Geplaatst op: 12-04-2021
Auteur: Marc Gerlings

Ervaringen testreis naar Rhodos worden met de reisbranche gedeeld

Ervaringen testreis naar Rhodos worden met de reisbranche gedeeld
Mattijs ten Brink, CEO Sunweb Group: “De energie in de vertrekhal was voelbaar; al deze vakantiegangers zijn zo blij dat ze weer op vakantie mogen gaan.\
Als onderdeel van de overheidspilot ‘Veilig en verantwoord reizen tijdens corona’ is vanmiddag de eerste vakantiepilotvlucht van Transavia en Sunweb vertrokken vanaf Schiphol Airport. De enthousiaste passagiers, die uit ruim 25.000 aanmeldingen zijn geselecteerd, vertrokken voor een achtdaagse all-inclusive vakantie naar het hotel Mitsis Grand Beach op Rhodos.

Deze pilotvakantie is een eerste stap naar perspectief om Nederlanders dit zomerseizoen weer mooie vakanties te kunnen bezorgen. Het doel van de vakantiepilot is om nieuwe inzichten te verkrijgen en data te verzamelen onder welke voorwaarden mensen veilig en verantwoord op vakantie kunnen gaan.

Na de coronasneltest bij het Sheraton hotel, was het voor de passagiers tijd om in te checken bij Transavia. Via de paspoortcontrole vertrokken de vakantiegangers samen richting de gate. Alles liep zoals gepland en de passagiers hielden zich goed aan de veiligheidsmaatregelen zoals de 1,5 meter afstand, het gebruik van de mondkapjes en het in volgorde boarden bij de gate.

"Samen verantwoordelijk voor veilig vliegen en reizen"

"We zijn uiteindelijk samen verantwoordelijk voor het veilig vliegen en reizen”, zegt Marcel de Nooijer, CEO van Transavia. "We zijn blij dat we deze eerste echte vakantievlucht met Sunweb nu kunnen uitvoeren. Belangrijk blijft dat de overheid zich inzet voor eenduidig Europees beleid, waarmee het voor iedereen duidelijk is welke kleurcodes er per land of gebied gelden en welke maatregelen en restricties er per bestemming zijn. We hebben er alle vertrouwen in dat die afspraken er komen en dat we dankzij het opschalen van het vaccineren we deze zomer al onze capaciteit kunnen inzetten om onze passagiers naar hun bestemming te brengen.”

Mattijs ten Brink, CEO Sunweb Group: "De energie in de vertrekhal was voelbaar; al deze vakantiegangers zijn zo blij dat ze weer op vakantie mogen gaan. Ik ben dan ook enorm trots dat we het vertrouwen van de overheid hebben gekregen om deze vakantiepilot samen met Transavia te organiseren. Het is een eerste belangrijke stap naar meer perspectief. Niet alleen voor de Nederlandse reisbranche, maar zeker ook voor al onze partners op onze bestemmingen. Zij hebben vorig jaar al flink geïnvesteerd en kunnen met de nieuwe inzichten die deze pilot gaat geven de laatste voorbereidingen treffen voor een mooie zomer vol blije vakantiegangers.”

Ervaringen delen

Als vanzelfsprekend worden de inzichten die met deze pilot worden verkregen, gedeeld met de hele sector zodat alle partners in de reisbranche hiervan gebruik kunnen maken. De twee organisaties willen niets liever dan de hele sector en alle Nederlanders die weer op reis willen een goed perspectief bieden De vakantiepilot van Sunweb en Transavia wordt geëvalueerd door een onafhankelijk bureau.
Trefwoorden: testreis, Rhodos, corona, perspectief, Sunweb, Transavia

CELTH
 






||| Nieuws |||

15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
15/04/24
Uitstoot industrie omlaag maar luchtvaart omhoog
In 2023 was de uitstoot van de Nederlandse bedrijven binnen het Europese Emissiehandelssysteem (EU ETS) 13,2% lager dan in 2022. In tegenstelling tot de luchtvaart die noteerde een stijging van 11%.
15/04/24
Inchecken met betaalpas in buurtbus
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van vervoerder Arriva.
15/04/24
Exclusief voor leden
Hilton beste werkplek voor vrouwen in de Nederlandse hotelbranche
Hotel- en resortketen Hilton heeft de zesde positie behaald op de Great Place to Work for Women-lijst, samengesteld door de organisatie Great Place to Work. Hiermee is het hotel de hoogst genoteerde werkplek voor vrouwen binnen de Nederlandse hotelbranche.
15/04/24
Resort Lexmond van TopParken officieel geopend
Zaterdag 13 april vond de officiële opening van Resort Lexmond van TopParken plaats. Het vakantiepa...
12/04/24
Bas Maes gedeputeerde Brabant voor vrijetijdseconomie
Bas Maes (SP) is benoemd als gedeputeerde voor de provincie Noord-Brabant. Bas Maes zal zich voor de komende 3 jaar van deze bestuursperiode inzetten voor de portefeuille Energie, Cultuur, Sport, Erfgoed en voor de Vrijetijdseconomie.
12/04/24
DierenPark Amersfoort opent grootste zonnecarport van de gemeente
Zonnecarport geopend met 522 zonnepanelen bovenop de parkeergarage van Dierenpark Amersfoort. De groene stroom levert op zonnige dagen het gehele stroomgebruik van het park.
12/04/24
Exclusief voor leden
Ierse succesroute bestaat tien jaar Wild Atlantic Way
Ierlands populaire toeristische route de Wild Atlantic Way is een echt succesverhaal in de toeristische sector. Opvallend, de route viert nu pas zijn tiende verjaardag.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...