Geplaatst op: 24-12-2020
Auteur: Redactie
NRIT

Camper huren explodeert

Camper huren explodeert

In tijden van onzekerheid is controle houden voor veel mensen, ook tijdens de vakantie, essentieel. Op een vliegtuig stappen naar het buitenland is ineens veel spannender dan met je eigen camper in Nederland op stap gaan en zo de zinnen te verzetten. Dat merken ze ook bij Goboony waar ze een explosieve stijging van de vraag voor een camper rond nieuwjaar zien en ook veel voorboekingen voor 2021.

Dit camperdeelplatform noteert drie keer zoveel boekingen voor een verblijf in een camper tijdens oud en nieuw dan vorig jaar. Vooral na de afkondiging van de lockdown neemt het aantal reserveringen een enorme vlucht. "Sinds premier Rutte stelde dat het asociaal was om nu voor je plezier naar het buitenland te gaan, maar dat een verblijf in een vakantiehuisje in Nederland wel mogelijk is, is het aantal last minute reserveringen juist voor deze periode geëxplodeerd," aldus Mark de Vos, CEO van Goboony. 

Duizend procent meer internetverkeer

Vanaf november dit jaar zag Goboony het internetverkeer over winterkamperen al met bijna duizend procent (998%) stijgen. De betreffende informatieve pagina is tot op heden de meest populaire op de gehele site en noteerde vele duizenden hits. "De aankondiging van de lockdown is waarschijnlijk het beslissende zetje geweest. Sindsdien loopt het in vergelijking met vorig jaar storm," aldus De Vos. In België, waar Goboony eveneens actief is, valt eenzelfde trend waar te nemen. Daar is het aantal aanvragen voor de huur van een camper voor de jaarwisseling met zo'n tweehonderd procent gestegen.

Lockdownsleur ontvluchten

In de winter zijn tijdens deze lockdown de meeste natuurkampeerterreinen ook voor campers gewoon geopend. Vaak is dit inclusief een plek om vuur te maken. Ook andere campings in Nederland faciliteren campers, inclusief coronaproof voorzieningen. "Mensen snakken ernaar om toch die lockdownsleur te ontvluchten," stelt De Vos. "Met een camper is het mogelijk om op een verantwoordelijke manier, in kleine kring, je aan de maatregelen te houden, maar tegelijkertijd het nieuwe jaar op een avontuurlijke manier te vieren."

Veel voorboekingen voor 2021

Overigens zorgt de blijvende onzekere situatie rondom Corona er ook voor, dat het aantal boekingen bij Goboony voor 2021 ten opzichte van dit jaar nu al is verdubbeld. In 2020 noteerde Goboony in Nederland een omzetverdubbeling. Uit eigen onderzoek bleek dat consumenten in Coronatijd juist voor een campervakantie kozen vanwege de vele zekerheden die deze biedt: het eigen sanitair is altijd bij de hand en je kunt tot op de laatste minuut van bestemming wijzigen. Voor het voorjaar en de zomer 2021 lijkt de consument nu eveneens voor deze zekerheden te kiezen. 

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, camper, kampeerauto, winterkamperen

CELTH
 






||| Nieuws |||

15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
15/04/24
Resort Lexmond van TopParken officieel geopend
Zaterdag 13 april vond de officiële opening van Resort Lexmond van TopParken plaats. Het vakantiepa...
11/04/24
Marieke Braber spreker workshop Vakantieparken en trends
Jos van der Sterren heeft bij zijn workshop over vakantieparken een stevige side-kick naast zich in de vorm van Marieke Braber. Het is weer een sterke aanvulling in het programma van Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
09/04/24
Ga op speeddate bij Trendcongres Toerisme en Vrijetijd
Nog een reden om naar het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd te komen. Je mag als bezoeker op speeddate. Leer razendsnel je vakgenoten kennen.
05/04/24
Exclusief voor leden
Handreiking tijdelijke functieverandering vakantieparken
Het Expertisecentrum Vitale Vakantieparken Overijssel heeft de ‘Handreiking tijdelijke functieverandering vakantieparken' aan aan demissionair minister Hugo de Jonge overhandigd.
03/04/24
Exclusief voor leden
Hoe bouw je een onderscheidend merk?
Hoe bouw je een merk met een onderscheidende identiteit? Die vraag stond centraal op de presentatie van Martijn Assen van bureau NLVK op het kennisevent Embrace Growth 2024 van Booking Experts. In dit artikel de highlights en wat pointers.
03/04/24
ACSI Kampeerreizen nieuwe sponsor NJBB
Per april 2024 heeft ACSI heeft een driejarige sponsorovereenkomst gesloten met de Nederlandse Jeu de Boules Bond, gericht op promotie onder kampeerliefhebbers.
03/04/24
Exclusief voor leden
Dormio start verhuur 76 appartementen in Breskens
Dormio Resorts & Hotels is gestart met de verhuur en het beheer van Breskens Apartments in Breskens, Zeeuws-Vlaanderen. Het complex, ontwikkeld door Cafferelli en Van der Poel, bestaat momenteel uit drie luxe appartementsgebouwen en biedt 76 appartementen en penthouses.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...