Geplaatst op: 11-05-2021
Auteur: Redactie
NRIT Media
Uitgever: NRIT Media

EuroParcs gaat tweede resort op Bonaire bouwen

EuroParcs gaat tweede resort op Bonaire bouwen

Vier jaar na de opening van Resort Bonaire gaat EuroParcs een tweede resort bouwen op het Caribische eiland: Sunset Beach Resort. De oplevering van dit luxe vakantiepark, dat uitkijkt op het befaamde eiland Klein Bonaire met zijn witte stranden, staat in 2023 gepland. Het kleine Bonaire blijkt in alle opzichten een ‘vakantiehit’ te zijn: het zwoele klimaat, de azuurblauwe zee, de stranden, de uitstekende duik- zeil- en surfmogelijkheden en de gemoedelijke sfeer trekken steeds meer mensen uit de hele wereld naar het eiland.

 

Het aantal toeristen op Bonaire steeg, tot het ‘coronajaar’ 2020, jaarlijks met als uitschieter 2019. Destijds kwamen er ten opzichte van 2018 7% meer vakantiegasten per vliegtuig en 15% meer toeristen per cruise. De verwachting is dat de huurmarkt zich snel herstelt, ook door de positieve aandacht die er is vanuit de Amerikaanse markt voor Bonaire. Zo werd het eiland genomineerd door het grootste Amerikaanse reistijdschrift ‘Condé Nast Traveller’ in onder meer de categorie ‘Cities’. Dit lezersonderzoek wordt gezien als zeer hoogwaardig en het feit dat Bonaire daarin is opgenomen zegt veel. 

 

Bonaire staat voor het ultieme vakantiegevoel en  Sunset Beach Resort sluit daarbij aan, ook wat betreft de faciliteiten. Het resort gaat bestaan uit 106 luxe appartementen en penthouses, met een modern fris uiterlijk maar ook met accenten erin verwerkt uit de Bonairiaanse bouwstijl. ,,Het resort wordt verder verrijkt met een fraaie binnentuin met palmbomen, een groot zwembad, luxueuze ligbedden aan dat bad, een pool- annex beachbar en een restaurant die vakantiegasten verwent met heerlijke gerechten uit de Europese en Bonairiaanse keuken”, vertelt directeur Wim Vos van EuroParcs.

 

Sunset Beach Resort staat echter voor een dienstverlening die nog veel verder gaat. Genieten aan het strand, in het casino of al dan niet onder begeleiding van de duikschool het koraal verkennen dat zo ongeveer tot onze voordeur reikt: het hoort allemaal tot het faciliteitenniveau van het resort. ,,Bovendien staat EuroParcs Sunset Beach Resort voor een 5-sterren hotelservice”, aldus Vos. ,,Vakantiegasten kunnen kortom onze receptie elke dag op elk tijdstip bellen voor roomservice, een taxi of iets anders waarmee ze ontzorgd willen worden.”

Trefwoorden: Europarcs, tweede resort

||| Blogs |||

07/06/21
Bezint eer ge begint!
Bezint eer ge begint!
07/06/21 · Horeca · Guido Aerts | Lees meer
De laatste dertig jaar gaan we in oktober samen met vrienden een lang weekend naar een super leuk ho...
29/05/20
Wie breekt de macht van de Online Travel Agency’s?
Leisure Brains begrijpt er geen (J)OTA van dat er nog een OTA bestaat…. Ze vragen zich af of omdenken kans van slagen heeft.
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

28/10/21
Exclusief voor leden
Kan de horeca helpen bij de overstap naar een vegetarisch eetpatroon?
De Nederlandse vleesconsumptie liet in 2020 een historische daling zien van bijna 2 kg per persoon. Dit blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. De daling wordt vooral geweten aan de horecasluiting omwille van de coronapandemie. Volgens ProVeg Nederland tonen de cijfers aan dat de horeca meer kan doen om klanten te helpen vaker voor plantaardig te kiezen. Toerisme is wellicht van invloed op het in standhouden van een eetpatroon met veel vlees.
22/10/21
Horeca kan weer ondernemen
Van 19 tot en met 21 september vond de vakbeurs Gastvrij Rotterdam plaats. Het was een van de eerste vakbeurzen die weer gehouden werd. De aftermovie geeft een beeld hoe de horeca aankijkt tegen de herstart. Vooral het optimisme heerst dat ondernemers weer echt toekomen aan ondernemen.
15/10/21
Fletcher Hotels neemt twee hotels over op Rotterdam The Hague Airport
Fletcher Hotels heeft een overeenstemming bereikt over de overname van twee hotels op de luchthaven ...
12/10/21
Exclusief voor leden
Greenkey Gold certificering voor alle Snowworld vestigingen
Afgelopen vrijdag 8 oktober ontving SnowWorld Rucphen de gouden status ontvangen van het duurzaamheidslabel Green Key. In het bijzijn van SnowWorld CEO Wim Hubrechtsen werd de Gouden status verleend door Green Key directeur Erik van Dijk.
11/10/21
Deel horecapersoneel en schoonmakers krijgt voedselhulp
Ondanks de corona-versoepelingen zijn duizenden mensen in Nederland nog steeds dagelijks in nood. Zij zijn afhankelijk van voedselhulp. Ook hebben ze grote behoefte aan verzorgingsproducten. Dat geldt onder meer voor delen van het horecapersoneel en van schoonmakers.
08/10/21
Prima julimaand voor Nederlandse verblijfsrecreatie
Hoe is de eerste zomervakantiemaand voor de Nederlandse logiesaccommodaties verlopen? De redactie van NRIT duikt in de cijfers van het CBS.
07/10/21
ING sector-update Leisure: Investeer in een groene toekomst
De leisure-experts van ING hebben een nieuw sectorupdate voor de sector gemaakt. Deze staat helemaal in het teken van investeren in een groene toekomst. Wat hebben de experts voor tips?
06/10/21
Rechtszaak om coronatoegangsbewijs verloren
Het coronatoegangsbewijs is een proportionele maatregel van de overheid om de pandemie te beteugelen. Door de toepassing van dit instrument worden bovendien grond- en mensenrechten niet onevenredig geschonden. Ook is er een wettelijke grondslag voor het coronatoegangsbewijs.