Geplaatst op: 02-02-2021
Auteur: Redactie
NRIT Media

Franck Gervais benoemd tot nieuwe CEO van Pierre & Vacances-Center Parcs Groep

Franck Gervais benoemd tot nieuwe CEO van Pierre & Vacances-Center Parcs Groep

De Raad van Bestuur van Pierre & Vacances-Center Parcs Group heeft Franck Gervais (44) benoemd als CEO. Franck Gervais treedt in de voetsporen van Yann Caillère. Patricia Damerval zal hem als Executive CEO terzijde staan. De benoeming van Gervais is met ingang van januari 2021 van kracht.


Frank Gervais studeerde af aan de prestigieuze Franse École Polytechnique en aan de ENPC. Hij stuurde op succesvolle wijze de transformatie aan van de Europese divisie van de Accor Group. In het verleden gaf hij als CEO leiding aan de Franse spoorweggroep SNCF, van Thalys en van Voyages-SNCF.com. In zijn nieuwe verantwoordelijkheid als CEO van de Pierre & Vacances-Center Parcs Groep combineert hij zijn jarenlange ervaring op het gebied van digitale marketing, strategische visie met het vermogen om leiding te geven aan grote organisaties.


"Ik ben vereerd dat ik tot CEO van de Pierre & Vacances-Center Parcs Groep ben benoemd. De Groep heeft sinds 1967 voortdurend ingezet op innovatie en speekt hiermee een voortrekkersrol in de internationale toeristische sector: van het Avoriaz ski-station tot Village Nature in Parijs. Ik zal voortbouwen op de strategie waarvoor Yann Caillière de basis heeft gelegd, met de ambitie om bedrijfsmodel van de Groep, de merkpositionering en bedrijfsprestaties te versterken. Onze merken moeten relevant blijven voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een bijzondere beleving tijdens hun vakantie. De vastgoed- en toerismeteams in onze organisatie, vooral buiten Frankrijk, zullen leiding geven aan nieuwe projecten en een waardevolle bijdrage leveren aan de performance van de Groep”.


Brémond: "We zijn erg blij met het aantreden van Franck Gervais als de nieuwe CEO van de Groep. Zijn lange staat van dienst in de toeristische sector stelt ons in staat veranderingen door te voeren die nodig zijn na om na de pandemie goed te kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen.”


Yann Caillère werd in september 2019 benoemd tot CEO met als opdracht de transformatie van de Groep, als onderdeel van het strategische programma Change Up, in een stroomversnelling te brengen. Ondanks de ingrijpende impact van de coronacrisis heeft hij deze strategie zonder vertragingen tot een goed einde gebracht. De kracht van de nieuwe strategie heeft zich bewezen door de groei van de Groep gedurende periodes dat geen sprake was van een lockdown. Ook tekende Caillère voor een nieuwe organisatiestructuur.


"We hebben veel waardering voor de verfrissende wijze waarop Yann Caillère onze missie in deze uitzonderlijke periode heeft volbracht. Deze transformatie heeft hij met veel verve en op uiterst efficiënte wijze gerealiseerd. We hebben het volste vertrouwen dat hij met het Change Up-programma een stevig fundament heeft gelegd voor de herpositionering van de Groep”, vertelt Gérard Brémond, oprichter en voorzitter van Raad van Bestuur van Pierre & Vacances-Center Parcs Groep.


Caillère heeft besloten zijn consultancy-activiteiten te hervatten. "Ik wil Gérard Brémond en alle leden van de Raad van Bestuur bedanken voor hun vertrouwen en steun. Onze strategie heeft tot goede resultaten geleid dankzij de grote professionaliteit en betrokkenheid van alle teams die hieraan een bijdrage hebben geleverd. Dit stelt de Groep in staat om invulling te geven haar ambities voor de toekomst.”

Trefwoorden: Nieuwe CEO Center Parks

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
13/12/19
Pleasure for all! Hoe gastvrij zijn vrijetijdsbedrijven …?
Nederland heeft 2 miljoen mensen met een beperking. Wat doet de vrijetijdssector om ook deze gasten een warm welkom te heten?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

24/02/21
The Rolling Stones – Unzipped kan nog tot 18 april in Nederland zijn
Het Groninger Museum verlengt The Rolling Stones – Unzipped tot en met 18 april 2021. De verlenging is een uiterste poging van het museum om de tentoonstelling zo lang mogelijk open te houden en zoveel mogelijk bezoekers toe te kunnen laten. Hierna is geen verlenging meer mogelijk omdat de expositie vanaf juni te zien is in het Franse Marseille.
24/02/21
Verhoging steun vaste lasten (TVL) lichtpuntje voor horeca
Ondernemers krijgen in het eerste en tweede kwartaal van 2021 een hogere maximale tegemoetkoming voor de vaste lasten (TVL). Ook verhoogt het kabinet in het eerste kwartaal de maximale voorraadsubsidie voor de gesloten detailhandel van 200.000 euro naar 300.000 euro. Het kabinet trekt voor deze verruiming 375 miljoen euro uit. Dat schrijven minister Van ’t Wout en staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vandaag aan de Tweede Kamer.
23/02/21
Perceptie reputatie steden verandert door coronamaatregelen
De perceptie van sterkste reputatie van steden verandert door de invloed van een jaar lang aan coronamaatregelen. Amsterdam was altijd de favoriete stad in de ogen van de Nederlanders maar dat verandert. Utrecht neemt die koppositie over en de hoofdstad daalt zelfs twee plaatsen in een top 1 overzicht.
22/02/21
Floriade krijgt primeur met brug van cementloos beton
De Floriade 2022 krijgt veel nieuwe infrastructuur. Het levert meteen kansen op om innovaties toe te passen. Primeurs zijn het materiaal cementloos beton en de bekisting wordt meteen gebruikt voor de groene zijkant in de toekomst.
17/02/21
Pieter Cloo vertrekt bij Floriade
Pieter Cloo heeft besloten zijn werk als statutair directeur Floriade Almere 2022 BV na april 2021 niet voort te zetten. Pieter Cloo ziet geen mogelijkheid voor een verdere constructieve samenwerking met het gemeentebestuur van Almere.
17/02/21
Luxe vakantiehuizen erg populair in de voorjaarsvakantie
 Luxe vakantiehuizen zijn erg populair tijdens de voorjaarsvakantie. Dat blijkt uit data van he...
17/02/21
Opnieuw ondersteuning voor Gelderse ondernemers in horeca en toerisme
Er komt extra ondersteuning voor de Gelderse horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die zwaar is get...
15/02/21
Temper een uitzendbureau of bemiddelingsplatform?
De Inspectie SZW concludeert in een onlangs verschenen rapport over Temper dat het een uitzendbureau is en geen bemiddelingsplatform. En dat de mensen die voor haar werken geen zzp’ers zijn maar werknemers. Dat betekent dat zij recht hebben op een arbeidsovereenkomst en dat ze betaald moeten worden conform de uitzend-cao. Vakbond FNV ziet schijnzelfstandigheid in de constructie. Temper is onder meer actief in de horeca.