Geplaatst op: 01-04-2021
Auteur: Redactie
NRIT Media

Nieuw - Achterhoek Routes app en Interactieve Routemixers wijzen de weg door de Achterhoek

Nieuw - Achterhoek Routes app en Interactieve Routemixers wijzen de weg door de Achterhoek

Met ruim 3000 km aaneengesloten wandelnetwerk en 3200 km hoogwaardig fietsknooppuntennetwerk hoef je in de Achterhoek nooit te verdwalen. Maar welke route voert nu langs de kastelen en over de landgoederen, of juist door de historische stadjes en de Nationale landschappen. Hoe weet de wandelaar welke route in de buurt ligt en wat de lengte van deze route is. Achterhoek Toerisme geeft met de nieuwe Achterhoek Routes app en de Interactieve Routemixers bij de VVV Inspiratiepunten het antwoord op al deze vragen.


Gratis Achterhoek Routes app 

In de nieuwe app, die gratis in de Apple App store en de Google Play store te downloaden is, vindt de gebruiker meer dan 250 routes op één plek. Aan de hand van filters en de zoekfunctie kan de route die aan alle wensen voldoet worden geselecteerd. Daarnaast worden met één klik de routes getoond die in de buurt liggen. Door op de route naar keuze te klikken wordt alle informatie over de route getoond, zoals afstand, duur, plaatsen waar de route doorheen komt en leuke tips voor onderweg. Ook kan de route worden opgeslagen als favoriet of gedownload worden voor offline gebruik.


Binnenkort meer

De Achterhoek Routes app is nog volop in ontwikkeling. Zo wordt de app binnenkort verder uitgebreid met meer routes en bezienswaardigheden en functionaliteiten zoals gesproken navigatie en een online routeplanner. De turn by turn navigatie vertelt welke weg te volgen zodat de gebruiker zorgeloos op pad kan gaan en volop kan genieten van de omgeving. Met de online routeplanner wordt eenvoudig een eigen fiets- of wandelroute uitgestippeld.


Interactieve Routemixers

Bij vijf VVV Inspiratiepunten zijn zogenoemde Routemixers in gebruik genomen. Via deze Routemixers kunnen bezoekers op een interactieve manier een eigen route samenstellen. De eerste vier Routemixers zijn geplaatst bij de VVV inspiratiepunten in Winterswijk, Groenlo, Zutphen, Lochem en Ulft.


De Routemixers hebben qua uiterlijk allemaal een andere uitstraling, passend bij het DNA van de omgeving. Zo heeft de Routemixer van Zutphen het thema Hanzestad, maar in Winterswijk staat het thema Nationaal Landschap centraal. Bij Ulft draait het om de maakindustrie en in Groenlo rondom de 80-jarige oorlog. De bezoeker maakt via diverse knoppen en hendels een aantal keuzes. Bijvoorbeeld of men wil wandelen of fietsen, welke afstand en welk thema.


Na deze keuzes gaat op een touchscreen een carrousel lopen, waarin diverse routes voorbij komen. De carrousel stopt bij een route, die past bij de voorkeuren zoals die door de bezoeker zijn ingegeven. Zo krijgt men een route op maat met uitgebreidere informatie, zoals een omschrijving van de route, een kaart met bezienswaardigheden onderweg, foto’s en de knooppuntennummers. Via een QR code kan de route op de mobiel worden overgezet.


Achterhoek Toerisme

Het routebureau van Achterhoek Toerisme houdt zich bezig met de toeristische infrastructuren in de regio. Ze beheren het fietsknooppuntennetwerk en het wandelkeuzenetwerk en dragen hiermee bij aan een optimale beleving voor gast en inwoner. Met de digitalisering van het route aanbod wordt de recreant bediend in de zoektocht naar een mooie tocht door de regio.

De Achterhoek Routes app en de Routemixers zijn gerealiseerd door Achterhoek Toerisme met een financiële bijdrage van de Provincie Gelderland.

Trefwoorden: Route app, interactieve routes, wandelnetwerk

||| Blogs |||

28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...
31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
13/01/22
Toerisme & Gastvrijheid nieuw thema in onderzoeksambities hogesholen
Op 23 november presenteerden de hogescholen hun onderzoeksambities aan demissionair minister van ond...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
13/12/21
DITCH THE PITCH
DITCH THE PITCH
13/12/21 · Marketing · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Je zal ze de kost moeten geven. Mensen die in artikelen en interviews stellen ‘de leukste baan van...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

29/06/22
Studenten bouwen enorme middeleeuwse katapult
Studenten van de afdeling Bouw & Infra van ROC Friese Poort in Sneek maken een nauwgezette recon...
29/06/22
Meer Nederlanders met financiële zorgen
Nederlanders zijn steeds pessimistischer over hun financiële situatie en meer Nederlanders komen slecht rond. Dat is zorgelijk nieuws voor de vrijetijdssector omdat zo de vrijetijdsbestedingen van meer Nederlanders onder druk komen te staan.
28/06/22
ANWB inspecteert dit jaar volop campings in het buitenland
De ANWB-campinginspecteurs gaan ook deze zomer bijna 2000 aangesloten campings inspecteren in binnen...
28/06/22
Vlaanderen ontwikkelt Bestemmingsbarometer
Hoe meet je een florerende bestemming? In Vlaanderen hebben ze al een idee en presenteren dat in een Bestemmingsbarometer.
28/06/22
Sterke Lekdijk met veel recreatie
De werkzaamheden van het infrastructurele project ‘Salmsteke Ontkiemt!’ zijn gestart en duren zeker een jaar. De Lekdijk in de provincie Utrecht wordt over een afstand van 55 km versterkt en dat levert ook veel kansen op voor recreatie.
27/06/22
Wisselend beeld bij Nederlandse verblijfsrecreatie
Hoe hebben de Nederlandse vakantieparken het in het voorjaar gedaan en wat zijn de vooruitzichten voor de zomer? Stratecht geeft uit haar boekingsmonitor de antwoorden.
24/06/22
Kabinet beperkt Schiphol
Schiphol mag in de nabije toekomst niet meer dan 440.000 vluchten per jaar afhandelen. Het kabinet wil daarmee de geluidsoverlast aanpakken maar tegelijkertijd de economische functie van Schiphol behouden. De beslissing over de opening van Lelystad Airport wordt niet eerder dan in de zomer van 2024 verwacht.
24/06/22
EuroParcs schenkt huuropbrengsten vakantiehuis aan Esther Vergeer Foundation
Met de overhandiging van de symbolische sleutel aan Lotte, gezinslid van de eerste gasten, werd door...