Geplaatst op: 07-01-2021
Auteur: Redactie NRIT

BUNK Hotels wint prestigieuze award

Weer een prijs voor BUNK

BUNK Hotels wint prestigieuze award
BUNK in Utrecht.

BUNK Hotels is verkozen tot winnaar van de Travel & Hospitality Awards 2021 in de categorie European Travel Awards. Hierdoor mag BUNK zich een jaar lang het meest unieke hotel van Nederland noemen. Het hotelconcept met vestigingen in Utrecht en Amsterdam onderscheidde zich van maar liefst 4.000 inzendingen.

De Travel & Hospitality Awards zijn prestigieuze, internationale prijzen die jaarlijks worden uitgereikt aan de beste en meest unieke hotels en reisorganisaties ter wereld. De jury van onafhankelijke reisexperts beoordeelde de inzendingen op een aantal criteria zoals de gastvrijheid, faciliteiten, service en de locatie van het hotel. In de categorie Europa scoorde BUNK Hotels het beste op deze punten.

"Harde werk hotels verdient alle lof"

De organisatie ontving dit jaar maar liefst 4.000 inzendingen. "We waren overweldigd door de kwaliteit. Het niveau van de genomineerde hotels was ongelooflijk hoog. De jury had er een lastige taak aan om de winnaars te selecteren uit alle goede inzendingen”, aldus de organisatie. Volgens Travel & Hospitality Awards weerspiegelen de winnaars het allerbeste op het gebied van reizen en gastvrijheid. "Bewonderenswaardig, want dit was het zwaarste jaar dat de reisindustrie ooit heeft meegemaakt. Het harde werk van de hotels verdient alle lof.”

Innovatieve concept

BUNK is enorm vereerd met deze onderscheiding. Joachim de Looij, Managing Director bij BUNK vertelt: "Gasten een unieke belevenis geven op een bijzondere locatie is een van onze speerpunten. Het is fantastisch dat ons innovatieve concept door kenners wereldwijd gewaardeerd wordt. Dat we wederom zo’n mooie prijs mogen winnen in ons korte bestaan is een bevestiging dat ons unieke concept bij gasten vanuit heel de wereld in de smaak valt”.

Hotel of hostel?

BUNK slaat de brug tussen hotels en hostels door een aanbod van betaalbare compacte luxe kamers en slim ingerichte pods met veel privacy. BUNK heeft twee monumentale kerken in Amsterdam en Utrecht getransformeerd tot bijzondere ontmoetingsplaatsen met een historische ambiance. 

Hoewel de eerste vestiging van BUNK (Utrecht) de deuren nog geen anderhalf jaar geleden opende, heeft het hotelconcept al een aantal mooie awards en nominaties op haar naam staan. Zo won BUNK de prijs voor ‘Best Hotel Concept’ bij de Entree Awards 2019, een prestigieuze vakprijs voor de horeca. Ook werd BUNK genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2020 in de categorie ‘Concepts, Interior & Design’.
Trefwoorden: hotel, hostel, Utrecht, Amsterdam, innovatie, gastvrijheid

CELTH
 





||| Nieuws |||

26/03/24
Reiziger wil directe vlucht
Luchtvaartreizigers hechten aan een rechtstreekse verbinding naar de eindbestemming. Het overgrote deel van alle vliegreizen kent dan ook geen overstap tijdens de reis. Bij vliegreizen van meer dan 6 uur biedt een overstap vaker een aantrekkelijk alternatief.
18/03/24
Exclusief voor leden
VN stelt standaard vast om duurzaamheid van toerisme te meten
De Verenigde Naties hebben een een nieuwe wereldwijde standaard goedgekeurd om de duurzaamheid van toerisme te meten. Alle 193 leden hebben ingestemd het het zogenaamde Statistical Framework for Measuring the Sustainability of Tourism (MST).
14/03/24
Nederlanders zijn dik tevreden over vakantieplatformen.
Nederlanders zijn dik tevreden over vakantieplatformen. De platformen scoren een gemiddelde NPS van +63. De Net Promoter Score is een maatstaf voor het meten van klanttevredenheid. Natuurhuisje heeft de hoogste NPS (+86) en Trivago de laagste (+44).
12/03/24
Inflatie daalt langzaam met een lichtpuntje voor horeca
Toch is de inflatie voor de consument nog steeds aan de hoge kant. Voor bedrijven in de vrijetijdseconomie is er een lichtpuntje. De prijzen voor onder meer groenten en vlees stijgen minder hard dan het gemiddelde inflatiecijfer.
05/03/24
Ruim 60% van de Nederlandse camperaars boekt overnachtingsplekken
Door toenemende drukte op camperlocaties is er een grote toename van het vooraf boeken van een overnachtingsplek voor camperaars om er zeker van te zijn dat er een plek is.
05/03/24
Exclusief voor leden
Transitie op het bord naar vegetarisch
De Nederlander verandert in zijn eetgewoonten. Je zal steeds meer vegetariërs en vooral flexitariërs tegenkomen. Iet s om mee rekening te houden in de horeca van hotels, attracties en andere leisure omgevingen. 25% van alle hoofdmaaltijden is vegetarisch meldt CBS na onderzoek in samenwerking met RIVM en Voedingscentrum.
29/02/24
Exclusief voor leden
Biedt LEV de oplossingen in het nieuwe reizen?
Lichte Elektrische Voertuigen (LEVs) maken tegenwoordig een steeds groter deel uit van het straatbeeld. Denk aan e-scooters, e-steps, e-bikes en micro-auto's. Deze voertuigen bieden kansen voor de verduurzaming van mobiliteit: ze zijn nagenoeg emissievrij en vragen minder (parkeer)ruimte. 18 partners gaan alle voordelen opzoeken in het LEVERAGE project.
27/02/24
Exclusief voor leden
Verkoop fietsen voor 80% e-bike
De e-bike verandert de fietsmarkt radicaal. De fietsverkopers ronden voor het eerst de kaap van 80% ...

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...