Geplaatst op: 11-05-2021
Auteur: Redactie
NRIT Media
Uitgever: NRIT Media

EuroParcs gaat tweede resort op Bonaire bouwen

EuroParcs gaat tweede resort op Bonaire bouwen

Vier jaar na de opening van Resort Bonaire gaat EuroParcs een tweede resort bouwen op het Caribische eiland: Sunset Beach Resort. De oplevering van dit luxe vakantiepark, dat uitkijkt op het befaamde eiland Klein Bonaire met zijn witte stranden, staat in 2023 gepland. Het kleine Bonaire blijkt in alle opzichten een ‘vakantiehit’ te zijn: het zwoele klimaat, de azuurblauwe zee, de stranden, de uitstekende duik- zeil- en surfmogelijkheden en de gemoedelijke sfeer trekken steeds meer mensen uit de hele wereld naar het eiland.

 

Het aantal toeristen op Bonaire steeg, tot het ‘coronajaar’ 2020, jaarlijks met als uitschieter 2019. Destijds kwamen er ten opzichte van 2018 7% meer vakantiegasten per vliegtuig en 15% meer toeristen per cruise. De verwachting is dat de huurmarkt zich snel herstelt, ook door de positieve aandacht die er is vanuit de Amerikaanse markt voor Bonaire. Zo werd het eiland genomineerd door het grootste Amerikaanse reistijdschrift ‘Condé Nast Traveller’ in onder meer de categorie ‘Cities’. Dit lezersonderzoek wordt gezien als zeer hoogwaardig en het feit dat Bonaire daarin is opgenomen zegt veel. 

 

Bonaire staat voor het ultieme vakantiegevoel en  Sunset Beach Resort sluit daarbij aan, ook wat betreft de faciliteiten. Het resort gaat bestaan uit 106 luxe appartementen en penthouses, met een modern fris uiterlijk maar ook met accenten erin verwerkt uit de Bonairiaanse bouwstijl. ,,Het resort wordt verder verrijkt met een fraaie binnentuin met palmbomen, een groot zwembad, luxueuze ligbedden aan dat bad, een pool- annex beachbar en een restaurant die vakantiegasten verwent met heerlijke gerechten uit de Europese en Bonairiaanse keuken”, vertelt directeur Wim Vos van EuroParcs.

 

Sunset Beach Resort staat echter voor een dienstverlening die nog veel verder gaat. Genieten aan het strand, in het casino of al dan niet onder begeleiding van de duikschool het koraal verkennen dat zo ongeveer tot onze voordeur reikt: het hoort allemaal tot het faciliteitenniveau van het resort. ,,Bovendien staat EuroParcs Sunset Beach Resort voor een 5-sterren hotelservice”, aldus Vos. ,,Vakantiegasten kunnen kortom onze receptie elke dag op elk tijdstip bellen voor roomservice, een taxi of iets anders waarmee ze ontzorgd willen worden.”

Trefwoorden: Europarcs, tweede resort

||| Blogs |||

07/06/21
Bezint eer ge begint!
Bezint eer ge begint!
07/06/21 · Horeca · Guido Aerts | Lees meer
De laatste dertig jaar gaan we in oktober samen met vrienden een lang weekend naar een super leuk ho...
29/05/20
Wie breekt de macht van de Online Travel Agency’s?
Leisure Brains begrijpt er geen (J)OTA van dat er nog een OTA bestaat…. Ze vragen zich af of omdenken kans van slagen heeft.
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

21/06/21
Nederland weer open op 1,5 meter
Nu het met de coronabesmettingen en ziekenhuisopnames de goede kant opgaat en 9 miljoen mensen (deels) zijn gevaccineerd, kan Nederland weer grotendeels open. Het kabinet heeft voor zaterdag 26 juni stap vier van het openingsplan aangekondigd.
18/06/21
Europa-Park krijgt met culinaire attractie het restaurant van de toekomst
Europa-Park heeft de eerste steen gelegd voor Eatrenalin; een futuristisch gastronomie-concept dat volgend jaar naast het attractiepark zal openen. Dit restaurant maakt gebruik van de nieuwste mediatechnologieën, een innovatief attractie-ritsysteem en verrassende culinaire en creatieve content. De gasten zullen al dinerend een buitengewone reis door fantastische werelden beleven.
11/06/21
Biertje steunt NP Utrechtse Heuvelrug
Op initiatief van het RBT Heuvelrug & Vallei heeft de duurzame Utrechtse brouwerij De Leckere ee...
07/06/21
Roompot presenteert op Klein Vink vernieuwde kidszone met VR-technologie
Roompot park Klein Vink heeft een totaal vernieuwde kidszone. Het Indoor fun & café belooft een ware trekpleister voor veel gezinnen te worden. Bij de creatie van deze zone gaf Roompot ontzettend veel aandacht aan de mix van digitale ervaringen, een unieke indoor speelbeleving, de ontdekking van de regio en het aanbieden van workshops.
04/06/21
Exclusief voor leden
Slecht eerste kwartaal voor Nederlandse logiesaccommodaties
In het eerste kwartaal van 2021 is het aantal gasten in Nederlandse logiesaccommodaties met 68% gedaald ten opzichte van 2019. Het eerste kwartaal is met een aandeel van 17% relatief van geringe betekenis voor het Nederlands toerisme.
31/05/21
Exclusief voor leden
Omzet horeca en reisbranche eerste kwartaal fors in de min, klein plusje voor verblijfsrecreatie
De lockdown vertaalde zich in het eerste kwartaal in fors lagere omzetten voor de horeca. Alleen de verblijfsrecreatie zag de omzet groeien.
31/05/21
Culinaire verhalen en gerechten Waddengebied boven tafel
De eerste cultuurgeschiedenis van het Waddengebied aan de hand van eten verschijnt. Verhalen en gerechten uit een vergeten eetcultuur, van de eilanden en de Waddenkust, van Texel tot Fanø. Met oude én nieuwe Wadse recepten.
28/05/21
Nederland weer open
De Nederlandse samenleving kan zaterdag 5 juni weer grotendeels open. We moeten nog wel drukte vermijden en ons aan de basisregels houden maar de meeste vrijetijdsondernemers kunnen weer open.