Geplaatst op: 29-03-2021
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Libéma opent back to basic campings

Libéma opent back to basic campings

Libéma opent op twee locaties in Noord-Brabant back to basic campings. Een camping zonder afgekeerde veldjes waar kampeerders hun tent in de natuur kunnen opzetten. Libéma is hiermee de eerste grote keten die het zogenaamde bamping in Nederland introduceert. De tegenhanger van glamping, waarbij de ‘b’ staat voor back-to-basics. 

De campings liggen op idyllische locaties waar kampeerders de rust en vrijheid van de natuur ervaren. Bij Vakantiepark Beekse Bergen en Vakantiepark Dierenbos kunnen kampeerders in een natuurlijk omgeving hun tent opzetten en de hangmat ophangen. ‘Bamping’ is een samentreksel van ‘Back to Basic’ en ‘camping’. Het is de tegenhanger van het op meer luxe gerichte ‘glamping’. Terug naar de natuur en duurzaamheid staan hierbij centraal.  

Back to Basic op Beekse Bergen

Op Vakantiepark Beekse Bergen kunnen kampeerders op de nieuwe Back2Basic camping hun tent neerzetten tussen de bomen, of aan de kant van het Victoriameer. "Ons nieuwe terrein heeft geen vaste plekken, geen stroom bij de tent, geen afgekaderde veldjes", vertelt Maikel Claassens, general manager van Vakantiepark Beekse Bergen. Er is plaats voor zo'n 40 tenten.

Op het Back2Basic-terrein zijn toiletten, warme douches en plekken om elektrische apparatuur op te laden. "Maar verder is het echt terug naar de basis", legt Claassens uit. "Kampeerders, die alleen met de tent kunnen komen, kunnen vissen, met een bootje het water op, hutten bouwen, barbecueën."

Voor mensen die nog meer een met de natuur willen zijn, zullen er bushcraft-workshops worden gegeven, waar deelnemers leren overleven in en met de natuur. Claassens: "Het is echt even buiten en met elkaar, zowel voor gezinnen, koppels en vrienden als voor grotere gezelschappen zoals bedrijven, scholen of scoutinggroepen.” 

Een weekendje back-to-basic kamperen op de Beekse Bergen kost voor een gezin met twee kinderen zo'n tweehonderd euro. Het back-to-basic-terrein ligt afgezonderd van de reguliere camping. Gasten mogen wel gebruikmaken van de faciliteiten van de camping.

BackToBasicCamping

Festivalsfeer bij Vakantiepark Dierenbos

Ook bij Vakantiepark Dierenbos kunnen kampeerders de nieuwe manier van kamperen ervaren. Op Beleveniscamping Vuurvlinder kunnen gasten bij de centrale plek samenkomen, ontspannen in een hangmat of samen sporten. Ook dit terrein is alleen voor tenten toegankelijk, al zijn er hier wel vaste plekken met elektriciteit. 

"We willen een festivalsfeer creëren", vertelt Annouk Smeets, general manager bij Vakantiepark Dierenbos. "Dat ontspannen gevoel, met je blote voeten in het gras, slingers van vlaggetjes en lampjes, echt even helemaal weg uit de hectiek van de dag.” Op het terrein is plaats voor zo'n 30 tenten.

Libéma verwacht dat het back-to-basic kamperen aan een behoefte bij de consument voldoet.

BackToBasicCamping
Trefwoorden: verblijfsreceatie, campings, kampeerterreinen, natuurkamperen, bamping

CELTH
 





||| Nieuws |||

27/03/24
Uitbreiding KLM-busdienst
Vanaf 31 maart wordt de KLM-busdienst Nijmegen – Arnhem - Schiphol uitgebreid met één extra dienst naar dagelijks twee omlopen.
27/03/24
My First Smartphone Festival krijgt waarschijnlijk vervolg
De eerste editie van My First Smartphone Festival bij Beeld & Geluid heeft afgelopen weekend ruim 2200 bezoekers getrokken. Verspreid over vier dagen, van donderdag tot en met zondag, leerden kinderen, hun ouders en docenten over hoe om te gaan met je allereerste telefoon.
27/03/24
Exclusief voor leden
Drie Van Goghs lang te zien in Rijksmuseum Amsterdam
Het Rijksmuseum krijgt drie extra troeven in handen, drie Van Goghs. Het museum is vaak een onderdeel voor de vele toeristen die naar Nederland komen. Zij willen vast ook graag die langdurige bruiklenen zien.
26/03/24
Booking.com stopt duurzaam reisprogramma na gesprek met ACM
Reiswebsite Booking.com heeft na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten het zogenoemde Travel Sustainable (voorheen: Duurzaam Reizen) programma offline te halen per 25 maart.
26/03/24
Reiziger wil directe vlucht
Luchtvaartreizigers hechten aan een rechtstreekse verbinding naar de eindbestemming. Het overgrote deel van alle vliegreizen kent dan ook geen overstap tijdens de reis. Bij vliegreizen van meer dan 6 uur biedt een overstap vaker een aantrekkelijk alternatief.
26/03/24
Zo krijgt het thema duurzaamheid voet aan de grond in de reisbranche
Steeds meer mensen raken overtuigd van het nut en de noodzaak van duurzaam leven. Met duurzaam wordt een leefstijl bedoeld die een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk achterlaat. In andere woorden: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de natuur zo min mogelijk te lijden heeft onder het gedrag van de mens?
25/03/24
Is het de moeite waard om te investeren in betrouwbare service voertuigen voor uw resort/park?
Als het gaat om het runnen van een resort of park, kan het belang van betrouwbaar transport niet genoeg benadrukt worden. Of het nu gaat om het vervoer van gasten over uitgestrekte gebieden of om de mobiliteit van het personeel voor verschillende taken, duurzame en goed onderhouden service voertuigen zijn essentieel voor een soepel verloop van uw faciliteit. Maar is het verstandig om te investeren in duurzame servicevoertuigen en hoe vaak moeten ze worden onderhouden?
25/03/24
Exclusief voor leden
Hotel Noordsee sluit zich aan bij Fletcher
Hotelketen ziet een wens in vervulling gaan met een hotel op Waddeneiland Ameland. Per 1 april zal bij Hotel Noordsee de vlag van Fletcher Hotels in top gaan.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...