor ogen
Overheden buitelen over elkaar rondom het thema: vitale verblijfsrecreatie. Terecht, want een sterke verblijfsrecreatie draagt bij aan de leefbaarheid in een stad, dorp of gemeente. Goed dat overheden daar op letten. In onze optiek hebben veel gemeenten echter weinig oog voor het sturen op nieuwe concepten die gebaseerd zijn op toeristisch-recreatieve exploitatie.
18/03/21
Ken jij al een recreatief boetiek park?
In deze blog aandacht voor een nieuwe nichemarkt die we zien in de verblijfsrecreatie en die in de branding naar de gast voor een nieuw onderscheidend merk zou kunnen zorgen. We zien dit als een mooie tegenhanger van veel grootschalige ontwikkelingen in de verblijfsrecreatie.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

23/06/21
Kleine kans op besmetting in vliegtuig
De kans dat je aan boord van een vliegtuig besmet raakt door het coronavirus is klein. Het dragen van mondkapjes verlaagt het risico. Dat blijkt uit onderzoek van NLR en RIVM.
23/06/21
Transavia deze zomer op 85%
Vanaf 21 juni zet luchtvaartmaatschappij Transavia aanzienlijk meer vluchten in. Die capaciteitsuitbreiding laat Transavia synchroon lopen met een actie om minder online te zijn.
23/06/21
Neurale netwerken vullen missende delen Nachtwacht aan
Voor het eerst in ruim 300 jaar is De Nachtwacht in zijn oorspronkelijke verschijningsvorm te zien. In het verleden zijn er vier repen van het doek afgesneden. Het onderzoeksteam van Operatie Nachtwacht heeft met behulp van kunstmatige intelligentie een reconstructie weten te maken van die ontbrekende stukken.
23/06/21
De Nederlandse museumwereld is te wit
De Nederlandse museumwereld is te wit, meent het Haagse Museon. Wat personeel betreft, wat kunst betreft en wat bezoekers betreft. Het Museon probeert daar verandering in te brengen. Met een magazine en een podcastserie, die vanaf vandaag te zien en te horen zijn via de website van het museum.
23/06/21
Exclusief voor leden
Stip Reizen biedt Makro klanten reizen aan
Stip Reizen gaat samen met Makro Nederland vakanties aanbieden. Op 22 juni is de eerste papieren reisfolder op de mat gevallen bij de pashouders van de groothandel. Ook komt er een online versie beschikbaar. De touroperator wil met de samenwerking snel inspelen op de veranderende vraag vanuit de klanten. Fred Verlinden licht de samenwerking toe.
23/06/21
Weer handhaving op reclame in het buitengebied
De afschaling van coronamaatregelen laat zich ook zien in beleid en handhaving. Vanaf 1 juli 2021 gaat de handhaving in opdracht van de provincie Utrecht van start. Vanwege corona is in het voorjaar van 2021 en 2020 met de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Utrecht afgesproken dat zij enige tijd coulance betrachtte wat betreft reclameuitingen in het buitengebied.
23/06/21
Logis Hotels sponsor Tour de France 2021
Logis Hotels is partner van de 108e editie van de grootste wielerwedstrijd ter wereld - de Tour de France. Dankzij het uitgebreide netwerk van Logis hotels door heel Frankrijk, is er altijd wel een hotel in de buurt van een etapperit.
22/06/21
Exclusief voor leden
Staickheimerpad gaat op 2 juli open
Vanaf zaterdag 2 juli is er weer een nieuw Klompenpad open voor wandelaars. Het Staickheimerpad is een rondwandeling van zeventien kilometer door het heuvelachtige buitengebied van Stokkum. Wandelen over stuwwallen, door het Bergherbos, over glooiende akkers en door weilanden.