Geplaatst op: 25-03-2021
Auteur: Marc Gerlings

1 testvakantie naar Rhodos maar het smaakt naar meer

1 testvakantie naar Rhodos maar het smaakt naar meer
Nederlanders hebben zeker zin in een Griekse vakantiebubbel. Foto: Sunweb
Bij de persconferentie van afgelopen dinsdag werd duidelijk voor heel Nederland dat er een proefreis wordt opgezet naar Rhodos. En of Nederlanders zin hebben in een Griekse vakantiebubbel. Meer dan 17.000 Nederlanders snakken naar deze vakantie, zo blijkt uit de eerste cijfers voor de vakantiepilot van Sunweb en Transavia.  Worden nauwe vakantiebubbels de trend voor touroperators in de zomer van 2021?

Kort na de aankondiging van de vakantiepilot dinsdagavond waren er al meer dan 6.000 nieuwsgierige bezoekers op www.sunweb.nl en woensdag werd de reisorganisatie overspoeld met vragen via e-mail, social media en telefoon.

Sinds gisteravond 18 uur is het mogelijk om je op sunweb.nl in te schrijven voor de eerste vakantiepilot op 12 april naar het Griekse eiland Rhodos. In één avond hebben meer dan 17.000 vakantieliefhebbers zich aangemeld voor de all-inclusive pakketreis naar het luxe resort Hotel Mitsis Grand Beach.

"Overtreft de verwachtingen"

Mattijs ten Brink, CEO Sunweb Group, vertelt: "We zijn ontzettend trots dat we deze eerste stap samen met Transavia kunnen zetten voor en namens de hele reisbranche. Dat er nu al zoveel aanmeldingen zijn, overtreft onze verwachtingen. We hebben nu al één ding geleerd: als er duidelijkheid is, dan accepteren mensen de veiligheidsmaatregelen en gaan ze boeken. Tegelijkertijd is het een keiharde bevestiging dat niet alleen de reisbranche snakt naar perspectief, maar alle Nederlanders ook niet meer kunnen wachten.”

Selectie

Op basis van alle aanmeldingen maakt Sunweb een eerste selectie die voldoet aan de door de Nederlandse overheid gestelde criteria voor de doelgroep. Deze doelgroep bestaat uit Nederlanders tussen de 18 en 70 jaar, met uitsluiting van mensen die behoren tot de verhoogde risicogroep. 
Daarna wordt er gekeken wie zich als eerste heeft ingeschreven. Maar aangezien het inschrijfformulier bij sommige geïnteresseerden niet direct werd getoond vanwege het grote aantal bezoekers, wordt er een kleine groep mensen door een onafhankelijke notaris geselecteerd.

Slechts één vliegtuig maar het smaakt naar meer

De geselecteerde gasten worden vervolgens persoonlijk telefonisch benaderd door Sunweb om alle informatie en richtlijnen door te spreken. Ten Brink licht toe: "We willen alle mensen die zich hebben ingeschreven enorm bedanken. Helaas hebben we nu nog maar een vliegtuig te vullen, maar ik heb er vertrouwen in dat we deze zomer weer mooie vakanties kunnen verzorgen samen met onze partners op de bestemmingen.”
Trefwoorden: vakantie, field lab, Rhodos, corona

CELTH
 





||| Nieuws |||

27/03/24
Uitbreiding KLM-busdienst
Vanaf 31 maart wordt de KLM-busdienst Nijmegen – Arnhem - Schiphol uitgebreid met één extra dienst naar dagelijks twee omlopen.
25/03/24
Exclusief voor leden
Hotel Noordsee sluit zich aan bij Fletcher
Hotelketen ziet een wens in vervulling gaan met een hotel op Waddeneiland Ameland. Per 1 april zal bij Hotel Noordsee de vlag van Fletcher Hotels in top gaan.
22/03/24
Exclusief voor leden
Wereldreistrends
Een interessant onderzoek van Skyscanner die het recente boekgedrag van reizigers wereldwijd in kaart heeft gebracht. Ze rapporteren over reisplannen voor de periode juni-augustus 2024 en spiltsen die uit naar regio.
20/03/24
Veel reisverkeer met Paasweekend
Parijs, Barcelona en Amsterdam zijn de meest populaire bestemmingen voor Nederlanders tijdens het Paasweekend. Naar Nederland komen vooral Duitsers, Belgen en Italianen. De Fransen volgen op plek 4. Dat ziet Booking.com in haar data.
14/03/24
Nederlanders zijn dik tevreden over vakantieplatformen.
Nederlanders zijn dik tevreden over vakantieplatformen. De platformen scoren een gemiddelde NPS van +63. De Net Promoter Score is een maatstaf voor het meten van klanttevredenheid. Natuurhuisje heeft de hoogste NPS (+86) en Trivago de laagste (+44).
14/03/24
Kampeerbosje Leerdam en De Dassenburcht winnen Gouden Haring
In de categorie Goud Waard ontving Natuurkampeerterrein Kampeerbosje Leerdam een Gouden Haring voor hun prominente rol in het behoud en de versterking van het netwerk Natuurkampeerterreinen.
11/03/24
Update voor fietsroute Venlo - Kleve
Vijf projecten die grensoverschrijdende samenwerking tussen Limburg en Duitsland bevorderen, krijgen subsidie vanuit het Kleinprojectenfonds. Onder meer een fietsroute wordt verbeterd en subsidie maakt gebundelde informatie mogelijk over evenementen.
08/03/24
Apollo Reizen wordt sponsor NN Rotterdam Marathon
Apollo Reizen kondigt de samenwerking aan met de NN Marathon Rotterdam als officiële sponsor. Met deze strategische alliantie laat Apollo Reizen haar betrokkenheid bij de sport zien vergroot en de NN Marathon Rotterdam ontvangt meer inkomsten.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...