Geplaatst op: 22-12-2020
Auteur: Redactie
NRIT

Brabant gaat voor een totaalbeleving

Brabant gaat voor een totaalbeleving
Op de foto: Sef Sweegers ()VisitBrabant), Christianne Glazenburg (GuestHouse Hotel Kaatsheuvel) en Willem Jan Brabers (Ticketsplus)

Brabantse vakantieparken kunnen via VisitBrabant eenvoudiger tickets voor Brabantse dagattracties aan hun gasten verkopen. Daarmee werkt Brabant aan een betere integratie van het toeristische aanbod.

De Brabantse leisure operator Ticketsplus lanceert een nieuw online platform speciaal voor verblijfsaccommodaties in Brabant waarmee zij vanuit hun receptie eenvoudig tickets kunnen boeken voor hun gasten. Met dit platform wordt niet alleen het Brabantse vrijetijdsaanbod extra in de etalage gezet, ook draagt het platform bij aan een positieve gastvrijheidsbeleving en daarmee aan het herstel van de sector.

Via eigen inlog direct uitjes voor gasten boeken

Het concept is eenvoudig: verblijfsaccommodaties sluiten zich aan op het online platform en krijgen met een eigen inlog toegang tot een website waarop allerlei Brabantse uitjes boekbaar zijn.  Met deze service faciliteren verblijfsaccommodaties niet alleen hun gasten, ze kunnen tickets bovendien tegen een aantrekkelijk tarief aanbieden.

Inmiddels zijn al meer dan 25 Brabantse uitjes beschikbaar in het platform, omdat VisitBrabant het platform van Ticketsplus al langer benut om het vrijetijdsaanbod van haar (trade)partners door te plaatsen op internationale boekingplatforms als Musement, Tiqets en Tripadvisor. Met deze internationale ontsluiting is het fundament gelegd voor deze doorontwikkeling.

Integratie tussen verblijf en vermaak

Een belangrijke en mooie ontwikkeling, aldus Sef Sweegers van VisitBrabant: "Het geeft een impuls aan het verder versterken van de toeristische infrastructuur binnen Brabant. Het platform zorgt immers voor een verdere integratie en samenwerking tussen verblijf en vermaak in Brabant. Accommodaties kunnen dit gebruiken om zichzelf aantrekkelijker te positioneren en gasten beter te faciliteren en andersom geven ze het Brabantse aanbod daarmee een extra podium.”

Gebruiker Christianne Glazenburg, General manager van GuestHouse Hotel Kaatsheuvel: "Het systeem is heel eenvoudig en direct toepasbaar. Feitelijk is het niet meer dan een website. Als accommodatie heb je een verzorgingsgebied van minstens 25 kilometer omtrek. Daarom is het fijn dat dit platform op grotere schaal werkt. Ik kan nu mijn gasten tickets van een lokaal evenement aanbieden, maar ook van de Efteling, Doloris in Tilburg of uitstapjes in Heusden.”

Optimale online presentatie

Behalve via de receptie van de verblijfsaccommodaties, krijgen hun gasten ook direct zelf toegang tot het boekingsplatform vanuit hun accommodatie. Ze kunnen hun uitstapjes bovendien al reserveren tijdens het boekingsproces en via de pre-arrival mail van de verblijfsaccommodatie. VisitBrabant helpt Ticketsplus vanuit haar expertise bij een aantrekkelijke presentatie van het Brabantse vrijetijdsaanbod binnen het platform en haar partners met het concept slim te benutten ten behoeve van gastvrijheidsbeleving en marketing.

Willem Jan Brabers van Ticketsplus: "We zijn er klaar voor om allerlei Brabantse uitjes te ontsluiten, van klein tot groot, zodat het platform steeds rijker wordt en zowel verblijfsaccommodaties als vrijetijdsaanbieders in Brabant deze samenwerking kunnen benutten.” Al meer dan 250 hotels en vakantieparken, waaronder de grotere ketens, zijn inmiddels aangesloten. "Zo ontstaat een sterk netwerk in Brabant.”

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, dagrecreatie, attractieparken, tickets, noord-brabant

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
27/12/19
Wat een nepjaar was het eigenlijk…
Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

15/01/21
Naar verhouding veel bedrijven die stoppen in recreatie en horeca in 2020
Het aantal bedrijven in Nederland is in 2020 met 78.312 toegenomen tot 2.078.716. Dit aantal bedrijven stond geregistreerd in het Handelsregister op 1 januari 2021. Maar net in de gastvrijheidsbranche en recreatie stoppen veel bedrijven.
14/01/21
Meer faillissementen in vrijetijdssector
In 2020 zijn 2.703 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat is 16% minder dan in 2019. Door de coronacrisis hadden veel bedrijven het moeilijk, maar het aantal faillissementen lag afgelopen jaar op het laagste niveau in 20 jaar. In de vrijetijdssector gingen juist meer bedrijven failliet.
13/01/21
Monitor bezoekersdrukte in de race voor internationale prijs
De Monitor Bezoekersdrukte Gelderland is uitgeroepen tot één van de finalisten in de c...
08/01/21
Drinkwaterbedrijf Oasen en Zuid-Holland maken nieuwe natuur
Provincie Zuid-Holland en drinkwaterbedrijf Oasen maken ruimte voor natuurontwikkeling in polder Nieuw-Lekkerland. Dit levert ook meer routes op voor fietsers.
08/01/21
Uitbreiding Hellingbos in Simpelveld
Gemeente Simpelveld heeft een perceel gekocht aan de Rolduckerweg, grenzend aan het hellingbos. De weide van 8.680 m2 wordt door natuurorganisatie IKL gevarieerd ingericht waardoor er een ecologisch interessant gebied ontstaat.
07/01/21
Kerk wordt Kijkdepot voor Stedelijk Museum
Half maart opent in de recent gerestaureerde Havenkerk in Schiedam het Kijkdepot Schiedam. Daar nemen medewerkers van het Stedelijk Museum Schiedam samen met experts en publiek de historische collectie onder de loep. ‘We hopen dat mensen straks – coronaproof – komen kijken en hun verhaal over de voorwerpen vertellen’, zegt conservator stadsgeschiedenis Merel van der Vaart.
05/01/21
Frits van Bruggen vertrekt bij ANWB
De hoofddirecteur van de ANWB, Frits van Bruggen, heeft zijn vertrek aangekondigd. Per 1 april 2021 ...
05/01/21
KHN: overheid moet regie nemen in sneltesten en ventilatieoplossingen
De horeca ziet graag dat bij mogelijke versoepelingen na de lockdown de horecabedrijven weer open mogen. De brancheorganisatie KHN ziet daarin mogelijke oplossingen bij sneltesten op corona en betere ventilatie bij de horecabedrijven.