Geplaatst op: 11-05-2021
Auteur: Marc Gerlings

Postillion werkt samen met NHL Stenden studenten in campagne werving talenten

Postillion zoekt met de campagne nieuwe hotello's

Postillion werkt samen met NHL Stenden studenten in campagne werving talenten
V.l.n.r. Aliisa Niittylä, Jaro Klamer en Cas van IJssel en Ettje Dittman. Foto: Postillion
Postillion Hotels en Hotel Management School NHL Stenden slaan de handen ineen en lanceren een employer branding campagne ontwikkeld door jonge Hotello's: het resultaat van de educatieve challenge The NXT CAMPAIGN. De wedstrijd is opgezet voor eerstejaars hotelmanagementstudenten en biedt hun de kans om een marketingcampagne te ontwikkelen, te testen en uit te voeren in de hospitalitysector. Het winnende team gaat op 11 mei live met de campagne via de social en online kanalen van Postillion Hotels.
 
Hotel Management School NHL Stenden en Postillion delen de visie dat de beste omgeving om te leren de praktijk is. De wedstrijd haalt eerstejaars hotelmanagementstudenten uit de virtuele  schoolbanken, om te ontdekken hoe de theorie in het werkveld wordt uitgevoerd. Deze achterliggende filosofie sluit naadloos aan op het Design Based Education (DBE) onderwijsconcept van Hotel Management School NHL Stenden. 

"Actuele vraagstukken in educatieve challenge"

Directeur Marco ten Hoor: "Wij willen dat studenten niet alleen maar met hun neus in de boeken zitten, maar juist hun toekomstige werkomgeving ervaren. Samen met medestudenten, organisaties én bedrijven, gaan onze studenten aan de slag met actuele vraagstukken en vernieuwende ideeën die in de praktijk worden getest en door middel van deze educatieve challenge uitgevoerd."

Postillion DBE Hackathon

The NXT CAMPAIGN Challenge ging eerder dit jaar in januari van start met de Postillion DBE Hackathon. Drie dagen lang werkten ongeveer honderd studenten aan een prototype voor een employer branding campagne, waarin zij hun ideeën presenteerden en onderbouwden. In dit proces werden zij begeleid door professionals uit het werkveld zoals Kim van Velzen van KIMspiration en Jeroen Kraak van Connextlab.

Een team van Design Based Education- en Hospitality experts beoordeelde de finale versies van de verschillende prototypes. Postillion koos uit de bevindingen van de jury het winnende team dat bestaat uit Ettje Dittman (Duitsland), Aliisa Niittylä (Finland), Jaro Klamer en Cas van IJssel (Nederland). Onder professionele begeleiding van Postillion en marketingbureau KIMspiration ontwikkelden zij het concept tot de huidige campagne.

Erik-Jan Ginjaar: "we zijn op zoek naar nieuwe hotello's"

Met deze campagne wil Postillion nieuwe medewerkers en stagiair(e)s aantrekken. "Wij zijn op zoek naar energieke, ambitieuze hotello's, met oog voor detail én mensen, waarmee we het verschil kunnen maken op het gebied van gastvrijheid", aldus algemeen directeur Postillion Hotels Erik-Jan Ginjaar. "In deze crisistijden is het een uitdaging om de juiste mensen te vinden. Wij merken dat de coronacrisis een carrière in de hotelbranche onzeker en daarmee minder aantrekkelijk heeft gemaakt bij jonge hotello's. Het is en blijft echter onze overtuiging dat er - virus of geen virus - altijd mogelijkheden zijn als je maar creatief en innovatief durft te denken met een flinke dosis lef. Met The NXT CAMPAIGN Challenge zetten de studenten een campagne op waarmee zij denken dat Postillion zich als werkgever aantrekkelijker in de markt kan presenteren. Daarnaast biedt dit initiatief hun de kans om rechtstreeks te leren in de praktijk."
Trefwoorden: hotel, opleiding, hotello, congres, campagne, marketing

||| Blogs |||

07/06/21
Bezint eer ge begint!
Bezint eer ge begint!
07/06/21 · Horeca · Guido Aerts | Lees meer
De laatste dertig jaar gaan we in oktober samen met vrienden een lang weekend naar een super leuk ho...
02/05/21
Pegasus of luchtfietserij?
Pegasus of luchtfietserij?
02/05/21 · Dagrecreatie · Thijs Vossen | Lees meer
Er zal in een ver verleden ongetwijfeld ooit een blog geschreven zijn met de titel: ‘De auto wordt...
30/03/21
Hoe je een imago verkwanselt met een kop koffie
In het stemhokje schoot de gedachte door mijn hoofd. Merkwaardig eigenlijk dat meerdere politieke pa...
18/03/21
Het ontwikkelen van recreatiebedrijven begint met het eind voor ogen
Overheden buitelen over elkaar rondom het thema: vitale verblijfsrecreatie. Terecht, want een sterke verblijfsrecreatie draagt bij aan de leefbaarheid in een stad, dorp of gemeente. Goed dat overheden daar op letten. In onze optiek hebben veel gemeenten echter weinig oog voor het sturen op nieuwe concepten die gebaseerd zijn op toeristisch-recreatieve exploitatie.
18/03/21
Ken jij al een recreatief boetiek park?
In deze blog aandacht voor een nieuwe nichemarkt die we zien in de verblijfsrecreatie en die in de branding naar de gast voor een nieuw onderscheidend merk zou kunnen zorgen. We zien dit als een mooie tegenhanger van veel grootschalige ontwikkelingen in de verblijfsrecreatie.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

18/06/21
Hoe optimaliseer je de overdracht van het vakantiepark?
Overdracht van vakantieparken is een groot onderwerp in de sector. Expert Klaas van Erp vertel er alles over bij de gratis online bijeenkomst Vakantiepark van de Toekomst 2021. Doe mee op dinsdag 29 juni, de start is om 12.30.
18/06/21
Europa-Park krijgt met culinaire attractie het restaurant van de toekomst
Europa-Park heeft de eerste steen gelegd voor Eatrenalin; een futuristisch gastronomie-concept dat volgend jaar naast het attractiepark zal openen. Dit restaurant maakt gebruik van de nieuwste mediatechnologieën, een innovatief attractie-ritsysteem en verrassende culinaire en creatieve content. De gasten zullen al dinerend een buitengewone reis door fantastische werelden beleven.
18/06/21
Regio wil hulp van Rijk voor overlast waterplanten
Een brede coalitie van regionale overheden rond het IJsselmeer hebben een position paper naar de Tweede Kamer gestuurd waarin zij vragen om hulp van het Rijk voor een structurele oplossing van de waterplantenoverlast in het zuidelijke IJsselmeergebied. De watersport in het gebied heeft bijzonder veel last van overvloedige groei van waterplanten.
18/06/21
Kunstenaar ‘live’ op straat
Zwolle heeft een bijzondere kunstroute met augmented reality gemaakt. In AR(t)TOUR038 vertellen de kunstenaars zelf alles over hun kunstwerk. Zwolle spreekt van een wereldprimeur.
18/06/21
Exclusief voor leden
Vacansoleil actief op Spaanse markt
De Nederlandse campingspecialist Vacansoleil gaat voor het eerst vakanties verkopen aan Spaanse campingliefhebbers. Spanjaarden zijn fanatieke kampeerders en daarom ziet Vacansoleil groeikansen. “Spaanse vakantiegangers gaan graag in eigen land kamperen, maar ze reizen ook naar andere Zuid-Europese landen”, aldus commercieel directeur Jacky Lambert.
18/06/21
Vakantiepark De Twee Bruggen opent een interactief inspiratiepunt
Vakantiepark De Twee Bruggen heeft samen met Achterhoek Toerisme en de medewerking van Winterswijk Marketing achter de receptie van het park een inspiratiepunt ingericht.
17/06/21
Meer vakantieplezier met een persoonlijke digitale reisassistent?
Breda University of Applied Sciences (BUas), Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC), MarketingOost en Zoey zijn onlangs gestart met een onderzoek hoe een persoonlijke digitale reisassistent bijdraagt aan een betere vakantiebeleving.
17/06/21
Zoom in op Noordwijk.
Vandaag start de campagne Uitgezoomd? Zoom in op Noordwijk, gericht op de nationale zakelijke bezoek...