Geplaatst op: 01-04-2021

Rolling Stones Unzipped komt in 2023 terug naar Groningen

20.000 bezoekers in vier weken

Rolling Stones Unzipped komt in 2023 terug naar Groningen
In 2023 staat het beroemde logo weer voor het Groninger Museum. Foto: Siese Veenstra

De stad Groningen en het Groninger Museum hadden hoge verwachtingen van de tentoonstelling The Rolling Stones - Unzipped. DMO Marketing Groningen had een campagne voor opgezet. Het kreeg maar nauwelijks de kans door alle coronamaatregelen. Goed nieuws voor Groningen, er komt een tweede kans als de tentoonstelling terugkeert in 2023.

De verlenging die nog geregeld was tot en met 18 april bleek te kort om weer te heropenen voor het publiek. De tentoonstelling reist door naar de volgende bestemming: Marseille. In 2020 was de expositie in Groningen vier weken open. Dankzij goede aanpassingen in en om het gebouw kon Unzipped door ruim 20.000 mensen coronaproof worden bekeken.

"Happy to announce that we will return soon"

Het goede nieuws is dat het Groninger Museum met het management van de Rolling Stones overeenstemming bereikt heeft om de tentoonstelling in 2023 terug naar Groningen te halen. Management en band waarderen de inspanningen van het museum en balen dat de pandemie een groot publiekssucces verhinderd heeft. "We are sorry to leave Groningen where we felt very much at home. Now we are happy to announce that we will return soon!”

Het Groninger Museum is dankbaar voor het genereuze gebaar van de Rolling Stones. Directeur Andreas Blühm: "Het is nog nooit voorgekomen dat een tentoonstelling twee keer naar hetzelfde museum is gereisd, maar deze tijden vragen om originele oplossingen. Het is ontzettend zonde dat niet meer mensen van Unzipped konden genieten en we verheugen ons op de herkansing in 2023.”

Tot 18 april kan het publiek nog van de online tentoonstelling genieten. Alle online bezoekers maken kans op een kunstwerk van Ronnie Wood en een catalogus met de handtekening van Mick Jagger. Unzipped online is te bekijken op rollingstonesgroningen.nl 
Trefwoorden: museum, Rolling Stones, attractie, kunst, cultuur

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.
  • CELTH
     






    ||| Nieuws |||

    25/04/24
    Exclusief voor leden
    Wat beoogt Venetië met de invoering van tickets voor dagtoeristen?
    Vanaf vandaag moeten toeristen die Venetië voor een dagje willen bezoeken een toegangskaartje reserveren. De maatregel, die geldt op de drukste dagen van het jaar, is een proef om de overweldigende toestroom van toeristen te reguleren en de impact op de stad te beperken.
    23/04/24
    Exclusief voor leden
    Start vereniging mobiliteit KNV Connected Mobility
    De transitie naar een groenere, efficiënter en meer vraaggestuurde mobiliteitsstructuur is in volle gang. Die transitie is hard nodig om als mobiliteitssector door te kunnen groeien en onze maatschappelijke ambities te realiseren. Daarvoor wordt KNV Connected Mobility opgestart.
    19/04/24
    Onderzoek naar Europees vaarbewijs
    De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
    17/04/24
    ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
    De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.
    12/04/24
    Bas Maes gedeputeerde Brabant voor vrijetijdseconomie
    Bas Maes (SP) is benoemd als gedeputeerde voor de provincie Noord-Brabant. Bas Maes zal zich voor de komende 3 jaar van deze bestuursperiode inzetten voor de portefeuille Energie, Cultuur, Sport, Erfgoed en voor de Vrijetijdseconomie.
    11/04/24
    Marieke Braber spreker workshop Vakantieparken en trends
    Jos van der Sterren heeft bij zijn workshop over vakantieparken een stevige side-kick naast zich in de vorm van Marieke Braber. Het is weer een sterke aanvulling in het programma van Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
    09/04/24
    Campagne Varen doe je samen afgetrapt
    Tijdens de Veiligheidsdag aan de Eem heeft gedeputeerde Rob van Muilekom voor de provincie Utrecht d...
    05/04/24
    Ambitie Utrechts Landschap 10.000 bomen planten
    Om de natuur te versterken wil natuur- en beheerorganisatie Utrechts Landschap komend jaar ruim tien...

    ||| Agenda |||

    06/06/24
    06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
    Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...
    24/06/24 t/m 26-06-24
    24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
    Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
    25/06/24 t/m 28-06-24
    25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
    Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...