Geplaatst op: 01-04-2021
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Sector op een kier: Pilots met toegangstesten

Sector op een kier: Pilots met toegangstesten
Afbeelding van Alexandra_Koch via Pixabay

De dagrecreatie gaat op een heel klein kiertje open. Er komen in april pilots met toegangstesten bij dagattracties. Dat meldt de politieke redactie van RTL die daarvoor concept stukken heeft ingezien. Uiteindelijk doel is om in mei, met toegangstesten, weer open te kunnen. In Utrecht komen experimenten met openstelling van vijf cafés. Dat meldt de NOS.

Pilots toegangstesten

In de plannen is sprake van pilots bij musea, theaters, sportlocaties, monumenten, poppodia, casino’s, dierentuinen, attractieparken, zwembaden, speelhallen, sporthallen en zakelijke bijeenkomsten. De pilots worden verspreid over Nederland georganiseerd. Inzet van de toegangstesten is de sector zo snel als mogelijk weer open te laten gaan. "Door nu verspreid over het land en over sectoren zorgvuldig te oefenen maken we een veilige en succesvolle grootschalige inzet van toegangstesten vanaf mei mogelijk”, staat in de stukken te lezen. Uit de tests moet duidelijk worden of bij een verhoogd risiconiveau meer mogelijk is. Het kabinet komt waarschijnlijk volgende week met mededelingen. 

Pilots horeca

Half april zijn vijf cafés in Utrecht het decor van een corona-experiment van TNO. De onderzoekers willen zien hoe horecaondernemers, hun personeel en gasten omgaan met de coronaregels. Het gaat onder andere om contactmomenten, het naleven van maatregelen en ventilatie. Zowel gasten als personeel moeten negatief getest zijn. TNO werkt bij het experiment samen met de gemeente Utrecht, de rijksoverheid, Koninklijke Horeca Nederland, Horeca Alliantie en GGD regio Utrecht. De opgedane kennis wordt wordt gebruikt om te bekijken of en hoe cafés weer veilig en verantwoord open kunnen.

Trefwoorden: dagrecreatie, attractieparken, cultuur, musea, sport, horeca, corona, crisis, toegangstesten, pilots

||| Blogs |||

08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
09/03/20
Pleasure for all!; overprikkelde dagattracties in Nederland …?
Goed nieuws voor 20 procent van de wereldbevolking die overprikkeld is: ‘Six Flags’ 26 theme par...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

02/12/21
Bouw van nieuw centrumgebouw op Vakantiepark Beekse Bergen gestart
Op Vakantiepark Beekse Bergen wordt sinds enkele weken hard gewerkt aan de bouw van het ni...
01/12/21
Exclusief voor leden
Definitief renovatieplan Boijmans levert minder tentoonstellingsmeters op
Het college van B&W van Rotterdam en de directie van Museum Boijmans Van Beuningen hebben met elkaar een definitief renovatieplan voor het museumgebouw vastgesteld. Daarin wordt niet de oorspronkelijk geplande ambitieuze renovatie gerealiseerd. De kosten zijn fors hoger (+19,7%, 44 miljoen euro) dan bij een basisrenovatie, maar lager dan bij de volledige ambitie.
28/11/21
Sector weer op slot, steunmaatregelen aangekondigd
Vrijdagavond heeft het Nederlandse kabinet nieuwe lockdownachtige maatregelen afgekondigd. Nederland gaat de facto om 17:00u op slot om het aantal bewegingen te beperken. Doel is het aantal besmettingen en daaruit voortvloeiende ziekenhuis- en ic-opnames te beperken. En weer is de vrijetijdssector de knop waar het kabinet aan draait. De oude steunmaatregelen worden weer opgetuigd.
25/11/21
Overhandiging eerste tactiele prentenboek van sprookje De redders van Ruigrijk
Deze week is het allereerste tactiele exemplaar van het sprookje ‘De Redders van Ruigrijk’ overh...
23/11/21
Hoge kerstmuts eye catcher in Toverland
Op het hoofd van de Zork, onderdeel van wildwaterbaan Expedition Zork in attractiepark Toverland, staat een gigantische kerstmuts van 3,85 meter breed en 2,5 meter hoog. “We wilden dit jaar een unieke eyecatcher introduceren bij de Magische Winterweken. Daarom hebben we ons karakter Zork voorzien van de grootste kerstmuts van Nederland”, aldus Luke Verhoeven, Manager Entertainment.
12/11/21
Snelle groei voor Convious
Het Nederlandse Convious is de afgelopen periode twee maal in de prijzen gevallen. Convious biedt bedrijven in de dagrecreatie een platform voor hun marketing-, verkoop- en servicestrategie. Het bedrijf groeit spectaculair.
09/11/21
Expedia Group stopt met dolfijnenvermaak na actie World Animal Protection
Reisplatform Expedia Group stopt met het aanbieden van attracties met dolfijnen en walvissen. Het pl...
03/11/21
Interessante transactiedata van ABN-AMRO
De vrijetijdssector heeft na een zwaar eerste kwartaal zich sterk hersteld in de maanden april t/m oktober. Dat wordt duidelijk uit transactiedata van ABN-AMRO waar 2021 wordt vergeleken met 2020.