Geplaatst op: 14-04-2021

60% vouchers Vacansoleil omgezet naar nieuwe vakantie

Primeur voor Vacansoleil: meivakantie is uitverkocht

60% vouchers Vacansoleil omgezet naar nieuwe vakantie

Het zoekgedrag op de Europese boekingswebsites van Vacansoleil laat zien dat veel Europeanen zoeken naar ‘coronaveilige’ campingvakanties. Vacansoleil ziet dat het aantal boekingen gestaag groeit, ondanks de nog beperkende maatregelen in heel Europa. Het merendeel van de klanten die vorig jaar een voucher kregen, heeft die inmiddels omgeruild voor een nieuwe boeking. Jan Willem Verschoor van Vacansoleil is hier blij mee: "Deze ontwikkelingen laten zien dat er vertrouwen is in onze campingvakanties ondanks de onduidelijkheid over de reismogelijkheden deze zomer. Voor de meivakantie zijn we in Nederland zelfs bijna volledig uitverkocht. Dat is nog nooit voorgekomen in ons bestaan.” 

Vacansoleil hoeft door deze ontwikkeling mogelijk geen beroep te doen op het voucherfonds van de overheid en de SGR. Vacansoleil moest in het vakantieseizoen van 2020 ruim 27.000 campingvakanties annuleren in verband met corona . Tijdens de versoepeling in de zomer trok de markt voor campingvakanties in Europa fors aan en konden eerder geannuleerde vakanties deels alsnog worden genoten.

Inmiddels concludeert de specialist in campingvakanties dat zo’n 60% van de uitgegeven vouchers is ingewisseld voor een nieuwe boeking. Mede hierdoor hoeft Vacansoleil mogelijk geen beroep te doen op het Voucherfonds dat de overheid en SGR hebben opgezet voor de noodlijdende reissector. "We zijn de mogelijkheden van het voucherfonds aan het bekijken, maar alles zal afhangen van de reismogelijkheden deze zomer”, zegt CEO van Vacansoleil Jan Willem Verschoor. "Het moment van aankondiging van versoepelingen in Europa is zeer belangrijk.”

Vakantie in eigen bubbel

Vacansoleil ziet de omzetting van vouchers als een bewijs dat bestaande klanten veel vertrouwen hebben in campingvakanties en Vacansoleil. Ook ziet Verschoor relatief veel nieuwe klanten tussen de al gemaakte boekingen voor deze zomer. "Dat heeft echt te maken met de veilige manier van vakantievieren die mogelijk is op een camping. Je zit in je eigen bubbel, in je eigen tent of stacaravan, je leeft in de buitenlucht en je gaat er met eigen vervoer heen. Dat samen maakt een campingvakantie uitermate corona-proof.”

Zoekgedrag op website toont behoefte

In de 19 landen waar Vacansoleil campingvakanties aanbiedt, bestaat groeiende interesse in deze vorm van vakantiebesteding. "Alle landen waar we actief zijn, zitten in hetzelfde schuitje. Corona maakt vooruitkijken lastig, maar het lijkt erop dat er nu overal zicht is op versoepelingen”, ziet Verschoor. De klanten bereiden zich daarop voor zo blijkt. "We zien dat aan het zoekgedrag waarbij de bezoekers ook kijken naar vakantiemogelijkheden in Zuid-Europa.”

Ook het aantal unieke bezoekers op de Vacansoleil websites in Europa is relatief hoog. Verschoor: "Hieraan zien wij dat de behoefte aan vakantie groot is in Europa. Nu al zien we dat de boekingen gestaag doorlopen, maar we rekenen op een explosie van aanvragen zodra de maatregelen worden versoepeld.”Trefwoorden: Vacansoleil, voucher, kamperen, voucherfonds

||| Blogs |||

07/06/21
Bezint eer ge begint!
Bezint eer ge begint!
07/06/21 · Horeca · Guido Aerts | Lees meer
De laatste dertig jaar gaan we in oktober samen met vrienden een lang weekend naar een super leuk ho...
02/05/21
Pegasus of luchtfietserij?
Pegasus of luchtfietserij?
02/05/21 · Dagrecreatie · Thijs Vossen | Lees meer
Er zal in een ver verleden ongetwijfeld ooit een blog geschreven zijn met de titel: ‘De auto wordt...
30/03/21
Hoe je een imago verkwanselt met een kop koffie
In het stemhokje schoot de gedachte door mijn hoofd. Merkwaardig eigenlijk dat meerdere politieke pa...
18/03/21
Het ontwikkelen van recreatiebedrijven begint met het eind voor ogen
Overheden buitelen over elkaar rondom het thema: vitale verblijfsrecreatie. Terecht, want een sterke verblijfsrecreatie draagt bij aan de leefbaarheid in een stad, dorp of gemeente. Goed dat overheden daar op letten. In onze optiek hebben veel gemeenten echter weinig oog voor het sturen op nieuwe concepten die gebaseerd zijn op toeristisch-recreatieve exploitatie.
18/03/21
Ken jij al een recreatief boetiek park?
In deze blog aandacht voor een nieuwe nichemarkt die we zien in de verblijfsrecreatie en die in de branding naar de gast voor een nieuw onderscheidend merk zou kunnen zorgen. We zien dit als een mooie tegenhanger van veel grootschalige ontwikkelingen in de verblijfsrecreatie.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

23/06/21
Neurale netwerken vullen missende delen Nachtwacht aan
Voor het eerst in ruim 300 jaar is De Nachtwacht in zijn oorspronkelijke verschijningsvorm te zien. In het verleden zijn er vier repen van het doek afgesneden. Het onderzoeksteam van Operatie Nachtwacht heeft met behulp van kunstmatige intelligentie een reconstructie weten te maken van die ontbrekende stukken.
23/06/21
De Nederlandse museumwereld is te wit
De Nederlandse museumwereld is te wit, meent het Haagse Museon. Wat personeel betreft, wat kunst betreft en wat bezoekers betreft. Het Museon probeert daar verandering in te brengen. Met een magazine en een podcastserie, die vanaf vandaag te zien en te horen zijn via de website van het museum.
23/06/21
Exclusief voor leden
Stip Reizen biedt Makro klanten reizen aan
Stip Reizen gaat samen met Makro Nederland vakanties aanbieden. Op 22 juni is de eerste papieren reisfolder op de mat gevallen bij de pashouders van de groothandel. Ook komt er een online versie beschikbaar. De touroperator wil met de samenwerking snel inspelen op de veranderende vraag vanuit de klanten. Fred Verlinden licht de samenwerking toe.
23/06/21
Weer handhaving op reclame in het buitengebied
De afschaling van coronamaatregelen laat zich ook zien in beleid en handhaving. Vanaf 1 juli 2021 gaat de handhaving in opdracht van de provincie Utrecht van start. Vanwege corona is in het voorjaar van 2021 en 2020 met de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Utrecht afgesproken dat zij enige tijd coulance betrachtte wat betreft reclameuitingen in het buitengebied.
23/06/21
Logis Hotels sponsor Tour de France 2021
Logis Hotels is partner van de 108e editie van de grootste wielerwedstrijd ter wereld - de Tour de France. Dankzij het uitgebreide netwerk van Logis hotels door heel Frankrijk, is er altijd wel een hotel in de buurt van een etapperit.
22/06/21
Exclusief voor leden
Staickheimerpad gaat op 2 juli open
Vanaf zaterdag 2 juli is er weer een nieuw Klompenpad open voor wandelaars. Het Staickheimerpad is een rondwandeling van zeventien kilometer door het heuvelachtige buitengebied van Stokkum. Wandelen over stuwwallen, door het Bergherbos, over glooiende akkers en door weilanden.
22/06/21
Eerste Franse B&B Hotel open in Nederland
De Duitse budget hotelgroep B&B HOTELS heeft per 17 juni 2021 de exploitatie van een bestaand hotel in Zaandam overgenomen. Het hotel opende haar deuren voor gasten op 21 juni 2021.
22/06/21
Pilot met 5 waterfietsen in Schiedam
Van sup, fluisterboot naar sloep, Schiedam ziet graag meer gasten op het water. De gemeente start een pilot met de verhuur van 5 waterfietsen.