Geplaatst op: 02-02-2021
Auteur: Redactie
NRIT Media

Franck Gervais benoemd tot nieuwe CEO van Pierre & Vacances-Center Parcs Groep

Franck Gervais benoemd tot nieuwe CEO van Pierre & Vacances-Center Parcs Groep

De Raad van Bestuur van Pierre & Vacances-Center Parcs Group heeft Franck Gervais (44) benoemd als CEO. Franck Gervais treedt in de voetsporen van Yann Caillère. Patricia Damerval zal hem als Executive CEO terzijde staan. De benoeming van Gervais is met ingang van januari 2021 van kracht.


Frank Gervais studeerde af aan de prestigieuze Franse École Polytechnique en aan de ENPC. Hij stuurde op succesvolle wijze de transformatie aan van de Europese divisie van de Accor Group. In het verleden gaf hij als CEO leiding aan de Franse spoorweggroep SNCF, van Thalys en van Voyages-SNCF.com. In zijn nieuwe verantwoordelijkheid als CEO van de Pierre & Vacances-Center Parcs Groep combineert hij zijn jarenlange ervaring op het gebied van digitale marketing, strategische visie met het vermogen om leiding te geven aan grote organisaties.


"Ik ben vereerd dat ik tot CEO van de Pierre & Vacances-Center Parcs Groep ben benoemd. De Groep heeft sinds 1967 voortdurend ingezet op innovatie en speekt hiermee een voortrekkersrol in de internationale toeristische sector: van het Avoriaz ski-station tot Village Nature in Parijs. Ik zal voortbouwen op de strategie waarvoor Yann Caillière de basis heeft gelegd, met de ambitie om bedrijfsmodel van de Groep, de merkpositionering en bedrijfsprestaties te versterken. Onze merken moeten relevant blijven voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een bijzondere beleving tijdens hun vakantie. De vastgoed- en toerismeteams in onze organisatie, vooral buiten Frankrijk, zullen leiding geven aan nieuwe projecten en een waardevolle bijdrage leveren aan de performance van de Groep”.


Brémond: "We zijn erg blij met het aantreden van Franck Gervais als de nieuwe CEO van de Groep. Zijn lange staat van dienst in de toeristische sector stelt ons in staat veranderingen door te voeren die nodig zijn na om na de pandemie goed te kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen.”


Yann Caillère werd in september 2019 benoemd tot CEO met als opdracht de transformatie van de Groep, als onderdeel van het strategische programma Change Up, in een stroomversnelling te brengen. Ondanks de ingrijpende impact van de coronacrisis heeft hij deze strategie zonder vertragingen tot een goed einde gebracht. De kracht van de nieuwe strategie heeft zich bewezen door de groei van de Groep gedurende periodes dat geen sprake was van een lockdown. Ook tekende Caillère voor een nieuwe organisatiestructuur.


"We hebben veel waardering voor de verfrissende wijze waarop Yann Caillère onze missie in deze uitzonderlijke periode heeft volbracht. Deze transformatie heeft hij met veel verve en op uiterst efficiënte wijze gerealiseerd. We hebben het volste vertrouwen dat hij met het Change Up-programma een stevig fundament heeft gelegd voor de herpositionering van de Groep”, vertelt Gérard Brémond, oprichter en voorzitter van Raad van Bestuur van Pierre & Vacances-Center Parcs Groep.


Caillère heeft besloten zijn consultancy-activiteiten te hervatten. "Ik wil Gérard Brémond en alle leden van de Raad van Bestuur bedanken voor hun vertrouwen en steun. Onze strategie heeft tot goede resultaten geleid dankzij de grote professionaliteit en betrokkenheid van alle teams die hieraan een bijdrage hebben geleverd. Dit stelt de Groep in staat om invulling te geven haar ambities voor de toekomst.”

Trefwoorden: Nieuwe CEO Center Parks

||| Blogs |||

09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
06/05/20
De revival van de stacaravan en andere na-Coronaase trends in 2025
Herinnert u zich nog vaag het artikel uit het Algemeen Dagblad in november 2019? "In 2018 gaven...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

01/03/21
Ongekende krimp voor de horeca
Vorig jaar kromp de omzet van de horeca met 34% procent ten opzichte van 2019. Een ongekende krimp die het CBS niet eerder registreerde.
26/02/21
Hoe hebben de Nederlandse logiesaccommodaties in 2020 gepresteerd?
Nederlandse logiesaccommodaties hebben vorig jaar 30% minder overnachtingen van gasten geregistreerd, het aantal gasten daalde met 40% harder omdat Nederlandse gasten langer bleven. Voor groepsaccommodaties en hotels was 2020 een extreem slecht jaar. Kampeer- en huisjesterreinen deden het met minnen nog relatief goed
25/02/21
VisitBrabant organiseert websessie met tips en tools voor komend seizoen
Op donderdag 11 maart organiseert VisitBrabant de websessie T-Tijd | Tijd voor Toerisme. In deze gratis websessie krijgen Brabantse vrijetijdsondernemers allerlei praktische tips en tools aangereikt waarmee zij direct aan de slag kunnen ter voorbereiding op het toeristische seizoen dat voor de deur staat.
24/02/21
Verhoging steun vaste lasten (TVL) lichtpuntje voor horeca
Ondernemers krijgen in het eerste en tweede kwartaal van 2021 een hogere maximale tegemoetkoming voor de vaste lasten (TVL). Ook verhoogt het kabinet in het eerste kwartaal de maximale voorraadsubsidie voor de gesloten detailhandel van 200.000 euro naar 300.000 euro. Het kabinet trekt voor deze verruiming 375 miljoen euro uit. Dat schrijven minister Van ’t Wout en staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vandaag aan de Tweede Kamer.
24/02/21
Sifra Mooren start campingplatform
Waar campingverblijf bij Nederlanders al erg bekend is, gaat de interesse in luxe kampeeraccommodaties (glamping) met eigen faciliteiten omhoog. Een trend die door de specalisten van Groepen.nl is opgepakt.
23/02/21
Taxeren moet je aan een expert overlaten
In de 40 jaren dat Maas recreatie bedrijfsmakelaardij actief is in het taxeren van recreatie- en watersportbedrijven, is er veel veranderd in taxatieland. Taxaties en de taxateurs dienen in meerdere mate te voldoen aan allerlei wettelijke eisen alsmede aan voorwaarden van de banken.
22/02/21
EuroParcs Group nieuwe eigenaar van camping Schuilenburg en paviljoen Hindeloopen
EuroParcs heeft camping Schuilenburg en het badpaviljoen Hindeloopen overgenomen. De camping en het paviljoen liggen direct aan het IJsselmeer. Het is alweer de tweede overname van EuroParcs dit jaar. Eerder werd camping Oriëntal in Limburg overgenomen.
22/02/21
30.000 bezoekers voor online vakantiebeurzen van SVR
De eerste drie online vakantiebeurzen van de Stichting Vrije Recreatie hebben al 30.000 bezoekers getrokken.