Geplaatst op: 16-04-2021
Auteur: Marc Gerlings

Campanile werkt met Too Good To Go tegen voedselverspilling

Campanile werkt met Too Good To Go tegen voedselverspilling
Ieder pakket is een verrassing. Foto: Too Good To Go
De hotels van Campanile in Nederland en België gaan samen met de succesvolle anti-verspillingsapp Too Good To Go actief de strijd aan tegen voedselverspilling. Maaltijden die aan het eind van de dag in de hotels over dreigen te blijven, worden vanaf nu verpakt in zogeheten Magic Boxen. 

Door de samenwerking zorgen de Campanile hotels er samen voor dat deze producten alsnog op een bord terechtkomen in plaats van in de vuilnisbak. Campanile start in eerste instantie met hoofdgerechten, maar zodra het ontbijtbuffet weer open mag kunnen klanten ook de Magic Box met overgebleven producten van het ontbijt aanschaffen.

Magic Box

Met de gratis Too Good To Go-app kunnen consumenten deze speciale Campanile Magic Box aanschaffen voor een vaste, lage prijs van € 6,75 (en €3,95 voor het ontbijt). De Magic Boxen kunnen vanaf een bepaald tijdstip worden opgehaald in de hotels. Wat je precies ontvangt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. De naam Magic Box zegt het al: ieder pakketje is een verrassing!

Voedselverspilling in Nederland

Ieder jaar wordt in Nederland tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten verspild. Een probleem met een ongekende belasting op het milieu. Niet alleen het eten gaat verloren, maar ook alles wat nodig was om dat eten te produceren: water, landbouwgrond, mankracht en transport. Voedselverspilling zorgt in totaal voor 8% van de wereldwijde CO2-uitstoot.

Benoit Mosteau, Directeur Operations Benelux bij Louvre Hotels Group: "We werken voortdurend aan duurzaamheid binnen onze hotels zoals het reduceren van plastic en het scheiden van afval. Door het verkopen van overtollige maaltijden tegen een aantrekkelijke prijs, brengen wij onze voedselverspilling aanzienlijk terug. De samenwerking met Too Good To Go past daardoor perfect in onze visie". 

Too Good To Go netwerk van 2 miljoen geregistreerde gebruikers

Niemand vindt het leuk om te zien dat goed eten in de prullenbak belandt. Too Good To Go kan het ook niet langer aanzien dat 1/3 van het geproduceerde eten wordt weggegooid en is vastberaden dat er iets moet gebeuren. Altijd op een leuke en laagdrempelige manier. Via de app verbindt Too Good To Go winkels met overgebleven producten aan consumenten. Op die manier zijn in Nederland al 6 miljoen maaltijden gered van de verspilling. In Nederland heeft de app meer dan 2 miljoen geregistreerde gebruikers. Als Certified B Corporation zet Too Good To Go zich naast de app ook op verschillende plekken in de maatschappij in om impact te maken. Of het nu gaat om huishoudens, scholen, bedrijven of de politiek. Too Good To Go wil heel Nederland inspireren en motiveren om in actie te komen tegen voedselverspilling. De app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store.
Trefwoorden: Campanile, hotel, Too good to go, duurzaamheid

||| Blogs |||

30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
24/03/20
Leidt het coronavirus straks tot een reset in ons denken en handelen?
En dan nu wat positief nieuws over het coronavirus2020. Alleen al om de allitererende getallen zou j...
27/12/19
Wat een nepjaar was het eigenlijk…
Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...
14/11/19
Naar toekomstgerichte bewuste bestemmingen
Column van Menno Stokman (CELTH) over de nieuwe rol van de gastvrijheidsindustrie

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

10/06/21
Kip Caravan modellen hebben als eerste ter wereld een Energielabel
Het is Kip Caravans gelukt om maar liefst twee van de vier caravan modellen te laten voorzien van he...
10/06/21
Reis door Rotterdam en bezoek de circulaire kant van de stad
In samenwerking met Avontuur Dichtbij heeft A Dutch Experience een tweedaagse reis samengesteld in Rotterdam met als thema duurzaamheid. Deze zomer kunnen deelnemers per fiets kennismaken met verschillende circulaire projecten.
07/06/21
Ontwikkeling Resort Veluwe in volle gang
Sinds oktober 2020 is TopParken de eigenaar van Resort Veluwe te Garderen, voorheen Camping de Herts...
31/05/21
Roompot opent nieuw Qurios park in Callantsoog
Roompot opent een gloednieuw Qurios park in Callantsoog. Vanaf het hoge duin zie je aan de ene kant ...
25/05/21
Van koffiedrab naar oesterzwam
Koffiedrab, sinaasappelschillen, schaal- en schelpdieren en overige voedselresten. Zes strandpaviljoens in Schouwen-Duiveland hebben hiervan jaarlijks 75.000 kg aan afval. Zonde. Dat dachten de strandpaviljoens ook. Daarom zijn zij gestart met een pilot rond circulaire afvalverwerking.
19/05/21
Gasten gaan voor duurzaam (en zo haak je daarbij aan)
Duurzaamheid speelt steeds vaker een rol bij het kiezen van vakantie of een dagje weg. Tot die concl...
17/05/21
Drie jachtclubs halen Blauwe Vlag naar Antwerpen
Jachthaven Kempisch Dok in Antwerpen kreeg vandaag het Blue Flag label (Blauwe Vlag). Dat is een erkenning voor de inspanningen die de jachthaven levert op het vlak van milieu- en duurzaamheidsmanagement, veiligheid, waterkwaliteit, bewustmaking en educatie, en afvalpreventie en -sortering. Drie jachtclubs maakten zich daar sterk voor en het is gelukt.
07/05/21
183 Blauwe Vlaggen voor Nederland
De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 183 Blauwe Vlaggen toegekend voor 127 jachthavens en 56 stranden.