Geplaatst op: 29-12-2020
Auteur: Redactie
NRIT

Nauwelijks boekingen, soepele voorwaarden essentieel voor herstel

Nauwelijks boekingen, soepele voorwaarden essentieel voor herstel
Afbeelding van Free-Photos via Pixabay

Steeds meer reisorganisaties bieden Geld Terug-garantie bij een negatief reisadvies. Dit lijkt – samen met andere soepele boekingsvoorwaarden – essentieel om het vertrouwen van de Nederlandse vakantieganger terug te winnen. Op vouchers zitten de consumenten niet meer te wachten. Dit concludeert reisplatform 27vakantiedagen.nl na onderzoek onder alle grote reisaanbieders.

Ondanks het vele aanbod van Geld Terug-garanties, loopt het aantal nieuwe vakantieboekingen voor 2021 nog niet bepaald storm. Sinds premier Rutte eerder deze maand opriep om geen reizen te boeken tot en met halverwege maart, is de omzet bij veel reisorganisaties zo goed als stilgevallen. "Ook voor de zomervakantie van 2021 kijken veel mensen de kat uit de boom”, zegt Johannes Keuning van 27vakantiedagen. "Normaalgesproken is de donkere periode na kerst en oud en nieuw een belangrijk vroegboek-moment; in januari en februari verdient de reisbranche een groot deel van zijn omzet. Dat zal nu anders zijn, zeker wat vliegvakanties betreft. We zien momenteel eigenlijk alleen campingboekingen een beetje op gang komen.”

Soepele voorwaarden essentieel

Vertrouwen lijkt het toverwoord om de consument weer aan het (vroeg)boeken te krijgen. Daarom zetten reisorganisaties nu vol in op het bieden van Geld Terug-garantie en andere soepele boekingsvoorwaarden. Keuning: "Vanwege de onzekerheid zit niemand meer op vouchers te wachten. De hoop is dat mensen wel durven te boeken als ze gegarandeerd hun geld terugkrijgen. Ook als de vakantie onverhoopt niet doorgaat vanwege een negatief reisadvies. Behalve de Geld Terug-garantie, zijn lagere aanbetalingen en kosteloos omboeken tot kort voor vertrek voor komend seizoen essentiële boekingsfactoren.”

Naast soepele boekingsvoorwaarden, moeten er volgens Keuning nog meer barrières weggenomen worden om het consumentenvertrouwen terug te winnen. "Boek alleen bij SGR-aangesloten reisorganisaties, zodat je ook van je geld verzekerd bent bij een faillissement. Ook merken we dat er veel onduidelijkheid heerst rondom het beleid van reisorganisaties met betrekking tot het coronavaccin. Het is aan de reisbranche om hier transparant over te communiceren.” Overigens verwacht Keuning niet dat verplichte vaccinaties komende zomer aan de orde zijn voor vliegvakanties. "Sowieso niet voor vluchten binnen de EU. De meeste mensen kunnen tegen die tijd nog niet eens gevaccineerd zijn, al zouden ze het willen. Bovendien zou het een te grote kostenpost voor luchtvaartmaatschappijen worden, zeker gezien hun huidige financiële situatie.”, aldus Keuning.

Over 27vakantiedagen

www.27vakantiedagen.nl is met meer dan een half miljoen unieke bezoekers per maand een van de grootste onafhankelijke Nederlandse reisplatforms. Op de site vind je naast uitgebreide bestemmingsinformatie en -inspiratie ook meer dan 15.000 uitgebreide ervaringen & reviews van bijna 5.000 Nederlandse reizigers. Elke reiziger kan zich aanmelden, een profiel aanmaken en zijn of haar bezochte landen en bestemmingen reviewen, inclusief scores. Sinds de coronacrisis houdt het platform ook een overzicht bij van de grote vakantie-aanbieders en hun nieuwe boekingsvoorwaarden.

Link: https://www.27vakantiedagen.nl/vakantie-2021/
Trefwoorden: reisbranche, vakanties, boekingen, corona

||| Blogs |||

30/10/20
Open brandbrief
Open brandbrief
30/10/20 · Reis & vervoer · Toerisme · Marcel Baltus | Lees meer
Beste reisindustrie collega,Je kent hem vast wel  – Atlas, de krachtpatser op de achterg...
28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
29/05/20
Niet doemdenken maar doendenken
Patronen doorbreken is moeilijk. En dat is precies wat er in deze tijden noodzakelijk is.
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

18/01/21
Exclusief voor leden
Emirates start vaccinatie personeel
Terwijl in Europa nog volop de start van vaccinatieprogramma's een lastig politiek en operationeel probleem is, heeft Emirates vandaag de start gemaakt met het vaccinatieprogramma voor het personeel.
18/01/21
Ryanair moet compensatievorderingen toch betalen
Goed nieuws voor claimorganisaties. Het gerechtshof in Den Bosch heeft geoordeeld dat claims op luchtvaartmaatschappijen die door claimorganisaties worden ingediend, moeten worden betaald.
14/01/21
Meer faillissementen in vrijetijdssector
In 2020 zijn 2.703 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat is 16% minder dan in 2019. Door de coronacrisis hadden veel bedrijven het moeilijk, maar het aantal faillissementen lag afgelopen jaar op het laagste niveau in 20 jaar. In de vrijetijdssector gingen juist meer bedrijven failliet.
12/01/21
Overgang KRAS aanbod naar TUI omgeving
De KRAS reizen zijn sinds 11 januari te vinden op TUI.nl. Tegelijkertijd is de mediacampagne gestart om de overgang wereldkundig te maken.
05/01/21
Exclusief voor leden
TUI ontwikkelt shop voor losse vliegtickets
Het platform wordt in de komende maanden toegesneden op de Nederlandse markt en komt in februari 2021 beschikbaar voor alle reisagenten. Er is veel concurrentie in dit segment en toch verwacht de touroperator dit jaar nog miljoenen euro's omzet.
04/01/21
Sunweb vraagt klant om te boeken bij de concurrent
Touroperator Sunweb geeft op een bijzondere manier weer dat de nood hoog is in de reissector. Het be...
29/12/20
Nauwelijks boekingen, soepele voorwaarden essentieel voor herstel
Steeds meer reisorganisaties bieden Geld Terug-garantie bij een negatief reisadvies. Dit lijkt – samen met andere soepele boekingsvoorwaarden – essentieel om het vertrouwen van de Nederlandse vakantieganger terug te winnen.
24/12/20
Fijne feestdagen en een voorspoedig 2021
De vrijetijdssector heeft een ongekend jaar achter de rug. De COVID-19-pandemie is na de Tweede Wereldoorlog de meest ingrijpende gebeurtenis die we met z’n allen meemaken. Een jaar met vrijheidsbeperkingen, naasten die we niet konden zien of ons zijn ontvallen, ongelofelijk veel psychisch en medisch leed, maar ook hoop, veerkracht en saamhorigheid.