Geplaatst op: 26-04-2021
Auteur: Redactie
NRIT Media

Landal Het Land van Bartje met vernieuwde en uitgebreide faciliteiten klaar voor de zomer

Impuls van 2,2 miljoen euro realiseert deel toekomstvisie vakantiepark

Landal Het Land van Bartje met vernieuwde en uitgebreide faciliteiten klaar voor de zomer

Op vakantiepark Landal Het Land van Bartje in Ees is een groot aantal faciliteiten uitgebreid en vernieuwd. Op vrijdagochtend 23 april heeft de feestelijke opening plaatsgevonden. Dat gebeurde in het bijzijn van gedeputeerde Henk Brink van de Provincie Drenthe en wethouder Nynke Houwing (economie, recreatie en toerisme) van de Gemeente Borger-Odoorn, uiteraard met inachtneming van de coronaregels. Aan de opening is een lang proces van voorbereiding en hard werken voorafgegaan. Het Land van Bartje is weer een toekomstbestendig vakantiepark, met een focus op kwaliteit, passend in de landschappelijke omgeving van de Hondsrug en aansluitend op de trend- ontwikkelingen van de Provincie Drenthe. De gezamenlijke eigenaren trokken in totaal 2,2 miljoen euro uit om het vakantiepark een nieuwe impuls te geven.


Op vakantiepark Landal Het Land van Bartje kreeg Bartje’s Boerderij een nieuwe uitstraling met veel aandacht voor de huiskamersfeer en het aantal zitplaatsen is uitgebreid van 80 naar 120. De binnenspeelplaats is vergroot van 100 naar 400 vierkante meter en biedt één doorlopende speeltuin met veel klim- en klautertoestellen en er kan heerlijk gespeeld worden met zand en water.


Bartje’s BikeXperience vormt nu een centrale fietsbelevingsplek met een groot assortiment fietsen,een informatiepunt voor fietsen in de omgeving en een prachtige pumptrackbaan. Er is een nieuw ingericht belevingsterrein met o.a. Bartje’s Adventure minigolf en speelelementen voor de kleintjes op Bartje’s mini erf. De Ponyranch werd voorzien van een overkapping. De entree van het vakantiepark is heringericht, passend bij de omgeving met aan de rechterzijde een gedeelte voor pony’s. De receptie kreeg een bloementuin en het gehele terrein een natuurvriendelijke landschappelijke inrichting, die de beleving van vakantieplezier in Drenthe benadrukt.


Inge van der Greft, parkmanager van Landal Het Land van Bartje is blij met alle vernieuwingen. "We verwachten dat er de komende maanden verdere versoepelingen van coronamaatregelen mogelijk zijn, zodat onze gasten volop kunnen genieten van onze fraaie nieuwe faciliteiten.” Die sluiten aan bij de uitstraling van puur, ontspannen en beleven. "Zaken waar in deze tijd meer dan ooit behoefte aan is,” aldus Van der Greft. "Paarden en Fietsen zijn onze centrale thema’s en die sluiten ook perfect aan bij de landschappelijke positionering van Unesco Geopark de Hondsrug.”


Blijvend investeren in ontwikkelingsmogelijkheden

Ook de komende jaren blijft Landal Het Land van Bartje volop in beweging. Sinds de eerste bouwvergunning in 1957 hebben de eigenaren van het vakantiepark voortdurend gekeken naar de ontwikkelingsmogelijkheden en zijn steeds blijven investeren in verbeteringen van het park en de faciliteiten om de ca. 80.000 gasten die jaarlijks in Ees verblijven een onvergetelijke vakantie te bezorgen. De economische spin-off van Landal Het Land van Bartje is belangrijk voor werkgelegenheid, lokale ondernemers, musea, dagattracties en de leefbaarheid in de regio.

Trefwoorden: Land van Bartje uitgebreid, toekomstvisie vakantiepark

CELTH
 





||| Nieuws |||

29/03/24
Exclusief voor leden
Winstgevendheid Vlaamse logissector omhoog
Mooi onderzoek van onze zuiderburen. De helft van de Vlaamse logiesaccommodaties schreef in 2023 zwarte cijfers. Voor 2024 verwacht bijna de helft van de uitbaters dat de prijzen van de logies zullen stijgen.
29/03/24
Exclusief voor leden
Dierentuinen scoren hoger op bezoekersloyaliteit dan attractieparken
Attractieparken scoren lager op bezoekersloyaliteit dan dierentuinen. De top acht qua loyaliteit telt zeven dierentuinen.
29/03/24
Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) doneert 8.000 bomen
De NKC heeft bijna 4 voetbalvelden met bomen gedoneerd voor de Nederlandse bossen. Op deze manier wil de NKC bijdragen aan de toekomstige weerbaarheid van de bossen en de biodiversiteit versterken.
29/03/24
Exclusief voor leden
De meest favoriete kampeerbestemmingen van Nederlanders
Wat zijn de meest favoriete kampeerbestemmingen van Nederlanders? Reis- en boekingsportal camping.info dook in haar data en komt met de resultaten.
29/03/24
Exclusief voor leden
Uitstoot Europese luchtvaart groeit met 16%
De CO2-voetafdruk van de luchtvaart in Europa is in 2023 met 16% gegroeid. Dat is 4% van de totale CO2-voetafdruk die in Europa wordt gegenereerd.
29/03/24
Geopark Schelde Delta erkend als UNESCO Geopark
Het gebied van de Schelde en de Scheldemonding is geologisch, cultuurhistorisch en landschappelijk uniek. Zo uniek zelfs, dat de regio zich voortaan een UNESCO Global Geopark mag noemen.
29/03/24
Dirk Beljaarts vertrekt bij Koninklijke Horeca Nederland
Na een periode van ruim negen jaar vertrekt Dirk Beljaars voor de zomer als algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).
29/03/24
Nieuwe waterspeeltuin voor Burgers’ Zoo
De Arnhemse dierentuin Burgers’ Zoo heeft een nieuwe waterspeeltuin geopend. Centraal staat een kabbelend beekje waar in en rondom kan worden gespeeld.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...