Geplaatst op: 19-04-2021
Auteur: Redactie
NRIT

Eén overkoepelend toeristisch merk voor Waddengebied

Eén overkoepelend toeristisch merk voor Waddengebied

De merken WADtodo en Visit Wadden gaan samen verder onder de vlag van Visit Wadden. Het merk WADtodo houdt hiermee op te bestaan, wat inhoudt dat de marketinginspanningen voor zowel de Waddenkust als de Waddeneilanden vanuit Visit Wadden gedaan worden. 

Hiermee wordt Visit Wadden het overkoepelende merk voor alle marketingactiviteiten rondom het volledige waddengebied. Het (inter)nationaal onder de aandacht brengen van de Waddeneilanden gebeurt nog steeds in opdracht van de provincie Fryslân. Samen met de regionale marketingorganisaties en VVV’s werkt Visit Wadden aan het bevorderen van duurzaam toerisme in en rondom de Wadden.

Hoe zat het ook alweer in elkaar?

Bij het onder de aandacht brengen van de Waddeneilanden bij potentiële bezoekers werd gewerkt met WADtodo. Dit merk was specifiek gericht op het stimuleren van duurzaam toerisme naar de vijf eilanden. In 2018 is Visit Wadden ontstaan vanuit de wens het hele waddengebied, welke zich uitstrekt over de kustlijn van Noord-Holland, Friesland en Groningen, sterker in de markt te plaatsen. De marketingwerkzaamheden voor Visit Wadden werden en worden worden gezamenlijk uitgevoerd door Holland boven Amsterdam, Merk Fryslân en Marketing Groningen. Daarbij ligt de focus vooral op het vaste land, maar is er tevens aandacht voor de eilanden. De organisatie fungeert als basis voor bezoekers waarmee een directe verbinding is met regionale en lokale partijen.

Sterker met één merk

Waar er eerst vanuit is gegaan dat de twee verschillende merken elkaar zouden versterken, is het nu duidelijk geworden dat dit niet altijd het geval is. De doelgroepen van de eilanden en het waddenkust gebied liggen erg dicht bij elkaar, waardoor de communicatie naar deze groepen nagenoeg hetzelfde is. Daarnaast hebben zowel WADtodo als Visit Wadden de opgave om het seizoen te verlengen en duurzaam toerisme te versterken. De samenvoeging van beide merken is daarom een logisch gevolg.

Dat betekent dat alle communicatiekanalen van WADtodo over worden geheveld naar Visit Wadden. Zo zijn inmiddels de website en de social kanalen geïntegreerd in visitwadden.nl en zijn, voor zover mogelijk, de social kanalen van WADtodo gekoppeld aan de Visit Wadden kanalen. Alle overige (offline) uitingen worden ook vervangen door Visit Wadden uitingen. Waar de eilandfans eerst alleen het waddenkust gebied doorreisden om vervolgens de boot te pakken, wordt deze groep nu uitgedaagd dit te combineren met het verkennen van het vasteland. 

Topics:Marketing
Trefwoorden: marketing, dmo's, vvv's, friesland, waddeneilanden, groningen, noord-holland

CELTH
 





||| Nieuws |||

26/03/24
Booking.com stopt duurzaam reisprogramma na gesprek met ACM
Reiswebsite Booking.com heeft na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten het zogenoemde Travel Sustainable (voorheen: Duurzaam Reizen) programma offline te halen per 25 maart.
26/03/24
Zo krijgt het thema duurzaamheid voet aan de grond in de reisbranche
Steeds meer mensen raken overtuigd van het nut en de noodzaak van duurzaam leven. Met duurzaam wordt een leefstijl bedoeld die een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk achterlaat. In andere woorden: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de natuur zo min mogelijk te lijden heeft onder het gedrag van de mens?
20/03/24
Regeneratieve vakantie-ervaringen in Denemarken
In Denemarken kunnen toeristen meewerken aan natuurbehoud. Visit Denmark start met vier proefreizen en ze zoeken daarvoor Nederlandse en Duitse toeristen. Ze noemen het regeneratieve vakantie-ervaringen.
18/03/24
Exclusief voor leden
VN stelt standaard vast om duurzaamheid van toerisme te meten
De Verenigde Naties hebben een een nieuwe wereldwijde standaard goedgekeurd om de duurzaamheid van toerisme te meten. Alle 193 leden hebben ingestemd het het zogenaamde Statistical Framework for Measuring the Sustainability of Tourism (MST).
15/03/24
Visit Wadden roept op om drones thuis te laten bij bezoek aan Waddengebied
Uit recent onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat drones voor recreatief gebruik vogels kunnen storen. Daardoor worden hun overlevingskansen verkleind.
14/03/24
Kampeerbosje Leerdam en De Dassenburcht winnen Gouden Haring
In de categorie Goud Waard ontving Natuurkampeerterrein Kampeerbosje Leerdam een Gouden Haring voor hun prominente rol in het behoud en de versterking van het netwerk Natuurkampeerterreinen.
27/02/24
Exclusief voor leden
Ongekende marktpotentie 9 op de 10 Nederlanders gaat met vakantie
Ongekende marktpotentie 9 op de 10 Nederlanders gaat met vakantie
20/02/24
Camperaars steeds duurzamer
Camperaars in Nederland houden bij hun reisgedrag steeds meer rekening met duurzaamheid. Een opvallende trend is de toepassing van duurzame energiebronnen onder camperaars

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...