Geplaatst op: 18-05-2021
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Libéma internationaal op overnamepad

Libéma internationaal op overnamepad

Vrijetijdsbedrijf Libéma wil in het buitenland dierenparken overnemen. Dat vertelde directeur Dirk Lips in de talkshow Kraak op Omroep Brabant. In Nederland wordt het concept van het Safari Resort verder uitgerold. Lips vertelde verder dat Libéma de coronacrisis goed is doorgekomen. 

Libema heeft momenteel in Nederland vier vakantieparken, negen attractieparken en twaalf locaties voor beurzen en evenementen. Samen goed voor 5 miljoen bezoekers. 

Goed de coronacrisis doorgekomen

Volgens Lips is Libéma de coronacrisis financieel gezien goed doorgekomen: "Als er een crisis is, moet je je maatregelen vooraf genomen hebben. En niet tijdens de crisis want dan ben je te laat. Je moet zorgen dat je financiële buffers hebt. We bestaan als Libéma 35 jaar en het zou niet goed zijn als we niet gespaard zouden hebben. We hebben de middelen om de crisis door te komen en kansen die voorbij komen te pakken.”  

Binnen Libéma hebben de vakantieparken in 2020 een mega goede bezetting gehad met goede prijzen. Ook buiten het hoogseizoen toen veel mensen voor thuiswerk en huisschool een andere locatie zochten. Bovendien zijn veel zakelijke locaties van Libéma prik- of vaccinatielocatie geworden en is de Expo Haarlemmermeer nu een groot internationaal broadcastcentrum. "Ook de dierentuinen en attractieparken hebben in de zomer nog best wel een goed seizoen gedraaid door met timeslots te werken en openingstijden op te rekken. We komen de crisis goed door”, stelde Lips.

Op internationaal overnamepad

Lips wil het concept van het Safari Resort waar gasten met zicht op de wilde dieren verblijven ook op andere dierenparken in Nederland introduceren. Daarnaast wil Libéma in het buitenland dierentuinen overnemen. "We zijn op dit moment met meerdere initiatieven bezig”, vertelde Lips. "Maar dat gaat niet zo makkelijk. Want je praat altijd over veel grond, over veel geld en complexe regelgeving maar die dierentuin in het buitenland gaat er zeker komen.” Libéma zoekt concreet in Frankrijk, Italië en Engeland. De overname van een failliete dierentuin in Bretagne gaat vooralsnog niet door. Volgens Lips liggen de biedingen te ver uit elkaar. "Zij vinden dat we te weinig bieden, wij niet. Maar we laten ons niet gek maken. We doen het op een manier die verantwoord is. Je kunt wel heel veel geld naar een oude aandeelhouder laten gaan maar je hebt ook geld nodig voor investeringen."

Link: https://www.omroepbrabant.nl/tv/programma/3106632/KRAAK/aflevering/3358928/KRAAK
Trefwoorden: attractieparken, evenementen, verblijfsrecreatie, crisis, corona, uitbreidingsplannen

||| Blogs |||

07/06/21
Bezint eer ge begint!
Bezint eer ge begint!
07/06/21 · Horeca · Guido Aerts | Lees meer
De laatste dertig jaar gaan we in oktober samen met vrienden een lang weekend naar een super leuk ho...
02/05/21
Pegasus of luchtfietserij?
Pegasus of luchtfietserij?
02/05/21 · Dagrecreatie · Thijs Vossen | Lees meer
Er zal in een ver verleden ongetwijfeld ooit een blog geschreven zijn met de titel: ‘De auto wordt...
30/03/21
Hoe je een imago verkwanselt met een kop koffie
In het stemhokje schoot de gedachte door mijn hoofd. Merkwaardig eigenlijk dat meerdere politieke pa...
18/03/21
Het ontwikkelen van recreatiebedrijven begint met het eind voor ogen
Overheden buitelen over elkaar rondom het thema: vitale verblijfsrecreatie. Terecht, want een sterke verblijfsrecreatie draagt bij aan de leefbaarheid in een stad, dorp of gemeente. Goed dat overheden daar op letten. In onze optiek hebben veel gemeenten echter weinig oog voor het sturen op nieuwe concepten die gebaseerd zijn op toeristisch-recreatieve exploitatie.
18/03/21
Ken jij al een recreatief boetiek park?
In deze blog aandacht voor een nieuwe nichemarkt die we zien in de verblijfsrecreatie en die in de branding naar de gast voor een nieuw onderscheidend merk zou kunnen zorgen. We zien dit als een mooie tegenhanger van veel grootschalige ontwikkelingen in de verblijfsrecreatie.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

23/06/21
Kleine kans op besmetting in vliegtuig
De kans dat je aan boord van een vliegtuig besmet raakt door het coronavirus is klein. Het dragen van mondkapjes verlaagt het risico. Dat blijkt uit onderzoek van NLR en RIVM.
23/06/21
Transavia deze zomer op 85%
Vanaf 21 juni zet luchtvaartmaatschappij Transavia aanzienlijk meer vluchten in. Die capaciteitsuitbreiding laat Transavia synchroon lopen met een actie om minder online te zijn.
23/06/21
Neurale netwerken vullen missende delen Nachtwacht aan
Voor het eerst in ruim 300 jaar is De Nachtwacht in zijn oorspronkelijke verschijningsvorm te zien. In het verleden zijn er vier repen van het doek afgesneden. Het onderzoeksteam van Operatie Nachtwacht heeft met behulp van kunstmatige intelligentie een reconstructie weten te maken van die ontbrekende stukken.
23/06/21
De Nederlandse museumwereld is te wit
De Nederlandse museumwereld is te wit, meent het Haagse Museon. Wat personeel betreft, wat kunst betreft en wat bezoekers betreft. Het Museon probeert daar verandering in te brengen. Met een magazine en een podcastserie, die vanaf vandaag te zien en te horen zijn via de website van het museum.
23/06/21
Exclusief voor leden
Stip Reizen biedt Makro klanten reizen aan
Stip Reizen gaat samen met Makro Nederland vakanties aanbieden. Op 22 juni is de eerste papieren reisfolder op de mat gevallen bij de pashouders van de groothandel. Ook komt er een online versie beschikbaar. De touroperator wil met de samenwerking snel inspelen op de veranderende vraag vanuit de klanten. Fred Verlinden licht de samenwerking toe.
23/06/21
Weer handhaving op reclame in het buitengebied
De afschaling van coronamaatregelen laat zich ook zien in beleid en handhaving. Vanaf 1 juli 2021 gaat de handhaving in opdracht van de provincie Utrecht van start. Vanwege corona is in het voorjaar van 2021 en 2020 met de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Utrecht afgesproken dat zij enige tijd coulance betrachtte wat betreft reclameuitingen in het buitengebied.
23/06/21
Logis Hotels sponsor Tour de France 2021
Logis Hotels is partner van de 108e editie van de grootste wielerwedstrijd ter wereld - de Tour de France. Dankzij het uitgebreide netwerk van Logis hotels door heel Frankrijk, is er altijd wel een hotel in de buurt van een etapperit.
22/06/21
Exclusief voor leden
Staickheimerpad gaat op 2 juli open
Vanaf zaterdag 2 juli is er weer een nieuw Klompenpad open voor wandelaars. Het Staickheimerpad is een rondwandeling van zeventien kilometer door het heuvelachtige buitengebied van Stokkum. Wandelen over stuwwallen, door het Bergherbos, over glooiende akkers en door weilanden.