Geplaatst op: 26-04-2021
Auteur: Marc Gerlings

4.500 wandelaars en fietsers genieten van digitale Fiets en Wandelbeurs

Publiek vond online beurs nog moeilijk

4.500 wandelaars en fietsers genieten van digitale Fiets en Wandelbeurs
Voor het eerst een digitale Fiets en Wandelbeurs. Beeld: Hicle events.
Ongeveer 4.500 fietsers en wandelaars uit Nederland én Vlaanderen hebben de eerste online editie van de Fiets en Wandelbeurs bezocht. Twee dagen lang waren ze na aankoop van een ticket welkom op een interactief eventplatform met digitale stands, activiteiten en online lezingen en workshops.

De Online Experience was een alternatief voor de fysieke Fiets en Wandelbeurzen in Utrecht en Gent, die dit jaar niet konden doorgaan vanwege de beperkende coronamaatregelen. Voor het online event was het concept van de beurs vertaald naar ‘digitaal’. 

Startpunt voor de online ontdekkingsreis was de digitale beurshal, van waaruit je kon doorklikken naar stands van bestemmingen en reisorganisaties, de lezingzalen en de workshopzaal.

Bijna 60 presentaties

De lezingzalen trokken veel online publiek. In totaal had het event bijna zestig presentaties in de aanbieding: van pelgrimsreizen naar Rome en Trondheim en wandelroutes in eigen land tot expedities van globetrotters en praktische workshops over ‘de eerste fietsvakantie’.

Online ervaring

Duidelijk was dat zowel exposanten als bezoekers nog aan de online ervaring moesten wennen. "Het online chatten of videobellen met exposanten bijvoorbeeld bleek voor veel bezoekers nog een hoge drempel”, zegt Theo Jorna, directeur van Hicle Events. "Voor velen was dit de eerste online consumentenbeurs, niet iedereen is meteen vertrouwd met alle aangeboden online tools. Ook waren de bezoekers niet ‘zichtbaar’ in de digitale beurshal en de stands. Daardoor miste je de visuele beleving van volle gangpaden en druk bezochte stands. Desondanks bleek uit cijfers over downloads dat veel bezoekers de digitale weg naar de stands hadden gevonden.”

In 2022 staat er weer een fysieke Fiets en Wandelbeurs op het programma. De data zijn 19 en 20 februari in Flanders Expo en 25 en 26 februari in Jaarbeurs Utrecht.
Trefwoorden: fietsen, wandelen, beurs, digitaal

||| Blogs |||

30/10/20
Open brandbrief
Open brandbrief
30/10/20 · Reis & vervoer · Toerisme · Marcel Baltus | Lees meer
Beste reisindustrie collega,Je kent hem vast wel  – Atlas, de krachtpatser op de achterg...
05/10/20
Van overtoerisme naar ondertoerisme?
Van overtoerisme naar ondertoerisme?
05/10/20 · Toerisme · Jasper Heslinga | Lees meer
Waar tot maart dit jaar de discussie nog volop ging over té veel toeristen, hoe om te gaan me...
08/09/20
Het nieuwe normaal maakt nieuwsgierig en creatief
Het nieuwe normaal maakt nieuwsgierig en creatief Wat is het nieuwe normaal? Deze vraag heb ik ...
13/05/20
Meer marketing? Nu even geen Holland-promotie!
Hans van Leeuwen vindt dat er geen geld moet worden gestoken in Holland Promotie maar juist ondernemers moeten worden ondersteund.
09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

06/05/21
Willekeur bij TONK regeling?
De ANVR roept minister Koolmees van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op om samen met de reissector nog eens te kijken naar de uitvoering ‘Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten’ (TONK regeling). Veel kleine, zelfstandige reisondernemers geven aan dat bij sommige gemeenten sprake lijkt van willekeur bij het al dan niet toekennen, terwijl Koolmees in de media liet weten dat “onbekendheid en schaamte” een rol kunnen spelen bij het te weinig gebruikmaken van deze regeling.
05/05/21
Exclusief voor leden
Marketingactie: Thailand en OneFit bieden yogales
Een mooi voorbeeld van een destinatie die campagne en ervaring koppelt. Tourism Authority of Thailand (TAT) gaat een samenwerking aan met de Nederlandse fitnessorganisatie OneFit en zendt zaterdag 8 mei om 09:30 live vanuit het Six Senses Yao Noi Hotel nabij Phuket een yogales uit. Dr. Aneesh is ayurvedische arts, yogaleraar en meditatie-expert en neemt de deelnemers gedurende 45 minuten mee in een yogales.
04/05/21
Volgende week beslissing over buitenlandse vakanties
Volgende week komt er meer duidelijkheid over buitenlandse zomervakanties. Dat heeft demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid gezegd. De Europese Commissie wil op haar beurt ingeënte toeristen van buiten de EU weer toelaten.
30/04/21
62% minder bezoekers in Vlaanderen in 2020 door corona
Toeristisch Vlaanderen heeft in 2020 maar liefst 62% minder bezoekers ontvangen. Nederland bleef met 517.000 aankomsten het belangrijkste herkomstland maar dat waren er wel 67% minder dan in 2019.
29/04/21
Europees Parlement stemt in met EU-Covid-19-certificaat
Het Europese Parlement heeft het licht op groen gezet voor de invoering van een EU-Covid-19-certificaat die het deze zomer mogelijk moet maken om weer binnen de Europese Unie te reizen.
29/04/21
Wisselingen in sales team touroperator TUI
Accountmanagers Marieke Jansen en Antoin Klein Hofmeijer gaan nieuwe uitdagingen binnen TUI aan. Marieke is sinds kort Retail Manager Commercial bij de TUI reisbureaus en Antoin vervolgt zijn carrière binnen TUI als Product lead Product City Western Region.
28/04/21
Corona-subsidie gastvrijheidseconomie verlengd
De horecaterrassen gaan weer open en daarom wijst de provincie ondernemers opnieuw op de Friese ‘c...
28/04/21
Exclusief voor leden
Biologische en fairtrade koffie bij Roompot
Keten van vakantieparken Roompot serveert in zijn restaurants, cafés en op zijn terrassen jaarlijks meer dan 1 miljoen kopjes koffie. Met de heropening van de horeca zijn al die kopjes bij Roompot voortaan 100% biologisch. Dankzij een samenwerking tussen twee marktleiders: Roompot en Jacobs Douwe Egberts Professional.