Geplaatst op: 01-04-2021
Auteur: Redactie
NRIT Media

Nieuw - Achterhoek Routes app en Interactieve Routemixers wijzen de weg door de Achterhoek

Nieuw - Achterhoek Routes app en Interactieve Routemixers wijzen de weg door de Achterhoek

Met ruim 3000 km aaneengesloten wandelnetwerk en 3200 km hoogwaardig fietsknooppuntennetwerk hoef je in de Achterhoek nooit te verdwalen. Maar welke route voert nu langs de kastelen en over de landgoederen, of juist door de historische stadjes en de Nationale landschappen. Hoe weet de wandelaar welke route in de buurt ligt en wat de lengte van deze route is. Achterhoek Toerisme geeft met de nieuwe Achterhoek Routes app en de Interactieve Routemixers bij de VVV Inspiratiepunten het antwoord op al deze vragen.


Gratis Achterhoek Routes app 

In de nieuwe app, die gratis in de Apple App store en de Google Play store te downloaden is, vindt de gebruiker meer dan 250 routes op één plek. Aan de hand van filters en de zoekfunctie kan de route die aan alle wensen voldoet worden geselecteerd. Daarnaast worden met één klik de routes getoond die in de buurt liggen. Door op de route naar keuze te klikken wordt alle informatie over de route getoond, zoals afstand, duur, plaatsen waar de route doorheen komt en leuke tips voor onderweg. Ook kan de route worden opgeslagen als favoriet of gedownload worden voor offline gebruik.


Binnenkort meer

De Achterhoek Routes app is nog volop in ontwikkeling. Zo wordt de app binnenkort verder uitgebreid met meer routes en bezienswaardigheden en functionaliteiten zoals gesproken navigatie en een online routeplanner. De turn by turn navigatie vertelt welke weg te volgen zodat de gebruiker zorgeloos op pad kan gaan en volop kan genieten van de omgeving. Met de online routeplanner wordt eenvoudig een eigen fiets- of wandelroute uitgestippeld.


Interactieve Routemixers

Bij vijf VVV Inspiratiepunten zijn zogenoemde Routemixers in gebruik genomen. Via deze Routemixers kunnen bezoekers op een interactieve manier een eigen route samenstellen. De eerste vier Routemixers zijn geplaatst bij de VVV inspiratiepunten in Winterswijk, Groenlo, Zutphen, Lochem en Ulft.


De Routemixers hebben qua uiterlijk allemaal een andere uitstraling, passend bij het DNA van de omgeving. Zo heeft de Routemixer van Zutphen het thema Hanzestad, maar in Winterswijk staat het thema Nationaal Landschap centraal. Bij Ulft draait het om de maakindustrie en in Groenlo rondom de 80-jarige oorlog. De bezoeker maakt via diverse knoppen en hendels een aantal keuzes. Bijvoorbeeld of men wil wandelen of fietsen, welke afstand en welk thema.


Na deze keuzes gaat op een touchscreen een carrousel lopen, waarin diverse routes voorbij komen. De carrousel stopt bij een route, die past bij de voorkeuren zoals die door de bezoeker zijn ingegeven. Zo krijgt men een route op maat met uitgebreidere informatie, zoals een omschrijving van de route, een kaart met bezienswaardigheden onderweg, foto’s en de knooppuntennummers. Via een QR code kan de route op de mobiel worden overgezet.


Achterhoek Toerisme

Het routebureau van Achterhoek Toerisme houdt zich bezig met de toeristische infrastructuren in de regio. Ze beheren het fietsknooppuntennetwerk en het wandelkeuzenetwerk en dragen hiermee bij aan een optimale beleving voor gast en inwoner. Met de digitalisering van het route aanbod wordt de recreant bediend in de zoektocht naar een mooie tocht door de regio.

De Achterhoek Routes app en de Routemixers zijn gerealiseerd door Achterhoek Toerisme met een financiële bijdrage van de Provincie Gelderland.

Trefwoorden: Route app, interactieve routes, wandelnetwerk

||| Blogs |||

07/06/21
Bezint eer ge begint!
Bezint eer ge begint!
07/06/21 · Horeca · Guido Aerts | Lees meer
De laatste dertig jaar gaan we in oktober samen met vrienden een lang weekend naar een super leuk ho...
02/05/21
Pegasus of luchtfietserij?
Pegasus of luchtfietserij?
02/05/21 · Dagrecreatie · Thijs Vossen | Lees meer
Er zal in een ver verleden ongetwijfeld ooit een blog geschreven zijn met de titel: ‘De auto wordt...
30/03/21
Hoe je een imago verkwanselt met een kop koffie
In het stemhokje schoot de gedachte door mijn hoofd. Merkwaardig eigenlijk dat meerdere politieke pa...
18/03/21
Het ontwikkelen van recreatiebedrijven begint met het eind voor ogen
Overheden buitelen over elkaar rondom het thema: vitale verblijfsrecreatie. Terecht, want een sterke verblijfsrecreatie draagt bij aan de leefbaarheid in een stad, dorp of gemeente. Goed dat overheden daar op letten. In onze optiek hebben veel gemeenten echter weinig oog voor het sturen op nieuwe concepten die gebaseerd zijn op toeristisch-recreatieve exploitatie.
18/03/21
Ken jij al een recreatief boetiek park?
In deze blog aandacht voor een nieuwe nichemarkt die we zien in de verblijfsrecreatie en die in de branding naar de gast voor een nieuw onderscheidend merk zou kunnen zorgen. We zien dit als een mooie tegenhanger van veel grootschalige ontwikkelingen in de verblijfsrecreatie.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

22/06/21
Volgend jaar werkloosheid terug op lage peil voor de pandemie
De economie herstelt zich snel nu het aantal besmettingen afneemt en de vaccinatiegraad toeneemt. De economie groeit in 2021 en 2022 met ruim 3% per jaar. De werkloosheid blijft in 2022 beperkt tot 4,1%, vrijwel gelijk aan het gemiddelde in 2017-2019, voor de crisis. Voor de gastvrijheidsindustrie zit er een minpunt aan. Volgend jaar daalt waarschijnlijk de koopkracht met 0,3%.
22/06/21
Drenthe investeert fors in Hunebed Highway
Recreatieondernemers rond de ‘Hunebed Highway’ lanceren een ‘app’ waarmee toeristen op hun mobiele telefoon nog sneller wegwijs gemaakt worden ‘naar’ of ‘op’ deze Drentse toeristische bestemming. Met deze investering hopen de ondernemers en de provincie de naamsbekendheid en de reputatie van het gebied te verbeteren. Uiteindelijk moet de 'Hunebed Highway' een A-merk worden.
22/06/21
Nieuwe naam voor Vekabo: In het Groen
Vekabo heeft een nieuwe naam: In het Groen. In het Groen is er voor iedereen die op zoek is naar een buitenvakantie in de natuur, op het platteland of bij de boer.
21/06/21
Vier ondernemers in de spotlight op Vakdag Het Vakantiepark van de Toekomst
Voor de online Vakdag het Vakantiepark van de Toekomst filmt het camerateam van NRIT bij vier ondernemers. We stellen vandaag de eerste twee inspirerende ondernemers aan je voor.
21/06/21
Hoe optimaliseer je de overdracht van het vakantiepark?
Overdracht van vakantieparken is een groot onderwerp in de sector. Expert Klaas van Erp vertel er alles over bij de gratis online bijeenkomst Vakantiepark van de Toekomst 2021. Doe mee op dinsdag 29 juni, de start is om 12.30.
21/06/21
Exclusief voor leden
Natuurkampeerterreinen voeren digitaliserings- en efficiencyslag door
De Groene Koepel maakt een efficiencyslag mee. De organisatie van het netwerk van Natuurkampeerterreinen heeft een nieuwe website. Gelijktijdig vindt de introductie plaats van nieuwe logo’s voor zowel de Natuurkampeerterreinen als de GroepsNatuurkampeerterreinen en Trekkershutten. Als laatste zijn de lidmaatschappen vereenvoudigd.
21/06/21
Kleine VR ride door Amsterdam (+ video)
Vliegen tussen de duiven op de Dam, met hoge snelheid onder het Rijksmuseum door en zigzaggen tussen de bootjes op de Amstel. Bezoekers kunnen vanaf woensdag 26 juni de Amsterdam VR Ride, onderdeel van A’DAM VR Game Park met als opstappunt A’DAM Lookout, plaatsnemen in deze virtuele achtbaan.
21/06/21
Zeven nieuwe Archeo Route Limburg locaties
Op de eerste dag van de Nationale Archeologie Dagen op 18 juni zijn in heel Limburg 7 nieuwe Archeo Route Limburg locaties geopend. In totaal omvat de Archeo Route nu 59 locaties.