Geplaatst op: 25-01-2021
Auteur: Redactie
NRIT Media

RCN Vakantieparken breidt uit naar Duitsland

RCN Vakantieparken breidt uit naar Duitsland

RCN Vakantieparken, bekend van 17 vakantieparken en campings in Nederland en Frankrijk, breidt uit naar Duitsland. Camping Laacher See, gelegen in het prachtige Vulkaan-Eifelgebied, is overgenomen door deze Nederlandse vakantie-aanbieder en zal vanaf heden verder gaan onder de naam RCN Laacher See.


RCN Laacher See is gelegen in een (beschermd) natuurgebied en ligt direct aan het kratermeer de Laacher See. Het meer is omgeven door beboste heuvels. In de zomer kun je er zwemmen, suppen of een bootje huren. In de nabije omgeving zijn wandel-, fiets- en mountainbike mogelijkheden.


De camping telt 190 kampeerplaatsen en wordt in zijn geheel door RCN overgenomen, inclusief alle faciliteiten, bestaande boekingen en medewerkers. Om de uitstraling van de camping te laten aansluiten bij de standaard van RCN, worden er de aankomende periode aanpassingen gedaan waarin rust, plezier, kwaliteit en duurzaam ondernemen centraal staan. Naast de bestaande campingfaciliteiten worden er glampingaccommodaties in de vorm van safaritenten voor verhuur toegevoegd.

Een belangrijk onderdeel van de camping is ‘Blockhaus Laacher See’. Een typisch Duits restaurant dat het gehele jaar geopend is met een traditionele keuken met specialiteiten uit de regio.


Groeistrategie                                                                          

‘De overname van deze prachtige camping aan de Laacher See past in onze groeistrategie, waarin we willen uitbreiden met pareltjes in de verblijfsrecreatie. Als RCN Vakantieparken willen we verder groeien, aansluitend op de vraag van onze gasten. Een belangrijke voorwaarde is dat de camping zich op rij-afstand van een prachtige natuurlocatie bevindt. Deze camping voldoet daar 100% aan. Bovendien gaat met deze camping een gekoesterde wens in vervulling: een camping in Duitsland, nummer 1 vakantieland voor Nederlanders. We zullen in de komende jaren ook zeker kijken naar verdere uitbreiding in het land van onze oosterburen.’  Aldus Riné van Dingstee, algemeen directeur van RCN Vakantieparken.


Beschermd natuurgebied                                                         

De camping aan de Laacher See, gelegen op zo’n drie uur  rijden vanaf Utrecht, is gelegen in een prachtig beschermd natuurgebied. De oude vulkaan zelf vormt nu het meer ‘de Laacher See’ en zorgt voor een idyllisch panorama. Ver weg van industrie en lawaai kunnen vakantiegangers pure ontspanning en recreatie vinden in dit ongestoorde landschap tussen Rijn, Moezel en Ahr. Direct vanaf de camping staan bijvoorbeeld zes wandelroutes rond het meer met een lengte van 5 tot 22 kilometer ter beschikking.


Vanaf april geopend                                                    

 Momenteel wordt er hard gewerkt om de camping in de vertrouwde RCN-stijl om te toveren. Gasten kunnen vanaf 1 maart a.s. boeken. De camping zelf gaat begin april open.

Trefwoorden: Vakantiepark, uitbreiding Duitsland, camping

||| Blogs |||

25/02/21
Voorwaarts Mars!
Voorwaarts Mars!
25/02/21 · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Het begon zo rond mijn voortgezet onderwijsperiode. De verslaving waarvan ik nimmer meer afkickte. N...
03/01/21
2021 wordt een mooi(er) jaar!
2021 wordt een mooi(er) jaar!
03/01/21 · · Menno Stokman | Lees meer
2020 was een bijzonder jaar. Getekend door de start van een pandemie, met stille Amsterdamse grachte...
09/12/20
Brood en betaald voetbal
Brood en betaald voetbal
09/12/20 · Sport · Harm IJben | Lees meer
In een column eerder dit jaar nam ik u mee in mijn zienswijze op ‘het nieuwe normaal’. Ten tijde...
30/10/20
Open brandbrief
Open brandbrief
30/10/20 · Reis & vervoer · Toerisme · Marcel Baltus | Lees meer
Beste reisindustrie collega,Je kent hem vast wel  – Atlas, de krachtpatser op de achterg...
05/10/20
Van overtoerisme naar ondertoerisme?
Van overtoerisme naar ondertoerisme?
05/10/20 · Toerisme · Jasper Heslinga | Lees meer
Waar tot maart dit jaar de discussie nog volop ging over té veel toeristen, hoe om te gaan me...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

26/02/21
Bordjes weg, bordjes terug, beroering in fietsland
Heel wat beroering deze week bij de langeafstandfietsers. Routenetwerk Twente had een deel van de bewegwijzering van de LF-14 Saksenroute verwijderd. De toeristische belangenbehartigers compleet in de gordijnen omdat de route die door drie provincies loopt, onbruikbaar was geworden. Inmiddels worden de bordjes weer teruggeplaatst maar het onderliggende conflict is daarmee nog niet uit de wereld.
26/02/21
Europese reissector doet voorstellen om reizen weer op te starten
Vandaag hebben 60 Europese reis- en toerismeorganisaties, waarin ook de Nederlandse reisbrancheorgan...
26/02/21
Hoe hebben de Nederlandse logiesaccommodaties in 2020 gepresteerd?
Nederlandse logiesaccommodaties hebben vorig jaar 30% minder overnachtingen van gasten geregistreerd, het aantal gasten daalde met 40% harder omdat Nederlandse gasten langer bleven. Voor groepsaccommodaties en hotels was 2020 een extreem slecht jaar. Kampeer- en huisjesterreinen deden het met minnen nog relatief goed
25/02/21
VisitBrabant organiseert websessie met tips en tools voor komend seizoen
Op donderdag 11 maart organiseert VisitBrabant de websessie T-Tijd | Tijd voor Toerisme. In deze gratis websessie krijgen Brabantse vrijetijdsondernemers allerlei praktische tips en tools aangereikt waarmee zij direct aan de slag kunnen ter voorbereiding op het toeristische seizoen dat voor de deur staat.
24/02/21
The Rolling Stones – Unzipped kan nog tot 18 april in Nederland zijn
Het Groninger Museum verlengt The Rolling Stones – Unzipped tot en met 18 april 2021. De verlenging is een uiterste poging van het museum om de tentoonstelling zo lang mogelijk open te houden en zoveel mogelijk bezoekers toe te kunnen laten. Hierna is geen verlenging meer mogelijk omdat de expositie vanaf juni te zien is in het Franse Marseille.
24/02/21
Verhoging steun vaste lasten (TVL) lichtpuntje voor horeca
Ondernemers krijgen in het eerste en tweede kwartaal van 2021 een hogere maximale tegemoetkoming voor de vaste lasten (TVL). Ook verhoogt het kabinet in het eerste kwartaal de maximale voorraadsubsidie voor de gesloten detailhandel van 200.000 euro naar 300.000 euro. Het kabinet trekt voor deze verruiming 375 miljoen euro uit. Dat schrijven minister Van ’t Wout en staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vandaag aan de Tweede Kamer.
24/02/21
Sifra Mooren start campingplatform
Waar campingverblijf bij Nederlanders al erg bekend is, gaat de interesse in luxe kampeeraccommodaties (glamping) met eigen faciliteiten omhoog. Een trend die door de specalisten van Groepen.nl is opgepakt.
24/02/21
7 miljoen euro subsidie voor bereikbaar houden jachthavens IJsselmeer
Vaargeulen in het IJsselmeergebied slibben makkelijk dicht. Om geulen en jachthavens bereikbaar te houden, biedt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland subsidie voor de baggerwerkzaamheden. Dat is nodig, het gaat om 242 jachthavens in deze regio.