Geplaatst op: 18-01-2021
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Plopsa en Tomorrowland samen in eerste extreme spinning coaster van Europa

Plopsa en Tomorrowland samen in eerste extreme spinning coaster van Europa

Een mooie samenwerking tussen een festival en een attractiepark. Zo mogen we de samenwerking tussen Tomorrowland en Plopsaland in de nieuwe ‘Ride to Happiness’ wel bestempelen. 

De attractie komt in Plopsaland De Panne aan de Belgische kust. Mack Rides bouwt de attractie en de creatieve teams van Plopsa en Tomorrowland zorgen voor de thematisering. Het is de bedoeling dat bezoekers volledig worden ondergedompeld in de sfeer van het jaarlijkse festival. In de nieuwe attractie wordt 17,5 miljoen euro geïnvesteerd. 

Eerste extreme spinning coaster van Europa

‘The Ride to Happiness by Tomorrowland’ is de allereerste ‘extreme spinning coaster’ in Europa en de tweede attractie van dit type wereldwijd – enkel in de Verenigde Staten staat er momenteel één. Bezoekers worden maar liefst twee keer gekatapulteerd naar een snelheid van 90 km/u en gaan hierbij vijf keer over de kop. De karretjes kunnen vrij ronddraaien, waardoor bezoekers telkens een andere ritervaring beleven. De attractie heeft een totale lengte van bijna één kilometer en staat op z’n hoogste punt 35 meter boven de grond, wat zorgt voor een uitzonderlijk zicht op het park en de ruime omgeving. 

PlopsalandDePanne_RideToHappiness

Soundtrack van Tomorrowland

Tomorrowland creëert naast de unieke thematische invulling tevens een exclusieve soundtrack op basis van de door Hans Zimmer gecomponeerde Tomorrowland Hymne die tijdens de rit te horen zal zijn, wat de ervaring voor elke bezoeker extra sensationeel zal maken.  Bedoeling is om de unieke sfeer die elke zomer op het festival in Boom heerst, te vertalen naar deze spectaculaire coaster

Nieuwe zone

Binnen Plopsaland De Panne wordt voor deze attractie een aparte zone aangelegd die vanaf deze zomer een trekpleister zal worden voor bezoekers uit binnen- en buitenland. "De coaster is al van ver op de autosnelweg te zien en verandert de volledige skyline van het park wat zorgt voor een hele nieuwe dimensie. Dat we dit bovendien samen met Tomorrowland kunnen verwezenlijken is als het ware een droom die uitkomt. Door deze samenwerking, zullen we beiden een nog groter publiek kunnen entertainen waardoor we elkaar alleen maar sterker maken.”, aldus CEO van de Plopsa Group, Steve Van den Kerkhof.

PlopsalandDePanne_RideToHappiness

Samenwerking tussen Mack Rides, Plopsa en Tomorrowland

De samenwerking tussen Tomorrowland en de Plopsa Group is een eerste stap in een verregaande ambitie om in Europa op lange termijn te investeren in diverse themaparkprojecten. De twee Belgische bedrijven staan wereldwijd aangeschreven voor hun doorgedreven innovatie, creatieve aanpak en zin voor detail, waardoor deze samenwerking op een zeer organische manier tot stand is gekomen. 

Trefwoorden: attractiparken, evenementen, festivals, belgie, Vlaanderen, nieuwe attracties

CELTH
 






||| Nieuws |||

12/04/24
DierenPark Amersfoort opent grootste zonnecarport van de gemeente
Zonnecarport geopend met 522 zonnepanelen bovenop de parkeergarage van Dierenpark Amersfoort. De groene stroom levert op zonnige dagen het gehele stroomgebruik van het park.
03/04/24
75 jaar Keukenhof gevat in documentaire
Het 75-jarig bestaan van Bloemententoonstelling Keukenhof is de aanleiding voor een documentaire die tussen 9 en 14 april bij RTL wordt uitgezonden. Huub Stapel neemt je mee op reis door de rijke geschiedenis van Landgoed Keukenhof.
29/03/24
Exclusief voor leden
Dierentuinen scoren hoger op bezoekersloyaliteit dan attractieparken
Attractieparken scoren lager op bezoekersloyaliteit dan dierentuinen. De top acht qua loyaliteit telt zeven dierentuinen.
29/03/24
Nieuwe waterspeeltuin voor Burgers’ Zoo
De Arnhemse dierentuin Burgers’ Zoo heeft een nieuwe waterspeeltuin geopend. Centraal staat een kabbelend beekje waar in en rondom kan worden gespeeld.
29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
25/03/24
Exclusief voor leden
Meer fun en groen in speeltuin Spoorwegmuseum
Het Spoorwegmuseum in Utrecht is druk bezig met de herinrichting van het buitenterrein. De inrichting van de speeltuin, het traject van de kindertrein en de plek van de distributie-ingang worden aangepast.
22/03/24
Exclusief voor leden
Eerste Changing Places Toilet in Beekse Bergen
In Beekse Bergen wordt op woensdag 27 maart het eerste Changing Places Toilet – een liggende toiletvoorziening voor kinderen en volwassenen met een ernstige beperking – geopend. Het dierenpark heeft hiermee – in samenwerking met Stichting het Gehandicapte Kind en Joint Projects - een Nederlandse primeur: er is verder nog nergens in het land is een dergelijke verzorgingsplek aanwezig die voldoet aan de internationale standaard.
15/03/24
Exclusief voor leden
Alle aandelen Alpenpark Neuss over naar SnowWorld
Vandaag meldt SnowWorld dat het de resterende aandelen van Alpenpark Neuss (nabij Düsseldorf, Duitsland) heeft overgenomen.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...