Geplaatst op: 01-04-2021
Auteur: Redactie
NRIT Media

Nieuw - Achterhoek Routes app en Interactieve Routemixers wijzen de weg door de Achterhoek

Nieuw - Achterhoek Routes app en Interactieve Routemixers wijzen de weg door de Achterhoek

Met ruim 3000 km aaneengesloten wandelnetwerk en 3200 km hoogwaardig fietsknooppuntennetwerk hoef je in de Achterhoek nooit te verdwalen. Maar welke route voert nu langs de kastelen en over de landgoederen, of juist door de historische stadjes en de Nationale landschappen. Hoe weet de wandelaar welke route in de buurt ligt en wat de lengte van deze route is. Achterhoek Toerisme geeft met de nieuwe Achterhoek Routes app en de Interactieve Routemixers bij de VVV Inspiratiepunten het antwoord op al deze vragen.


Gratis Achterhoek Routes app 

In de nieuwe app, die gratis in de Apple App store en de Google Play store te downloaden is, vindt de gebruiker meer dan 250 routes op één plek. Aan de hand van filters en de zoekfunctie kan de route die aan alle wensen voldoet worden geselecteerd. Daarnaast worden met één klik de routes getoond die in de buurt liggen. Door op de route naar keuze te klikken wordt alle informatie over de route getoond, zoals afstand, duur, plaatsen waar de route doorheen komt en leuke tips voor onderweg. Ook kan de route worden opgeslagen als favoriet of gedownload worden voor offline gebruik.


Binnenkort meer

De Achterhoek Routes app is nog volop in ontwikkeling. Zo wordt de app binnenkort verder uitgebreid met meer routes en bezienswaardigheden en functionaliteiten zoals gesproken navigatie en een online routeplanner. De turn by turn navigatie vertelt welke weg te volgen zodat de gebruiker zorgeloos op pad kan gaan en volop kan genieten van de omgeving. Met de online routeplanner wordt eenvoudig een eigen fiets- of wandelroute uitgestippeld.


Interactieve Routemixers

Bij vijf VVV Inspiratiepunten zijn zogenoemde Routemixers in gebruik genomen. Via deze Routemixers kunnen bezoekers op een interactieve manier een eigen route samenstellen. De eerste vier Routemixers zijn geplaatst bij de VVV inspiratiepunten in Winterswijk, Groenlo, Zutphen, Lochem en Ulft.


De Routemixers hebben qua uiterlijk allemaal een andere uitstraling, passend bij het DNA van de omgeving. Zo heeft de Routemixer van Zutphen het thema Hanzestad, maar in Winterswijk staat het thema Nationaal Landschap centraal. Bij Ulft draait het om de maakindustrie en in Groenlo rondom de 80-jarige oorlog. De bezoeker maakt via diverse knoppen en hendels een aantal keuzes. Bijvoorbeeld of men wil wandelen of fietsen, welke afstand en welk thema.


Na deze keuzes gaat op een touchscreen een carrousel lopen, waarin diverse routes voorbij komen. De carrousel stopt bij een route, die past bij de voorkeuren zoals die door de bezoeker zijn ingegeven. Zo krijgt men een route op maat met uitgebreidere informatie, zoals een omschrijving van de route, een kaart met bezienswaardigheden onderweg, foto’s en de knooppuntennummers. Via een QR code kan de route op de mobiel worden overgezet.


Achterhoek Toerisme

Het routebureau van Achterhoek Toerisme houdt zich bezig met de toeristische infrastructuren in de regio. Ze beheren het fietsknooppuntennetwerk en het wandelkeuzenetwerk en dragen hiermee bij aan een optimale beleving voor gast en inwoner. Met de digitalisering van het route aanbod wordt de recreant bediend in de zoektocht naar een mooie tocht door de regio.

De Achterhoek Routes app en de Routemixers zijn gerealiseerd door Achterhoek Toerisme met een financiële bijdrage van de Provincie Gelderland.

Trefwoorden: Route app, interactieve routes, wandelnetwerk

||| Blogs |||

25/11/21
Verduurzaming Toerisme in Nederland moet sneller
Jos Vranken en Martin Cnossen nodigen de sector uit om een duurzame versnelling in te zetten.
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
14/10/21
Varkens in nood op Lisboa Airport
Claustrofobie. Je vraag er niet om. Dat heb je, of niet. En fijn is het geenszins. Hele kleine liften? Ik neem de trap wel. Al is die 10 verdiepingen hoog. Grote mensenmassa’s? Ik vermijd ze liever. - Marcel Baltus komt terecht in terminal 2 van Lisbon Airport en krijgt veel waardering voor Schiphol.
20/09/21
New opportunities arise
New opportunities arise
20/09/21 · · Roland Kleve | Lees meer
This edition, with many in-depth articles, highlights the past corona period (what hit us?) but also looks ahead and focuses on new opportunities for our ‘new normal’. Here is an assembly of passioned articles written by our lecturers, students and industry partners.
16/07/21
Van duurzaam herstel naar  een duurzame sector
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldt (21 mei jl.) “wereldwijd 14 procent minder coronabesmettingen dan vorige week”. Het herstel van de gastvrijheidssector lijkt daarmee met de toenemende vaccinatiegraad ingezet. Maar of er ook daadwerkelijk sprake is van een duurzaam herstel, dat is maar de vraag ...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

03/12/21
Overheid hoeft de reisadviezen voor landen buiten de EU niet aan te passen
Het ministerie van Buitenlandse Zaken hoeft de reisadviezen voor landen buiten de Europese Unie niet aan te passen. Het verschil dat in de adviezen wordt gemaakt tussen landen binnen en buiten de EU is niet onrechtmatig. Dat heeft de rechter in kort geding bepaald.
03/12/21
HISWA-RECRON eert leden
HISWA-RECRON heeft tijdens haar Algemene Ledenvergadering drie leden in het zonnetje gezet. Vice-voorzitter Cees Slager werd benoemd tot Erelid, Jos de Punder en Eric van der Wansem tot Lid van Verdienste.
03/12/21
Vakantiebeurs weer afgelast
De Vakantiebeurs, die van 12 tot en met 16 januari 2022 zou plaatsvinden in de Jaarbeurs in Utrecht, is afgelast. Ook de vakdag op 11 januari gaat niet door. Het Travel Congress gaat wel door maar in een online editie.
02/12/21
Utrechtse Heuvelrug voert verplicht Ruitervignet in
Ruiters en menner moeten met ingang van 1 januari 2022 op de Utrechtse Heuvelrug een Ruitervignet aanschaffen. Een bijzondere stap om het onderhoud van de ruiterpaden te bekostigen.
02/12/21
“Het beantwoorden van reviews beïnvloedt verkoopcijfers”
Bijna iedereen leest wel eens reviews op het internet. Die reacties (en de manier waarop een onderne...
02/12/21
Staycation weer populair: 70% Nederlandse vakantiehuizen bezet door Nederlanders
Met de groeiende onzekerheid rondom de coronamaatregelen kiezen Nederlanders weer steeds meer voor e...
02/12/21
Exclusief voor leden
Kasteel Hoensbroek kaapt Museumprijs weg voor Volkenkunde en Amsterdam Museum
Vanmorgen werd Kasteel Hoensbroek, tijdens de live uitzending van Koffietijd, verrast met het nieuws dat het met een overtuigende 41% van de publieksstemmen (27.745 stemmen), de VriendenLoterij Museumprijs 2021 in de wacht heeft gesleept.
02/12/21
Bouw van nieuw centrumgebouw op Vakantiepark Beekse Bergen gestart
Op Vakantiepark Beekse Bergen wordt sinds enkele weken hard gewerkt aan de bouw van het ni...