Geplaatst op: 29-03-2021
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Libéma opent back to basic campings

Libéma opent back to basic campings

Libéma opent op twee locaties in Noord-Brabant back to basic campings. Een camping zonder afgekeerde veldjes waar kampeerders hun tent in de natuur kunnen opzetten. Libéma is hiermee de eerste grote keten die het zogenaamde bamping in Nederland introduceert. De tegenhanger van glamping, waarbij de ‘b’ staat voor back-to-basics. 

De campings liggen op idyllische locaties waar kampeerders de rust en vrijheid van de natuur ervaren. Bij Vakantiepark Beekse Bergen en Vakantiepark Dierenbos kunnen kampeerders in een natuurlijk omgeving hun tent opzetten en de hangmat ophangen. ‘Bamping’ is een samentreksel van ‘Back to Basic’ en ‘camping’. Het is de tegenhanger van het op meer luxe gerichte ‘glamping’. Terug naar de natuur en duurzaamheid staan hierbij centraal.  

Back to Basic op Beekse Bergen

Op Vakantiepark Beekse Bergen kunnen kampeerders op de nieuwe Back2Basic camping hun tent neerzetten tussen de bomen, of aan de kant van het Victoriameer. "Ons nieuwe terrein heeft geen vaste plekken, geen stroom bij de tent, geen afgekaderde veldjes", vertelt Maikel Claassens, general manager van Vakantiepark Beekse Bergen. Er is plaats voor zo'n 40 tenten.

Op het Back2Basic-terrein zijn toiletten, warme douches en plekken om elektrische apparatuur op te laden. "Maar verder is het echt terug naar de basis", legt Claassens uit. "Kampeerders, die alleen met de tent kunnen komen, kunnen vissen, met een bootje het water op, hutten bouwen, barbecueën."

Voor mensen die nog meer een met de natuur willen zijn, zullen er bushcraft-workshops worden gegeven, waar deelnemers leren overleven in en met de natuur. Claassens: "Het is echt even buiten en met elkaar, zowel voor gezinnen, koppels en vrienden als voor grotere gezelschappen zoals bedrijven, scholen of scoutinggroepen.” 

Een weekendje back-to-basic kamperen op de Beekse Bergen kost voor een gezin met twee kinderen zo'n tweehonderd euro. Het back-to-basic-terrein ligt afgezonderd van de reguliere camping. Gasten mogen wel gebruikmaken van de faciliteiten van de camping.

BackToBasicCamping

Festivalsfeer bij Vakantiepark Dierenbos

Ook bij Vakantiepark Dierenbos kunnen kampeerders de nieuwe manier van kamperen ervaren. Op Beleveniscamping Vuurvlinder kunnen gasten bij de centrale plek samenkomen, ontspannen in een hangmat of samen sporten. Ook dit terrein is alleen voor tenten toegankelijk, al zijn er hier wel vaste plekken met elektriciteit. 

"We willen een festivalsfeer creëren", vertelt Annouk Smeets, general manager bij Vakantiepark Dierenbos. "Dat ontspannen gevoel, met je blote voeten in het gras, slingers van vlaggetjes en lampjes, echt even helemaal weg uit de hectiek van de dag.” Op het terrein is plaats voor zo'n 30 tenten.

Libéma verwacht dat het back-to-basic kamperen aan een behoefte bij de consument voldoet.

BackToBasicCamping
Trefwoorden: verblijfsreceatie, campings, kampeerterreinen, natuurkamperen, bamping

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
09/04/24
De Kunst van de Korte Keten centraal in Overijssel
In Overijssel is het kleinste mobiele museum van Nederland gepresenteerd: Blij in de Wei!' op Zuivelboerderij de Waard in Balkbrug. De Korte Keten Experience gaat niet alleen om de kunstwerken maar vooral om het verhaal van de korte keten en streekproducten en hun producenten.
05/04/24
4 nieuwe leden Raad van Toezicht Utrecht Marketing
Met de benoeming van 4 nieuwe leden in de Raad van Toezicht van Utrecht marketing is Utrecht Marketing ook de komende jaren verzekerd van robuust toezicht en en een klankbord vol expertise en ervaring.
29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
20/03/24
Groningen Store organiseert schattenjacht in de stad
De Groningen Store bestaat vijf jaar en viert dat met een nieuwe webshop en een schattenjacht in de stad. Daarmee worden inwoners op een bijzondere manier bij de VVV betrokken.
20/03/24
Exclusief voor leden
Campagne door dmo's Finland rond 'gelukkigste bevolking ter wereld'
Finland is vandaag voor het zevende opeenvolgende jaar uitgeroepen tot het land met de gelukkigste bevolking ter wereld, volgens het World Happiness Report 2024* van de Verenigde Naties. Visit Finland en Helsinki Partners zetten dat in voor een campagne om een klein groepje bezoekers de lifehacks te laten ervaren met een masterclass.
07/03/24
NS station Leeuwarden steunt museum Princessehof
Spoorbedrijf NS wil meer doen met maatschappelijke partners. Concreet is dit te zien in het station ...

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...