Geplaatst op: 26-04-2021
Auteur: Redactie
NRIT Media

Landal Het Land van Bartje met vernieuwde en uitgebreide faciliteiten klaar voor de zomer

Impuls van 2,2 miljoen euro realiseert deel toekomstvisie vakantiepark

Landal Het Land van Bartje met vernieuwde en uitgebreide faciliteiten klaar voor de zomer

Op vakantiepark Landal Het Land van Bartje in Ees is een groot aantal faciliteiten uitgebreid en vernieuwd. Op vrijdagochtend 23 april heeft de feestelijke opening plaatsgevonden. Dat gebeurde in het bijzijn van gedeputeerde Henk Brink van de Provincie Drenthe en wethouder Nynke Houwing (economie, recreatie en toerisme) van de Gemeente Borger-Odoorn, uiteraard met inachtneming van de coronaregels. Aan de opening is een lang proces van voorbereiding en hard werken voorafgegaan. Het Land van Bartje is weer een toekomstbestendig vakantiepark, met een focus op kwaliteit, passend in de landschappelijke omgeving van de Hondsrug en aansluitend op de trend- ontwikkelingen van de Provincie Drenthe. De gezamenlijke eigenaren trokken in totaal 2,2 miljoen euro uit om het vakantiepark een nieuwe impuls te geven.


Op vakantiepark Landal Het Land van Bartje kreeg Bartje’s Boerderij een nieuwe uitstraling met veel aandacht voor de huiskamersfeer en het aantal zitplaatsen is uitgebreid van 80 naar 120. De binnenspeelplaats is vergroot van 100 naar 400 vierkante meter en biedt één doorlopende speeltuin met veel klim- en klautertoestellen en er kan heerlijk gespeeld worden met zand en water.


Bartje’s BikeXperience vormt nu een centrale fietsbelevingsplek met een groot assortiment fietsen,een informatiepunt voor fietsen in de omgeving en een prachtige pumptrackbaan. Er is een nieuw ingericht belevingsterrein met o.a. Bartje’s Adventure minigolf en speelelementen voor de kleintjes op Bartje’s mini erf. De Ponyranch werd voorzien van een overkapping. De entree van het vakantiepark is heringericht, passend bij de omgeving met aan de rechterzijde een gedeelte voor pony’s. De receptie kreeg een bloementuin en het gehele terrein een natuurvriendelijke landschappelijke inrichting, die de beleving van vakantieplezier in Drenthe benadrukt.


Inge van der Greft, parkmanager van Landal Het Land van Bartje is blij met alle vernieuwingen. "We verwachten dat er de komende maanden verdere versoepelingen van coronamaatregelen mogelijk zijn, zodat onze gasten volop kunnen genieten van onze fraaie nieuwe faciliteiten.” Die sluiten aan bij de uitstraling van puur, ontspannen en beleven. "Zaken waar in deze tijd meer dan ooit behoefte aan is,” aldus Van der Greft. "Paarden en Fietsen zijn onze centrale thema’s en die sluiten ook perfect aan bij de landschappelijke positionering van Unesco Geopark de Hondsrug.”


Blijvend investeren in ontwikkelingsmogelijkheden

Ook de komende jaren blijft Landal Het Land van Bartje volop in beweging. Sinds de eerste bouwvergunning in 1957 hebben de eigenaren van het vakantiepark voortdurend gekeken naar de ontwikkelingsmogelijkheden en zijn steeds blijven investeren in verbeteringen van het park en de faciliteiten om de ca. 80.000 gasten die jaarlijks in Ees verblijven een onvergetelijke vakantie te bezorgen. De economische spin-off van Landal Het Land van Bartje is belangrijk voor werkgelegenheid, lokale ondernemers, musea, dagattracties en de leefbaarheid in de regio.

Trefwoorden: Land van Bartje uitgebreid, toekomstvisie vakantiepark

CELTH
 






||| Nieuws |||

23/04/24
Exclusief voor leden
Start vereniging mobiliteit KNV Connected Mobility
De transitie naar een groenere, efficiënter en meer vraaggestuurde mobiliteitsstructuur is in volle gang. Die transitie is hard nodig om als mobiliteitssector door te kunnen groeien en onze maatschappelijke ambities te realiseren. Daarvoor wordt KNV Connected Mobility opgestart.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.
12/04/24
Bas Maes gedeputeerde Brabant voor vrijetijdseconomie
Bas Maes (SP) is benoemd als gedeputeerde voor de provincie Noord-Brabant. Bas Maes zal zich voor de komende 3 jaar van deze bestuursperiode inzetten voor de portefeuille Energie, Cultuur, Sport, Erfgoed en voor de Vrijetijdseconomie.
11/04/24
Marieke Braber spreker workshop Vakantieparken en trends
Jos van der Sterren heeft bij zijn workshop over vakantieparken een stevige side-kick naast zich in de vorm van Marieke Braber. Het is weer een sterke aanvulling in het programma van Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
09/04/24
Campagne Varen doe je samen afgetrapt
Tijdens de Veiligheidsdag aan de Eem heeft gedeputeerde Rob van Muilekom voor de provincie Utrecht d...
05/04/24
Ambitie Utrechts Landschap 10.000 bomen planten
Om de natuur te versterken wil natuur- en beheerorganisatie Utrechts Landschap komend jaar ruim tien...
03/04/24
Exclusief voor leden
Welke bekers mogen op festivals?
Het festivalseizoen is weer begonnen. Met Pasen stonden vele tienduizenden festivalliefhebbers weer in de tent of op de festivalweide. Vaak met een drankje in de hand. Maar hoe zit het ook alweer met die drinkbekers? Is wegwerpplastic helemaal in de ban of zit het genuanceerder?

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...