Geplaatst op: 07-04-2021
Auteur: Marc Gerlings

Keukenhof toch beperkt open als testlocatie

Onderdeel Testen voor Toegang

Keukenhof toch beperkt open als testlocatie
Entreegebouw Keukenhof. Foto: Keukenhof.

Het was heel zuur dat voorjaarspark Keukenhof niet open kon. De attractie diende een plan in om als wandelpark open te gaan maar dat paste ook niet binnen de huidige coronaregels. Nu veel locaties in leisure een testlocatie worden, kunnen ook de deuren van Keukenhof drie dagen in april open.

Keukenhof mag op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 april beperkt open voor publiek. Dit is onderdeel van een programma Testen voor Toegang van de overheid om Nederland weer geleidelijk te openen. Ook het volgend weekend mag de testopening plaatsvinden. In mei worden mogelijk verdere versoepelingen doorgevoerd.

Keukenhof mag dit testweekend slechts 5.000 bezoekers per dag ontvangen. Zij moeten uiterlijk 40 uur voorafgaand aan hun bezoek getest worden. Dat kan alleen op een aantal vastgestelde testlocaties in het land. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Daarnaast kopen bezoekers online een ticket voor Keukenhof met een vaste aankomsttijd, via www.keukenhof.nl. Alle reguliere coronamaatregelen zijn van toepassing.

"Wij zijn blij dat deze eerste stap gezet mag worden en we hopen later dit voorjaar alsnog meer bezoekers te kunnen ontvangen”, aldus Keukenhof directeur Bart Siemerink. "We laten graag zien dat mensen in Keukenhof veilig een wandeling kunnen maken. We hebben afgelopen weken overal gepleit voor onze openstelling en we zijn blij dat nu een aantal bezoekers kan genieten van het park. Keukenhof staat in volle bloei en iedereen wil graag zelf de bloemenpracht beleven.”

Het testen op corona gebeurt bij ruim 100 aangewezen testlocaties bij het land. Op het parkeerterrein van Keukenhof wordt nu ook een testlocatie gebouwd zodat de inwoners in het gebied rond Keukenhof makkelijk dicht bij huis een test kunnen doen die nodig is voor toegang tot het park.
Trefwoorden: testen toegang, Keukenhof, testlocatie, beleid, fieldlab

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.
12/04/24
Bas Maes gedeputeerde Brabant voor vrijetijdseconomie
Bas Maes (SP) is benoemd als gedeputeerde voor de provincie Noord-Brabant. Bas Maes zal zich voor de komende 3 jaar van deze bestuursperiode inzetten voor de portefeuille Energie, Cultuur, Sport, Erfgoed en voor de Vrijetijdseconomie.
11/04/24
Marieke Braber spreker workshop Vakantieparken en trends
Jos van der Sterren heeft bij zijn workshop over vakantieparken een stevige side-kick naast zich in de vorm van Marieke Braber. Het is weer een sterke aanvulling in het programma van Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
09/04/24
Campagne Varen doe je samen afgetrapt
Tijdens de Veiligheidsdag aan de Eem heeft gedeputeerde Rob van Muilekom voor de provincie Utrecht d...
05/04/24
Ambitie Utrechts Landschap 10.000 bomen planten
Om de natuur te versterken wil natuur- en beheerorganisatie Utrechts Landschap komend jaar ruim tien...
03/04/24
Exclusief voor leden
Welke bekers mogen op festivals?
Het festivalseizoen is weer begonnen. Met Pasen stonden vele tienduizenden festivalliefhebbers weer in de tent of op de festivalweide. Vaak met een drankje in de hand. Maar hoe zit het ook alweer met die drinkbekers? Is wegwerpplastic helemaal in de ban of zit het genuanceerder?
29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...