Geplaatst op: 14-04-2021

60% vouchers Vacansoleil omgezet naar nieuwe vakantie

Primeur voor Vacansoleil: meivakantie is uitverkocht

60% vouchers Vacansoleil omgezet naar nieuwe vakantie

Het zoekgedrag op de Europese boekingswebsites van Vacansoleil laat zien dat veel Europeanen zoeken naar ‘coronaveilige’ campingvakanties. Vacansoleil ziet dat het aantal boekingen gestaag groeit, ondanks de nog beperkende maatregelen in heel Europa. Het merendeel van de klanten die vorig jaar een voucher kregen, heeft die inmiddels omgeruild voor een nieuwe boeking. Jan Willem Verschoor van Vacansoleil is hier blij mee: "Deze ontwikkelingen laten zien dat er vertrouwen is in onze campingvakanties ondanks de onduidelijkheid over de reismogelijkheden deze zomer. Voor de meivakantie zijn we in Nederland zelfs bijna volledig uitverkocht. Dat is nog nooit voorgekomen in ons bestaan.” 

Vacansoleil hoeft door deze ontwikkeling mogelijk geen beroep te doen op het voucherfonds van de overheid en de SGR. Vacansoleil moest in het vakantieseizoen van 2020 ruim 27.000 campingvakanties annuleren in verband met corona . Tijdens de versoepeling in de zomer trok de markt voor campingvakanties in Europa fors aan en konden eerder geannuleerde vakanties deels alsnog worden genoten.

Inmiddels concludeert de specialist in campingvakanties dat zo’n 60% van de uitgegeven vouchers is ingewisseld voor een nieuwe boeking. Mede hierdoor hoeft Vacansoleil mogelijk geen beroep te doen op het Voucherfonds dat de overheid en SGR hebben opgezet voor de noodlijdende reissector. "We zijn de mogelijkheden van het voucherfonds aan het bekijken, maar alles zal afhangen van de reismogelijkheden deze zomer”, zegt CEO van Vacansoleil Jan Willem Verschoor. "Het moment van aankondiging van versoepelingen in Europa is zeer belangrijk.”

Vakantie in eigen bubbel

Vacansoleil ziet de omzetting van vouchers als een bewijs dat bestaande klanten veel vertrouwen hebben in campingvakanties en Vacansoleil. Ook ziet Verschoor relatief veel nieuwe klanten tussen de al gemaakte boekingen voor deze zomer. "Dat heeft echt te maken met de veilige manier van vakantievieren die mogelijk is op een camping. Je zit in je eigen bubbel, in je eigen tent of stacaravan, je leeft in de buitenlucht en je gaat er met eigen vervoer heen. Dat samen maakt een campingvakantie uitermate corona-proof.”

Zoekgedrag op website toont behoefte

In de 19 landen waar Vacansoleil campingvakanties aanbiedt, bestaat groeiende interesse in deze vorm van vakantiebesteding. "Alle landen waar we actief zijn, zitten in hetzelfde schuitje. Corona maakt vooruitkijken lastig, maar het lijkt erop dat er nu overal zicht is op versoepelingen”, ziet Verschoor. De klanten bereiden zich daarop voor zo blijkt. "We zien dat aan het zoekgedrag waarbij de bezoekers ook kijken naar vakantiemogelijkheden in Zuid-Europa.”

Ook het aantal unieke bezoekers op de Vacansoleil websites in Europa is relatief hoog. Verschoor: "Hieraan zien wij dat de behoefte aan vakantie groot is in Europa. Nu al zien we dat de boekingen gestaag doorlopen, maar we rekenen op een explosie van aanvragen zodra de maatregelen worden versoepeld.”Trefwoorden: Vacansoleil, voucher, kamperen, voucherfonds

||| Blogs |||

02/05/21
Pegasus of luchtfietserij?
Pegasus of luchtfietserij?
02/05/21 · Dagrecreatie · Thijs Vossen | Lees meer
Er zal in een ver verleden ongetwijfeld ooit een blog geschreven zijn met de titel: ‘De auto wordt...
30/03/21
Hoe je een imago verkwanselt met een kop koffie
In het stemhokje schoot de gedachte door mijn hoofd. Merkwaardig eigenlijk dat meerdere politieke pa...
18/03/21
Het ontwikkelen van recreatiebedrijven begint met het eind voor ogen
Overheden buitelen over elkaar rondom het thema: vitale verblijfsrecreatie. Terecht, want een sterke verblijfsrecreatie draagt bij aan de leefbaarheid in een stad, dorp of gemeente. Goed dat overheden daar op letten. In onze optiek hebben veel gemeenten echter weinig oog voor het sturen op nieuwe concepten die gebaseerd zijn op toeristisch-recreatieve exploitatie.
18/03/21
Ken jij al een recreatief boetiek park?
In deze blog aandacht voor een nieuwe nichemarkt die we zien in de verblijfsrecreatie en die in de branding naar de gast voor een nieuw onderscheidend merk zou kunnen zorgen. We zien dit als een mooie tegenhanger van veel grootschalige ontwikkelingen in de verblijfsrecreatie.
14/03/21
Op zoek naar perspectief voor de gastvrijheidssector: ‘afslaan is een must’
De laatste tijd wordt door Jan en alleman in de media, waaronder ook onze eigen minister-pr...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

12/05/21
Ondernemersorganisaties willen geen vertraging in Omgevingswet
VNO-NCW en MKB-Nederland zien het liefst dat de Omgevingswet op 1 januari 2022 in werking treedt. Maar dan moet wel het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) goed werken, en moeten gebiedsontwikkelingen in de tussentijd mogelijk blijven. Dat schrijven de ondernemingsorganisaties in een brief aan de Eerste Kamer, die komende dinsdag over de wet debatteert.
12/05/21
Stormloop op vakanties na persconferentie
Na de persconferentie van dinsdagavond, waarin werd aangekondigd dat vanaf zaterdag het generieke reisadvies gaat vervallen, zien reisorganisaties een stormloop op vakanties. In de aanloop naar de persconferentie trokken de boekingen ook al aan. We steken de thermometer in de sector.
12/05/21
Pride Amsterdam gaat door maar zonder beroemde botenparade
Dit jaar wordt uitgebreid stilgestaan bij 25 jaar Pride Amsterdam dat plaats zal vinden van 31 juli tot en met 8 augustus 2021. Het programma is op dit moment in ontwikkeling en zal afhangen van de coronamaatregelen die nu en straks gelden. Voor de botenparade is de 1,5 meter-maatregel niet werkbaar en daarom wordt deze doorgeschoven naar 2022.
12/05/21
Restaurant toegevoegd aan Golden Tulip Zevenbergen
De afgelopen maanden heeft Golden Tulip Zevenbergen een geheel nieuw restaurant gebouwd in het hotel. Bovendien heeft de lobby een metamorfose ondergaan en is een deel van de kamers vernieuwd. Als de corona-maatregelen het toelaten, kan het nieuwe restaurant ‘Auberge 1953’ open.
12/05/21
Exclusief voor leden
Concurrenten ACSI en camping.info samen in online campingboekingen
Twee grote Europese spelers op de campingmarkt ACSI en camping.info bundelen op het gebied van online campingboekingen hun krachten. Door de lancering van ACSI camping.info Booking zijn campings voortaan met één contract aangesloten bij de twee grootste campingplatforms van Europa. Vanaf vanaf vandaag is het platform online.
11/05/21
Vanaf 15 mei weer op vakantie
Nederlanders kunnen vanaf 15 mei weer internationaal voor het plezier op reis. Het generieke reisadvies voor de hele wereld wordt dan per land of gebied verschillend. Dat heeft het Nederlandse kabinet besloten. Reizen kan alleen naar landen met een laag besmettingsniveau. Die zet het kabinet op ‘geel’.
11/05/21
Kabinet zet stap 2 van openingsplan met noodknop
Het kabinet heeft de knoop doorgehakt. Stap twee van het openingsplan gaat op woensdag 19 mei in. Er is nog wel een noodknop als de nieuwe ic- en ziekenhuisopnames niet verder dalen. Die wordt dan op maandag 17 mei ingedrukt. Dan gaan de versoepelingen niet door. Stap 2 betekent dat er ruimere openingstijden komen voor terrassen, doorstroomlocaties buiten weer open mogen en buiten van kunst en cultuur kan worden genoten.
11/05/21
Dag van het kasteel zet app in
Op 24 mei, 2e Pinksterdag, biedt de Nederlandse Kastelenstichting een geheel Covid-proof wandelconcept aan in heel Nederland. De kastelenstichting maakte nieuwe content voor de Spacetime Layers app. “In februari zagen we al aankomen dat ons landelijk evenement ook dit jaar niet gepaard kon gaan met een fysiek bezoek aan kastelen en buitenplaatsen”, zegt Dag van het Kasteel projectleider Janneke van Dijk. “Daarom hebben we het roer omgegooid”.