Geplaatst op: 19-04-2021
Auteur: Redactie
NRIT

Ardoer voegt vier Friese campings toe

Ardoer voegt vier Friese campings toe

Het samenwerkingsverband van onafhankelijke Nederlandse kwaliteitscampings, Ardoer, kondigt de uitbreiding met vier Friese campings aan. Ardoer heeft nu 34 leden verspreid over heel Nederland. Ardoer heeft nu voor het eerste Friese campings in het aanbod.

Het gaat om Vakantiepark Bergumermeer in Sumar, Camping Cnossen Leekstermeer in Nietap, Camping It Wiid in Earnewâld en Vakantiepark De Kuilart in Koudum. Het samenwerkingsverband Ardoer is trots op de toevoeging van vier nieuwe en zelfstandige kwaliteitscampings in een nieuwe regio. "Dit voelt aan alle kanten goed’, vertelt de voorzitter van Ardoer – Erik van Nuland. ‘Het is voor ons een mooie kans om onze gasten een breder aanbod te bieden en voor de nieuwe leden om hun netwerk uit te breiden.”

Eigen identiteit bewaren heel belangrijk

Voor alle nieuwe leden geldt: het lidmaatschap is voor hen méér dan alleen marketingtechnisch interessant. "Het is een samenwerking waarbij je van andere ondernemers kunt leren. Samen kun je meer bereiken dan alleen”, vertelt mede-eigenaar van Camping Kuilart en It Wiid - Annelie Bleckman. Ardoer biedt eenheid en daardoor een groter bereik maar laat tegelijk alle ruimte open voor de eigen identiteit van de bedrijven. Dat vindt de eigenaar van camping Cnossen Leekerstermeer, Cas Cnossen, een groot voordeel. "Bij concerns of investeringsmaatschappijen verlies je al snel je eigen identiteit, dat is bij Ardoer niet het geval. We behouden bijvoorbeeld gewoon onze eigen website.” Ook de eigenaar van Vakantiepark Bergumermeer, Fokko Eybergen, beaamt dit: "Je wil niet afhankelijk worden van een touroperator maar wel op grotere schaal concurrentie kunnen aangaan.”

Watersport nieuw product voor Ardoer

Ook Ardoer mag in de handjes klappen met deze toevoeging in een nieuwe regio. "Vooral het product watersport is voor ons een relatief nieuwe markt die we breder willen promoten. Ook is het een versterking van de positie van Ardoer op de Duitse markt”, vertelt voorzitter Erik Van Nuland die benadrukt dat de Ardoerslogan Campings met een hart’ veel breder uitpakt dan alleen op de marketing: "Deze persoonlijke aanpak zie je terug aan de manier van samenwerken.” Dit is voor de vier nieuwe leden een belangrijk punt. "Wij werken als watersportcampings in de Noordelijke regio al meer dan 20 jaar op een prettige manier samen, dat wil je graag zo houden. Ardoer past ons in de aanpak en is een mooie verbreding van onze horizon”, vertelt Cnossen. 

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, vakantieparken, bungalowparken, campings, kampeerterreinen, Friesland, samenwerkingsverbanden

CELTH
 





||| Nieuws |||

26/03/24
Booking.com stopt duurzaam reisprogramma na gesprek met ACM
Reiswebsite Booking.com heeft na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten het zogenoemde Travel Sustainable (voorheen: Duurzaam Reizen) programma offline te halen per 25 maart.
26/03/24
Zo krijgt het thema duurzaamheid voet aan de grond in de reisbranche
Steeds meer mensen raken overtuigd van het nut en de noodzaak van duurzaam leven. Met duurzaam wordt een leefstijl bedoeld die een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk achterlaat. In andere woorden: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de natuur zo min mogelijk te lijden heeft onder het gedrag van de mens?
20/03/24
Regeneratieve vakantie-ervaringen in Denemarken
In Denemarken kunnen toeristen meewerken aan natuurbehoud. Visit Denmark start met vier proefreizen en ze zoeken daarvoor Nederlandse en Duitse toeristen. Ze noemen het regeneratieve vakantie-ervaringen.
18/03/24
Exclusief voor leden
VN stelt standaard vast om duurzaamheid van toerisme te meten
De Verenigde Naties hebben een een nieuwe wereldwijde standaard goedgekeurd om de duurzaamheid van toerisme te meten. Alle 193 leden hebben ingestemd het het zogenaamde Statistical Framework for Measuring the Sustainability of Tourism (MST).
15/03/24
Visit Wadden roept op om drones thuis te laten bij bezoek aan Waddengebied
Uit recent onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat drones voor recreatief gebruik vogels kunnen storen. Daardoor worden hun overlevingskansen verkleind.
14/03/24
Kampeerbosje Leerdam en De Dassenburcht winnen Gouden Haring
In de categorie Goud Waard ontving Natuurkampeerterrein Kampeerbosje Leerdam een Gouden Haring voor hun prominente rol in het behoud en de versterking van het netwerk Natuurkampeerterreinen.
27/02/24
Exclusief voor leden
Ongekende marktpotentie 9 op de 10 Nederlanders gaat met vakantie
Ongekende marktpotentie 9 op de 10 Nederlanders gaat met vakantie
20/02/24
Camperaars steeds duurzamer
Camperaars in Nederland houden bij hun reisgedrag steeds meer rekening met duurzaamheid. Een opvallende trend is de toepassing van duurzame energiebronnen onder camperaars

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...