Geplaatst op: 26-04-2021
Auteur: Redactie
NRIT Media

Langzaam maar zeker gaat de toeristische sector weer open

Langzaam maar zeker gaat de toeristische sector weer open

Vanaf 1 mei vaart er weer een veerboot naar Marker Wadden, de nieuwe natuureilanden in het Markermeer. De veerdienst lag een tijd stil in verband met de coronamaatregelen, maar dankzij de versoepelingen zijn de vaartochten weer mogelijk. Tickets zijn vanaf nu te boeken via de website van Natuurmonumenten. De overtocht is al een belevenis op zich. Eenmaal op Marker Wadden gaat het avontuur verder. Je kan er genieten van de weidsheid van de eilanden, mooie wandelingen maken en ontdekken hoe de nieuwe natuur ontluikt.

 

Veilige overtocht

De veerdienst vaart nog niet met volle capaciteit. Er is ruimte voor een beperkt aantal opvarenden. Op deze manier blijft het mogelijk om voldoende afstand te houden en bieden de rederijen die de veerdienst verzorgen elke bezoeker een veilige overtocht. De boten varen voorlopig op vrijdag tot en met maandag, in de meivakantie zijn er meer afvaarten. Op de website van Natuurmonumenten staat op welke dagen en tijden de veerdienst precies vaart en zijn de tickets direct te boeken. Elsa Pater, boswachter op Marker Wadden: "Ik ben echt heel blij dat de boot weer gaat varen. We kregen zoveel vragen naar de veerdienst. Nu kunnen ook mensen zonder eigen boot Marker Wadden weer bezoeken".

 

Volop ontdekken

Op de recent aangelegde natuureilanden in het Markermeer ontwikkelt de natuur zich razendsnel. Marker Wadden is een paradijs voor vissen en vogels, maar ook voor mensen is het er heerlijk vertoeven. Er zijn prachtige wandelingen te maken langs drie bijzondere vogelkijkhutten en een indrukwekkende uitkijktoren. Ook is er naast het eilandpaviljoen met een riant terras een uitgestrekt strand, bij mooi weer nodigt het water uit tot pootje paden of een frisse duik. Het voorjaar is bijzonder, het geluid van de vogelkolonies en de geur van de bloeiende moerasandijvie dragen bij aan de unieke ervaring op Marker Wadden. Bezoekers zijn alleen welkom op het haveneiland, op de andere vier eilanden wordt de natuur met rust gelaten.

 

Nieuwe natuureilanden

Boskalis start nog deze maand met de bouw van twee nieuwe natuureilanden, waarmee het totaal op zeven komt. Het is een mooie impuls voor het herstel van waterkwaliteit en natuur in Nationaal Park Nieuw Land. Onderzoek heeft inmiddels laten zien dat Marker Wadden van grote waarde is voor het natuurherstel in het Markermeer.

Link: https://www.natuurmonumenten.nl/
Trefwoorden: Toeristische sector open, veerdiensten

||| Blogs |||

07/06/21
Bezint eer ge begint!
Bezint eer ge begint!
07/06/21 · Horeca · Guido Aerts | Lees meer
De laatste dertig jaar gaan we in oktober samen met vrienden een lang weekend naar een super leuk ho...
02/05/21
Pegasus of luchtfietserij?
Pegasus of luchtfietserij?
02/05/21 · Dagrecreatie · Thijs Vossen | Lees meer
Er zal in een ver verleden ongetwijfeld ooit een blog geschreven zijn met de titel: ‘De auto wordt...
30/03/21
Hoe je een imago verkwanselt met een kop koffie
In het stemhokje schoot de gedachte door mijn hoofd. Merkwaardig eigenlijk dat meerdere politieke pa...
18/03/21
Het ontwikkelen van recreatiebedrijven begint met het eind voor ogen
Overheden buitelen over elkaar rondom het thema: vitale verblijfsrecreatie. Terecht, want een sterke verblijfsrecreatie draagt bij aan de leefbaarheid in een stad, dorp of gemeente. Goed dat overheden daar op letten. In onze optiek hebben veel gemeenten echter weinig oog voor het sturen op nieuwe concepten die gebaseerd zijn op toeristisch-recreatieve exploitatie.
18/03/21
Ken jij al een recreatief boetiek park?
In deze blog aandacht voor een nieuwe nichemarkt die we zien in de verblijfsrecreatie en die in de branding naar de gast voor een nieuw onderscheidend merk zou kunnen zorgen. We zien dit als een mooie tegenhanger van veel grootschalige ontwikkelingen in de verblijfsrecreatie.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

23/06/21
Kleine kans op besmetting in vliegtuig
De kans dat je aan boord van een vliegtuig besmet raakt door het coronavirus is klein. Het dragen van mondkapjes verlaagt het risico. Dat blijkt uit onderzoek van NLR en RIVM.
23/06/21
Transavia deze zomer op 85%
Vanaf 21 juni zet luchtvaartmaatschappij Transavia aanzienlijk meer vluchten in. Die capaciteitsuitbreiding laat Transavia synchroon lopen met een actie om minder online te zijn.
23/06/21
Neurale netwerken vullen missende delen Nachtwacht aan
Voor het eerst in ruim 300 jaar is De Nachtwacht in zijn oorspronkelijke verschijningsvorm te zien. In het verleden zijn er vier repen van het doek afgesneden. Het onderzoeksteam van Operatie Nachtwacht heeft met behulp van kunstmatige intelligentie een reconstructie weten te maken van die ontbrekende stukken.
23/06/21
De Nederlandse museumwereld is te wit
De Nederlandse museumwereld is te wit, meent het Haagse Museon. Wat personeel betreft, wat kunst betreft en wat bezoekers betreft. Het Museon probeert daar verandering in te brengen. Met een magazine en een podcastserie, die vanaf vandaag te zien en te horen zijn via de website van het museum.
23/06/21
Exclusief voor leden
Stip Reizen biedt Makro klanten reizen aan
Stip Reizen gaat samen met Makro Nederland vakanties aanbieden. Op 22 juni is de eerste papieren reisfolder op de mat gevallen bij de pashouders van de groothandel. Ook komt er een online versie beschikbaar. De touroperator wil met de samenwerking snel inspelen op de veranderende vraag vanuit de klanten. Fred Verlinden licht de samenwerking toe.
23/06/21
Weer handhaving op reclame in het buitengebied
De afschaling van coronamaatregelen laat zich ook zien in beleid en handhaving. Vanaf 1 juli 2021 gaat de handhaving in opdracht van de provincie Utrecht van start. Vanwege corona is in het voorjaar van 2021 en 2020 met de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Utrecht afgesproken dat zij enige tijd coulance betrachtte wat betreft reclameuitingen in het buitengebied.
23/06/21
Logis Hotels sponsor Tour de France 2021
Logis Hotels is partner van de 108e editie van de grootste wielerwedstrijd ter wereld - de Tour de France. Dankzij het uitgebreide netwerk van Logis hotels door heel Frankrijk, is er altijd wel een hotel in de buurt van een etapperit.
22/06/21
Exclusief voor leden
Staickheimerpad gaat op 2 juli open
Vanaf zaterdag 2 juli is er weer een nieuw Klompenpad open voor wandelaars. Het Staickheimerpad is een rondwandeling van zeventien kilometer door het heuvelachtige buitengebied van Stokkum. Wandelen over stuwwallen, door het Bergherbos, over glooiende akkers en door weilanden.