Geplaatst op: 09-04-2021
Auteur: Marc Gerlings

Centraal registratietool voor horeca Arnhem

Arnhem hoopt meer bezoekers naar de stad te trekken met laagdrempelige registratie voor de horeca

Centraal registratietool voor horeca Arnhem
Jan van Dellen registreert zich symbolisch als eerste gast van de horeca. Foto: Platform Binnenstad Arnhem.
Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich vandaag als eerste gemeente van Nederland met één centraal online registratietool voor alle horecazaken in de gemeente, gratis voor de ondernemers en bezoekers, meldt Platform Binnenstad Arnhem. Gastvrij Arnhem hoopt met deze techniek meer bezoekers naar de stad te trekken. 

Jan van Dellen, wethouder gemeente Arnhem, registreerde zich gister fictief als eerste bezoeker bij Stadsvilla Sonsbeek in Arnhem en lanceerde daarmee officieel het registratieplatform www.gastvrij-arnhem.nl. Hij verrichtte deze handeling samen met Jan van Hooijdonk, voorzitter Koninklijke Horeca Nederland afdeling Arnhem/Renkum.

Met smartphone registreren

Met de online registratie tool van Gastvrij Arnhem kunnen bezoekers aan de Arnhemse horeca zich ter plekke met de smartphone registreren en de checklist invullen. Bij eventuele besmettingen is snel de gewenste informatie voorhanden voor de GGD om bezoekers op de hoogte te brengen.

Gastvrij Arnhem is een initiatief van Koninklijk Horeca Nederland afdeling Arnhem/Renkum en Hotel Overleg Regio Arnhem en wordt gerealiseerd door Ad Up uit Arnhem, onder regie van Platform Binnenstad Arnhem. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van gemeente Arnhem en Stichting Ondernemers Fonds Arnhem.

Volgende keer gewoon inchecken

Horecaondernemers in Arnhem kunnen zich gratis aanmelden om deze registratie tool te gebruiken. Hoe meer horeca zich aansluit, hoe eenvoudiger het wordt voor bezoekers omdat deze horecaondernemers hetzelfde systeem hanteren. Bezoekers kunnen zich ook vooraf thuis registreren via de website www.gastvrij-arnhem.nl. Men kan ervoor kiezen om de gegevens (veilig) op te slaan, zodat bij een volgend horeca bezoek alleen ‘ingecheckt’ hoeft te worden, zonder weer alle gegevens in te vullen. Een avondje stappen wordt hierdoor een stuk aantrekkelijker. Gegevens worden maximaal twee weken beveiligd bewaard en daarna automatisch gewist.

Meer bezoekers naar Arnhem

Met Gastvrij Arnhem hoopt Arnhem meer bezoekers te trekken naar de Gelderse hoofdstad. Jan van Dellen is enthousiast: "De Arnhemse horeca laat zich met deze innovatie van haar beste kant zien. Deze online registratie tool voorziet in veiligheid, snelheid en gemak. Dat is voor klanten extra prettig als ze straks weer naar de horeca mogen komen. Als gemeente dragen we graag bij aan deze Arnhemse gastvrijheid.”

"Uiteraard voldoet het systeem aan alle privacyregels en AVG-wetgeving”, geeft Jan van Hooijdonk aan. "Geen losse papiertjes meer, alles digitaal, gratis en eenvoudig in te zetten voor alle horecaondernemers. Zo kunnen zij hun tijd en personeel inzetten op operationele zaken in plaats van registratie en gezondheidscheck. Er komt al zoveel op de ondernemers en horecapersoneel af, dat we erg blij zijn met dit initiatief in Arnhem.”
Topics:Horeca
Trefwoorden: horeca, terras, registratie, corona

||| Blogs |||

08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
07/06/21
Bezint eer ge begint!
Bezint eer ge begint!
07/06/21 · Horeca · Guido Aerts | Lees meer
De laatste dertig jaar gaan we in oktober samen met vrienden een lang weekend naar een super leuk ho...
29/05/20
Wie breekt de macht van de Online Travel Agency’s?
Leisure Brains begrijpt er geen (J)OTA van dat er nog een OTA bestaat…. Ze vragen zich af of omdenken kans van slagen heeft.
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

02/12/21
Bouw van nieuw centrumgebouw op Vakantiepark Beekse Bergen gestart
Op Vakantiepark Beekse Bergen wordt sinds enkele weken hard gewerkt aan de bouw van het ni...
01/12/21
Airbnb genereerde pré-corona 345.000 banen in de EU
Wat levert Airbnb de samenleving qua bestedingen en werkgelegenheid op? Oxford Economics zocht het uit.
30/11/21
Horeca deze zomer weer op pré-coronaniveau
Hoe heeft de Nederlandse horeca het deze zomer gedaan? NRIT dook in de cijfers.
28/11/21
Sector weer op slot, steunmaatregelen aangekondigd
Vrijdagavond heeft het Nederlandse kabinet nieuwe lockdownachtige maatregelen afgekondigd. Nederland gaat de facto om 17:00u op slot om het aantal bewegingen te beperken. Doel is het aantal besmettingen en daaruit voortvloeiende ziekenhuis- en ic-opnames te beperken. En weer is de vrijetijdssector de knop waar het kabinet aan draait. De oude steunmaatregelen worden weer opgetuigd.
23/11/21
Airbnb wint bij Hoge Raad
Airbnb heeft onverwacht bij de Nederlandse Hoge Raad haar gelijk behaald over het berekenen van servicekosten bij zowel de huurder als de verhuurder.
23/11/21
Veel binnenlands toerisme in Vlaanderen
Niet alleen in Nederland is het binnenland in trek voor een najaarsvakantie. Ook in Vlaanderen zien ze dat.
22/11/21
Bedrijfsleven houdt rekening met verminderde toelevering in 2022
Bijna een kwart (23,9%) van de ondernemers verwacht dat in 2022 verstoringen bij leveranciers het meest invloedrijke gevolg van corona zullen zijn voor hun bedrijf. Ook zijn andere verwachte invloeden van de coronamaatregelen meegenomen in het CBS-onderzoek.
19/11/21
Pinomzet in horeca 20% lager
ING komt met haar nieuwste vooruitzicht voor de horeca. De branche staat voor grote uitdagingen en niet alleen door corona.