Geplaatst op: 17-02-2021
Auteur: Marc Gerlings

Easyfairs start vakbeurs Tuin & Park Expo

Easyfairs start vakbeurs Tuin & Park Expo
Tuin & Park Expo vindt plaats op 31 augustus en 1 september 2021. Foto: Easyfairs

Beursorganisator Easyfairs lanceert een vakbeurs voor professionals werkzaam in de groene sector: Tuin & Park Expo. Tuin & Park Expo is het tweejaarlijkse kennis en product event voor de beslissers in de groene branche, gericht op trends, innovatie, materiaal en design. De beurs wordt een combinatie van exposanten, kennissessies, product pitches, demonstraties en netwerkmomenten. De eerste editie van Tuin & Park Expo is op dinsdag 31 augustus en woensdag 1 september 2021 in Evenementenhal Gorinchem.

"Het idee om een nieuwe, kwalitatieve beurs te organiseren voor de beslissers in de groene branche zat al een tijdje in ons hoofd. Onze locatie in Gorinchem leent zich hier uitstekend voor, want in de regio Zuid-Holland is een gigantische populatie hoveniers- en groenbedrijven. Ook is Gorinchem op rij-afstand van Belgische groenprofessionals. Helaas hebben zowel de Nederlandse als de Belgische groenprofessional al enige tijd geen beurs meer kunnen bezoeken vanwege het coronavirus. Mede daarom willen wij direct na de zomer een ontmoetingsplek creëren waar de beslissingsbevoegde groenprofessional zich tijdens één bezoek kan voorbereiden op de toekomst en weer volledig op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen. In de afgelopen coronaperiode hebben wij het concept van Tuin & Park Expo gefinetuned en wij zijn nu ontzettend enthousiast om officieel live te gaan”, zegt Ramon Schlepers namens beursorganisator Easyfairs.

De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg?

Easyfairs organiseert in Nederland ook een andere ‘groen-beurs’, namelijk De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg. Schlepers: "Daar doen we ons voordeel mee voor Tuin & Park Expo, want we hebben de beschikking over twintig jaar beurservaring in de groene sector. Ondanks dat De Groene Sector Vakbeurs de nodige raakvlakken heeft met Tuin & Park Expo, onderscheiden we ons met dit nieuwe concept vooral op het gebied van innovaties en kennisdeling. Bovendien richt Tuin & Park Expo zich specifiek op de beslissingsbevoegden.”

Tuin & Park Exclusief

Naast Tuin & Park Expo beoogt Easyfairs een side event op Next Level, de nieuwe bovenverdieping van Evenementenhal Gorinchem, te organiseren: Tuin & Park Exclusief. Er wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan het concept van dit side event dat zich richt op tophoveniers en tuin- en landschapsarchitecten en -ontwerpers.

Wil je als standhouder meedoen aan de expo? Kijk dan hier voor meer informatie.

Trefwoorden: beurs, park, groen, beheer

CELTH
 





||| Nieuws |||

29/03/24
Geopark Schelde Delta erkend als UNESCO Geopark
Het gebied van de Schelde en de Scheldemonding is geologisch, cultuurhistorisch en landschappelijk uniek. Zo uniek zelfs, dat de regio zich voortaan een UNESCO Global Geopark mag noemen.
29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
20/03/24
Exclusief voor leden
Geen ruimte voor uitstel Natuurherstelwet
De Europese Natuurherstelwet leek er te komen en daarmee waren veel natuurbeheerders en recreatiegebieden blij. Nu wil Hongarije tegenstemmen. MVO Nederland reageert daarop. "Voor uitstel of afstel is geen ruimte."
20/03/24
Regeneratieve vakantie-ervaringen in Denemarken
In Denemarken kunnen toeristen meewerken aan natuurbehoud. Visit Denmark start met vier proefreizen en ze zoeken daarvoor Nederlandse en Duitse toeristen. Ze noemen het regeneratieve vakantie-ervaringen.
15/03/24
Ontwikkeling ‘Knopen Lopen Zuid-Limburg' netwerk op volle toeren
De zestien gemeenten, de Provincie Limburg en Visit Zuid-Limburg zijn sinds 2017 bezig met de ontwikkeling van het nieuwe wandelnetwerk. Het nieuwe netwerk gaat gepaard met nieuwe knooppuntenpalen inclusief QR-codes waarmee de wandelaar extra informatie kan opvragen.
15/03/24
ZooParc Overloon bouwt verblijf voor nieuwe diersoort: nevelpanters
Eind maart start de bouw van het nieuwe verblijf in ZooParc Overloon voor de komst van nevelpanters. Het park wil bijdragen aan het opbouwen van een reservepopulatie van deze kwetsbare diersoort.
15/03/24
Visit Wadden roept op om drones thuis te laten bij bezoek aan Waddengebied
Uit recent onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat drones voor recreatief gebruik vogels kunnen storen. Daardoor worden hun overlevingskansen verkleind.
14/03/24
Kampeerbosje Leerdam en De Dassenburcht winnen Gouden Haring
In de categorie Goud Waard ontving Natuurkampeerterrein Kampeerbosje Leerdam een Gouden Haring voor hun prominente rol in het behoud en de versterking van het netwerk Natuurkampeerterreinen.