Geplaatst op: 29-12-2020
Auteur: Redactie
NRIT

Nauwelijks boekingen, soepele voorwaarden essentieel voor herstel

Nauwelijks boekingen, soepele voorwaarden essentieel voor herstel
Afbeelding van Free-Photos via Pixabay

Steeds meer reisorganisaties bieden Geld Terug-garantie bij een negatief reisadvies. Dit lijkt – samen met andere soepele boekingsvoorwaarden – essentieel om het vertrouwen van de Nederlandse vakantieganger terug te winnen. Op vouchers zitten de consumenten niet meer te wachten. Dit concludeert reisplatform 27vakantiedagen.nl na onderzoek onder alle grote reisaanbieders.

Ondanks het vele aanbod van Geld Terug-garanties, loopt het aantal nieuwe vakantieboekingen voor 2021 nog niet bepaald storm. Sinds premier Rutte eerder deze maand opriep om geen reizen te boeken tot en met halverwege maart, is de omzet bij veel reisorganisaties zo goed als stilgevallen. "Ook voor de zomervakantie van 2021 kijken veel mensen de kat uit de boom”, zegt Johannes Keuning van 27vakantiedagen. "Normaalgesproken is de donkere periode na kerst en oud en nieuw een belangrijk vroegboek-moment; in januari en februari verdient de reisbranche een groot deel van zijn omzet. Dat zal nu anders zijn, zeker wat vliegvakanties betreft. We zien momenteel eigenlijk alleen campingboekingen een beetje op gang komen.”

Soepele voorwaarden essentieel

Vertrouwen lijkt het toverwoord om de consument weer aan het (vroeg)boeken te krijgen. Daarom zetten reisorganisaties nu vol in op het bieden van Geld Terug-garantie en andere soepele boekingsvoorwaarden. Keuning: "Vanwege de onzekerheid zit niemand meer op vouchers te wachten. De hoop is dat mensen wel durven te boeken als ze gegarandeerd hun geld terugkrijgen. Ook als de vakantie onverhoopt niet doorgaat vanwege een negatief reisadvies. Behalve de Geld Terug-garantie, zijn lagere aanbetalingen en kosteloos omboeken tot kort voor vertrek voor komend seizoen essentiële boekingsfactoren.”

Naast soepele boekingsvoorwaarden, moeten er volgens Keuning nog meer barrières weggenomen worden om het consumentenvertrouwen terug te winnen. "Boek alleen bij SGR-aangesloten reisorganisaties, zodat je ook van je geld verzekerd bent bij een faillissement. Ook merken we dat er veel onduidelijkheid heerst rondom het beleid van reisorganisaties met betrekking tot het coronavaccin. Het is aan de reisbranche om hier transparant over te communiceren.” Overigens verwacht Keuning niet dat verplichte vaccinaties komende zomer aan de orde zijn voor vliegvakanties. "Sowieso niet voor vluchten binnen de EU. De meeste mensen kunnen tegen die tijd nog niet eens gevaccineerd zijn, al zouden ze het willen. Bovendien zou het een te grote kostenpost voor luchtvaartmaatschappijen worden, zeker gezien hun huidige financiële situatie.”, aldus Keuning.

Over 27vakantiedagen

www.27vakantiedagen.nl is met meer dan een half miljoen unieke bezoekers per maand een van de grootste onafhankelijke Nederlandse reisplatforms. Op de site vind je naast uitgebreide bestemmingsinformatie en -inspiratie ook meer dan 15.000 uitgebreide ervaringen & reviews van bijna 5.000 Nederlandse reizigers. Elke reiziger kan zich aanmelden, een profiel aanmaken en zijn of haar bezochte landen en bestemmingen reviewen, inclusief scores. Sinds de coronacrisis houdt het platform ook een overzicht bij van de grote vakantie-aanbieders en hun nieuwe boekingsvoorwaarden.

Link: https://www.27vakantiedagen.nl/vakantie-2021/
Trefwoorden: reisbranche, vakanties, boekingen, corona

||| Blogs |||

28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
29/06/20
Oost west thuis best
Oost west thuis best
29/06/20 · Marketing · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Vrijwel iedereen boven de 40 jaar kan zich de volgende situatie heel goed voor de geest halen. Het i...
09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
06/05/20
De revival van de stacaravan en andere na-Coronaase trends in 2025
Herinnert u zich nog vaag het artikel uit het Algemeen Dagblad in november 2019? "In 2018 gaven...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

19/01/21
Huisje in vakantiepark populair bij een derde van de Nederlanders
Bijna één op de drie Nederlanders ziet vakantieparken als de ideale setting voor een v...
18/01/21
Nederland ook dit jaar favoriet vakantieland voor Nederlanders
Zoover verwacht dat ook dit jaar Nederlanders massaal in eigen land op vakantie gaan. Dat ziet de review- en boekingssite in het zoekgedrag op haar site. Net als in 2020 is ruim een derde van de vakantiegangers in 2021 op zoek naar bestemmingen in Nederland, met name in Limburg, Overijssel, Gelderland en Zeeland.
15/01/21
EuroParcs nieuwe eigenaar van familiecamping Camping Oriëntal
EuroParcs is de nieuwe eigenaar van Camping Oriëntal in Berg en Terblijt. Met de aankoop van de cam...
15/01/21
Verkiezing Camping van het Jaar 2021
De ANWB heeft tijdens een online evenement de winnaars bekendgemaakt van de ANWB Camping van het Jaar verkiezing 2021. Acht campings vielen in de prijzen. De prijs kan van invloed zijn na de forse populariteit van deze vorm van recreatie in 2020 door de coronacrisis. In de weging van de onderdelen is te zien wat consumenten verlangen van een type camping.
15/01/21
Reisplannen naar Nederland op dieptepunt
Steeds minder buitenlanders plannen op korte termijn een reis naar Nederland. De reisintentie daalt met de groei van de coronabesmettingen. Korter van te voren boeken is nu de trend.
12/01/21
Overgang KRAS aanbod naar TUI omgeving
De KRAS reizen zijn sinds 11 januari te vinden op TUI.nl. Tegelijkertijd is de mediacampagne gestart om de overgang wereldkundig te maken.
08/01/21
CTO-functie in directie Roompot
Met de versterking van de trend naar digitalisering in de branche in 2020 willen veel bedrijven de IT-activiteiten beter verankeren. IT krijgt een vaste plek in de directie van parkengigant Roompot. Roel Hermens start op 1 februari 2021 als CTO bij Roompot.
05/01/21
Exclusief voor leden
TUI ontwikkelt shop voor losse vliegtickets
Het platform wordt in de komende maanden toegesneden op de Nederlandse markt en komt in februari 2021 beschikbaar voor alle reisagenten. Er is veel concurrentie in dit segment en toch verwacht de touroperator dit jaar nog miljoenen euro's omzet.