Geplaatst op: 17-02-2021
Auteur: Redactie
NRIT Media

Opnieuw ondersteuning voor Gelderse ondernemers in horeca en toerisme

Opnieuw ondersteuning voor Gelderse ondernemers in horeca en toerisme

Er komt extra ondersteuning voor de Gelderse horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die zwaar is getroffen door de coronacrisis. Met de extra aanvulling op de bestaande voucherregeling ‘Steuntje in de rug’ worden ondernemers geholpen die eind 2020 dit destijds misliepen vanwege de grote belangstelling voor de voucherregeling. De provincie maakt daarom opnieuw geld vrij. Ondernemers uit deze sectoren kunnen daarmee onder meer professioneel advies inhuren. Koninklijke Horeca Nederland en HISWA-RECRON helpen daarbij.


Toekomst

Met de voucherregeling kunnen ondernemers uit de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector zakelijk advies inkopen, gericht op de toekomst van het bedrijf. De voucher kan worden ingezet voor advies op het gebied van strategie, innovatie, marketing en duurzaamheid. Maar ook voor een doorstart of saneringstraject. Ondernemersorganisaties voor watersport en recreatie (HISWA-RECRON) en horeca (Koninklijke Horeca Nederland (KHN) verzorgen de uitvoering van de voucherregeling.


Zorgen

Recreatie en toerisme-gedeputeerde Peter van ’t Hoog: "Het zijn zeer zware tijden voor de recreatie en horecasector. Daarom hebben we snel geschakeld. Deze voucherregeling borduurt voort op de eerste regeling en is uiteraard ook toekomstgericht. Ik hoop van harte dat het deze ondernemers zal helpen.”


Vooruit kijken

Voorzitter KHN Gelderland Sander Wind is zeer verheugd over de aanvulling van de voucherregeling: "Voor veel ondernemers staat hun gebruikelijke bedrijfsvoering - soms letterlijk - op z’n kop. Zij kunnen momenteel alle hulp gebruiken om hun bedrijf te redden. Het hoge aantal aanvragen voor deze voucherregeling toont aan hoe hoog de nood is. We hopen dat ondernemers met deze aanvulling een steuntje in de rug krijgen om deze crisis door te komen. Zodat we samen weer vooruit kunnen kijken. ”


Toekomstperspectief

Geert Dijks, directeur van HISWA-RECRON, ondernemersorganisatie voor watersport en leisure: "Deze extra financiële impuls van de provincie voor een steuntje in de rug voor onze sector is van groot belang. Er is duidelijk behoefte aan zicht op perspectief. De ondernemer zal zelf moeten bepalen hoe en welk vrijetijdsproduct hij in de markt zal zetten. Ondersteunend advies van buitenaf met deze voucherregeling is daarbij  een waardevol hulpmiddel. Ik hoop dat meer provincies het initiatief van gedeputeerde Van ’t Hoog volgen.”


Extra ondersteuning

Deze extra ondersteuning komt alleen beschikbaar voor de ondernemers die eerder bij KHN en HISWA-RECRON een aanvraag hebben gedaan. Nadat de 1e provinciale voucherregeling eind 2020 beschikbaar kwam, was de bodem van de subsidiepot binnen twee dagen bereikt, Er is daarom meteen een wachtlijst opgesteld. De provincie Gelderland maakt een kleine miljoen euro vrij voor extra ondersteuning. De provincie, KHN en HISWA-RECRON realiseren zich dat de nood voor de ondernemers zeer hoog blijft. Maar hopen ook een grote groep getroffen ondernemers gericht te hebben geholpen.

Overigens is ook provinciale ondersteuning mogelijk via de groeiversneller Recreatie en Toerisme van Oost NL, de ontwikkelmaatschappij van Oost-Nederland.

 

Trefwoorden: Voucherregeling, extra ondersteuning

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...