Geplaatst op: 28-04-2021
Auteur: Marc Gerlings

Start DMO Land van de Peel met platform en campagne

Nieuwe DMO zet bewoners in voor content

Start DMO Land van de Peel met platform en campagne
Wandelpad in NP de Groote Peel. Foto: Peter Hogenstein.
De Peel is DMO en een toeristisch platform rijker met de lancering van Land van de Peel: de regionale marketingorganisatie van de gemeenten Helmond, Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Laarbeek en Someren. Bezoekers en bewoners kunnen op de website landvandepeel.nl terecht voor tips en inspiratie om op pad te gaan in de regio.

Intensieve samenwerking

Land van de Peel is een initiatief van Innovatiehuis de Peel. Regiomarketeers Jolijn Brouwers en Naline Roodbeen zijn begin dit jaar met veel ambitie van start gegaan met alle voorbereidingen binnen de organisatie. Alle werkzaamheden zijn erop gericht om de Peel op de kaart te zetten als geliefde, waardevolle en leefbare regio.

Als organisatie vervult Land van de Peel een verbindende rol, gericht op de bovenlokale marketing, terwijl de VVV’s en Helmond Marketing hun waardevolle positie als lokale organisatie behouden. Zo bundelen alle betrokken partijen de krachten om de Peel samen met ondernemers, organisaties en culturele instellingen regionaal, nationaal en internationaal onder de aandacht te brengen.

Zes thema's op het platform

Centraal staan zes thema’s waarbinnen het toeristisch aanbod uit de regio wordt gebundeld en gepresenteerd vanuit de gedachte van het mysterie: de Peel als onontdekte regio waarin, ook voor bewoners, nog veel te ontdekken valt. Op deze manier worden bewoners, bezoekers en ondernemers gestimuleerd tot het ontdekken van de ‘Weidse natuur’, ‘Kastelen en musea’, ‘Bourgondisch genieten’, ‘Het boerenleven’, ‘Bruisende evenementen’ en ‘Innovatief erfgoed’. 
Naast de website ontwikkelen de regiomarketeers de komende tijd diverse Peelbrede uitingen, zoals campagnes, routes, plattegronden en inspirerende pagina’s in lokale en regionale bladen. Het avontuur dichtbij op landvandepeel.nl

Op het nieuwe platform is volop aandacht voor het ontdekken van de regio, kijkend voorbij de gemeentegrenzen. En nu op veel plekken de deuren nog gesloten moeten blijven, vormt de website niet alleen een bron van inspiratie voor later, maar ook voor alles wat op dit moment wél mogelijk is. De afgelopen periode zijn er bijzondere initiatieven ontstaan die je op landvandepeel.nl terugvindt. En wie denkt dat de natuur dicht bij huis geen verrassingen meer biedt, selecteert eenvoudig een van de uitgelichte routes of gaat op pad met tips van de boswachter.

Content van de bewoner

Met de lancering van Land van de Peel is niet alleen het officiële startsein gegeven voor de organisatie en de website, maar ook voor de eerste campagne ‘Het mysterie van’. Hierbij wordt een beroep gedaan op de kennis van de Peellanders; Doe mee met ‘Het mysterie van…’

Als local weet je natuurlijk als geen ander de unieke plekjes te vinden in jouw omgeving. Door ze te delen, blijven we met elkaar nieuwe ontdekkingen doen in het Land van de Peel. Dus wat is jouw favoriete plek in de Peel? Met welke tip stuur jij een ander graag op pad? Deel jouw ‘mysterie’ inclusief foto op social media met #hetmysterievan en #landvandepeel. Onder alle gedeelde tips wordt elke maand een mooie prijs verloot.
Link: www.landvandepeel.nl
Topics:Marketing
Trefwoorden: DMO, Peel, website, campagne, content

||| Blogs |||

08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
07/06/21
Bezint eer ge begint!
Bezint eer ge begint!
07/06/21 · Horeca · Guido Aerts | Lees meer
De laatste dertig jaar gaan we in oktober samen met vrienden een lang weekend naar een super leuk ho...
29/05/20
Wie breekt de macht van de Online Travel Agency’s?
Leisure Brains begrijpt er geen (J)OTA van dat er nog een OTA bestaat…. Ze vragen zich af of omdenken kans van slagen heeft.
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

02/12/21
Bouw van nieuw centrumgebouw op Vakantiepark Beekse Bergen gestart
Op Vakantiepark Beekse Bergen wordt sinds enkele weken hard gewerkt aan de bouw van het ni...
01/12/21
Airbnb genereerde pré-corona 345.000 banen in de EU
Wat levert Airbnb de samenleving qua bestedingen en werkgelegenheid op? Oxford Economics zocht het uit.
30/11/21
Horeca deze zomer weer op pré-coronaniveau
Hoe heeft de Nederlandse horeca het deze zomer gedaan? NRIT dook in de cijfers.
28/11/21
Sector weer op slot, steunmaatregelen aangekondigd
Vrijdagavond heeft het Nederlandse kabinet nieuwe lockdownachtige maatregelen afgekondigd. Nederland gaat de facto om 17:00u op slot om het aantal bewegingen te beperken. Doel is het aantal besmettingen en daaruit voortvloeiende ziekenhuis- en ic-opnames te beperken. En weer is de vrijetijdssector de knop waar het kabinet aan draait. De oude steunmaatregelen worden weer opgetuigd.
23/11/21
Airbnb wint bij Hoge Raad
Airbnb heeft onverwacht bij de Nederlandse Hoge Raad haar gelijk behaald over het berekenen van servicekosten bij zowel de huurder als de verhuurder.
23/11/21
Veel binnenlands toerisme in Vlaanderen
Niet alleen in Nederland is het binnenland in trek voor een najaarsvakantie. Ook in Vlaanderen zien ze dat.
22/11/21
Bedrijfsleven houdt rekening met verminderde toelevering in 2022
Bijna een kwart (23,9%) van de ondernemers verwacht dat in 2022 verstoringen bij leveranciers het meest invloedrijke gevolg van corona zullen zijn voor hun bedrijf. Ook zijn andere verwachte invloeden van de coronamaatregelen meegenomen in het CBS-onderzoek.
19/11/21
Pinomzet in horeca 20% lager
ING komt met haar nieuwste vooruitzicht voor de horeca. De branche staat voor grote uitdagingen en niet alleen door corona.