Geplaatst op: 24-12-2020
Auteur: Redactie
NRIT

Camper huren explodeert

Camper huren explodeert

In tijden van onzekerheid is controle houden voor veel mensen, ook tijdens de vakantie, essentieel. Op een vliegtuig stappen naar het buitenland is ineens veel spannender dan met je eigen camper in Nederland op stap gaan en zo de zinnen te verzetten. Dat merken ze ook bij Goboony waar ze een explosieve stijging van de vraag voor een camper rond nieuwjaar zien en ook veel voorboekingen voor 2021.

Dit camperdeelplatform noteert drie keer zoveel boekingen voor een verblijf in een camper tijdens oud en nieuw dan vorig jaar. Vooral na de afkondiging van de lockdown neemt het aantal reserveringen een enorme vlucht. "Sinds premier Rutte stelde dat het asociaal was om nu voor je plezier naar het buitenland te gaan, maar dat een verblijf in een vakantiehuisje in Nederland wel mogelijk is, is het aantal last minute reserveringen juist voor deze periode geëxplodeerd," aldus Mark de Vos, CEO van Goboony. 

Duizend procent meer internetverkeer

Vanaf november dit jaar zag Goboony het internetverkeer over winterkamperen al met bijna duizend procent (998%) stijgen. De betreffende informatieve pagina is tot op heden de meest populaire op de gehele site en noteerde vele duizenden hits. "De aankondiging van de lockdown is waarschijnlijk het beslissende zetje geweest. Sindsdien loopt het in vergelijking met vorig jaar storm," aldus De Vos. In België, waar Goboony eveneens actief is, valt eenzelfde trend waar te nemen. Daar is het aantal aanvragen voor de huur van een camper voor de jaarwisseling met zo'n tweehonderd procent gestegen.

Lockdownsleur ontvluchten

In de winter zijn tijdens deze lockdown de meeste natuurkampeerterreinen ook voor campers gewoon geopend. Vaak is dit inclusief een plek om vuur te maken. Ook andere campings in Nederland faciliteren campers, inclusief coronaproof voorzieningen. "Mensen snakken ernaar om toch die lockdownsleur te ontvluchten," stelt De Vos. "Met een camper is het mogelijk om op een verantwoordelijke manier, in kleine kring, je aan de maatregelen te houden, maar tegelijkertijd het nieuwe jaar op een avontuurlijke manier te vieren."

Veel voorboekingen voor 2021

Overigens zorgt de blijvende onzekere situatie rondom Corona er ook voor, dat het aantal boekingen bij Goboony voor 2021 ten opzichte van dit jaar nu al is verdubbeld. In 2020 noteerde Goboony in Nederland een omzetverdubbeling. Uit eigen onderzoek bleek dat consumenten in Coronatijd juist voor een campervakantie kozen vanwege de vele zekerheden die deze biedt: het eigen sanitair is altijd bij de hand en je kunt tot op de laatste minuut van bestemming wijzigen. Voor het voorjaar en de zomer 2021 lijkt de consument nu eveneens voor deze zekerheden te kiezen. 

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, camper, kampeerauto, winterkamperen

||| Blogs |||

09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
06/05/20
De revival van de stacaravan en andere na-Coronaase trends in 2025
Herinnert u zich nog vaag het artikel uit het Algemeen Dagblad in november 2019? "In 2018 gaven...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

19/01/21
Huisje in vakantiepark populair bij een derde van de Nederlanders
Bijna één op de drie Nederlanders ziet vakantieparken als de ideale setting voor een v...
15/01/21
EuroParcs nieuwe eigenaar van familiecamping Camping Oriëntal
EuroParcs is de nieuwe eigenaar van Camping Oriëntal in Berg en Terblijt. Met de aankoop van de cam...
15/01/21
Verkiezing Camping van het Jaar 2021
De ANWB heeft tijdens een online evenement de winnaars bekendgemaakt van de ANWB Camping van het Jaar verkiezing 2021. Acht campings vielen in de prijzen. De prijs kan van invloed zijn na de forse populariteit van deze vorm van recreatie in 2020 door de coronacrisis. In de weging van de onderdelen is te zien wat consumenten verlangen van een type camping.
14/01/21
Check-in Kiosk voor recreatiebedrijven
Stratech heeft in samenwerking met C.A.T. Control Systems op Camping Julianahoeve een Check-in Kiosk ontwikkeld waardoor gasten receptieloos kunnen inchecken. In coronatijd een belangrijk instrument om snel en veilig het incheckproces te laten verlopen.
14/01/21
Meer faillissementen in vrijetijdssector
In 2020 zijn 2.703 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat is 16% minder dan in 2019. Door de coronacrisis hadden veel bedrijven het moeilijk, maar het aantal faillissementen lag afgelopen jaar op het laagste niveau in 20 jaar. In de vrijetijdssector gingen juist meer bedrijven failliet.
13/01/21
Eelke Horselenberg nieuwe directeur Stichting De Groene Koepel
Met ingang van 1 januari 2021 is Eelke Horselenberg de nieuwe directeur van Stichting de Groene Koep...
12/01/21
Nieuwe luxe accommodaties op Camping De Lakens
Kennemerduincamping De Lakens introduceert in 2021 drie nieuwe typen luxe accommodaties waarvan er twee een primeur zijn. De accommodaties zijn samen met leveranciers ontwikkeld.
12/01/21
Prijzen vrijetijdsbesteding stijgen sterker dan gemiddeld
Vorig jaar bedroeg de inflatie in Nederland gemiddeld 1,3%. Dat was een stuk minder dan in 2019 toen de prijzen nog met 2,6% stegen. In de vrijetijdssector stegen de prijzen over het algemeen sterker dan gemiddeld. Dat maakt het CBS bekend.