Geplaatst op: 15-04-2021
Auteur: Marc Gerlings

12 studenten Zadkine en Boijmans maken tentoonstelling

12 studenten Zadkine en Boijmans maken tentoonstelling
In dit kunstwerk gaat het over het niet uit het oog moeten verliezen van het individu.
Zadkine en Museum Boijmans Van Beuningen bundelen opnieuw de krachten. Samen met kunstenaar Nilton Moreira da Silva maakten mbo-studenten een tentoonstelling die kunst en de mens dichter bij elkaar te brengen. Het resultaat is vanaf 16 april tot en met 30 april te zien bij Zadkine op locatie en via de Boijmans Instagram.

Met twaalf mbo-studenten Maatschappelijke Zorg en Sociaal Werk denkt kunstenaar en sociaal werker Nilton Moreira da Silva na over hoe kunst mensen bij elkaar kan brengen en over het individu dat we niet uit het oog moeten verliezen. Het resultaat van deze inspanningen is de tentoonstelling Door het bos de bomen niet meer zien. 

De installatie en het traject zijn onderdeel van het project KUNST/WERK, een samenwerking tussen Museum Boijmans Van Beuningen en Zadkine. Doel is een betere aansluiting tussen de culturele sector en het mbo realiseren. 

De tentoonstelling is vanaf 16 april te zien voor alle studenten op de hoofdlocatie van Zadkine in het centrum van Rotterdam. Een speciale online tentoonstelling zal vanaf dezelfde datum te volgen zijn via de Instagram pagina van Museum Boijmans Van Beuningen.

12 studenten

Bij deze tweede editie van KUNST/WERK zijn 12 studenten van de opleidingen Maatschappelijke Zorg en Sociaal Werk betrokken. Onder leiding van kunstenaars en museumprofessionals volgden zij een serie masterclasses en workshops, onder andere in de luisterpost Boijmans Hillevliet in Rotterdam-Zuid. 

Tijdens deze series leerden zij kritisch en creatief te denken door omgang met kunst. Tevens verdiepten ze zich in hoe het werk van museummedewerkers zich verhoudt tot hun eigen vakmanschap. De groep onderzocht of kunst kan bijdragen aan het gevoel van verbondenheid. 
Samen met Nilton Moreira da Silva werkten ze toe naar een concrete visie op dit onderwerp. De studenten die meewerkten aan Door het bos de bomen niet meer zien zijn: Cody, Abisai, Tyrell, Rick, Ismay, Ilker, Geraldina, Delyhlah, Sinem, Dariska, Ajai en Gino.

Spiegelbos

Het kunstwerk is een bos dat je kunt betreden waar in het midden spiegels draaien. In het bos, hoor je verschillende stemmen. De titel van het kunstwerk, Door de bomen het bos niet meer zien, is een omdraaiing van de uitdrukking door de bomen het bos niet meer zien, wat betekent dat als je te veel op details (de bomen) let, je het geheel (het bos) niet meer kunt overzien. In dit kunstwerk gaat het over het niet uit het oog moeten verliezen van het individu.

Dit project is mogelijk gemaakt dankzij de programmaregeling ‘Kunsteducatie voor mbo’ers’ van Fonds 21.
Trefwoorden: Zadkine, Boijmans, Rotterdam, kunst

CELTH
 






||| Nieuws |||

23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.
15/04/24
Resort Lexmond van TopParken officieel geopend
Zaterdag 13 april vond de officiële opening van Resort Lexmond van TopParken plaats. Het vakantiepa...
12/04/24
Exclusief voor leden
Ierse succesroute bestaat tien jaar Wild Atlantic Way
Ierlands populaire toeristische route de Wild Atlantic Way is een echt succesverhaal in de toeristische sector. Opvallend, de route viert nu pas zijn tiende verjaardag.
08/04/24
Exclusief voor leden
Graag een portie zon in de meivakantie 2024
Uit data van reisplatform Skyscanner blijkt dat vooral zonnige bestemmingen als Spanje, Italië en Portugal in trek zijn.
05/04/24
Exclusief voor leden
Wereldwijd toeristisch recordjaar voorspeld
De World Travel & Tourism Council (WTTC) voorspelt voor 2024 een recordjaar voor Travel & Tourism. De wereldwijde economische bijdrage van de sector een recordhoogte van 11,1 biljoen dollar zal bereiken.
04/04/24
Technologie en transitie met smart hospitality
Op donderdag 18 april is de dag voor het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024. Het thema is transitie en dan heb je het al snel over technologie. Nicolette Bolté mag die interactieve sessie leiden.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...