Geplaatst op: 16-12-2020
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Grote bedrijven sluiten aan bij Booking Experts

Grote bedrijven sluiten aan bij Booking Experts

De 400 kampeer- en bungalowbedrijven die zijn aangesloten bij het reserveringssysteem van Booking Experts hebben qua aantallen boekingen een matig jaar achter de rug. De gerealiseerde boekingsomzet zat evenwel in de plus. Inmiddels zien steeds meer bedrijven in dit turbulente jaar in dat een geavanceerd reserveringssysteem met mogelijkheden tot receptieloze incheckprocedures van groot belang zijn. Recentelijk kozen de 5-sterren campings Beerze Bulten en Leukermeer voor het alles-in-1 reserveringssysteem van Booking Experts.

Boekingen in de min, omzet plust

Het afgelopen jaar noteerde Booking Experts voor Nederlandse kampeerplaatsen een daling van 14% in aantallen boekingen en voor Nederlandse vakantiehuizen -10%. Voor de kampeerplaatsen is dat in lijn met het landelijk beeld zoals het CBS dat noteert. De vakantiehuizen van de parken aangesloten bij Booking Experts doen het veel beter, landelijk is het beeld -25% tegenover -10% bij de bedrijven van Booking Experts. Qua gerealiseerde omzet zien we een veel positiever beeld:  kampeerplaatsen +5% en vakantiehuizen +8%.

Veel bedrijven aangesloten

Volgens Booking Experts zien bedrijven na een bewogen jaar waarin snel moest worden geschakeld, het belang in van automatisering. Naast Beerze Bulten en Leukermeer kozen ook Villa Parcs (Frankrijk), Oasis PURE Resort Ehrwald (Oostenrijk), Hotel Arlberghöhe (Oostenrijk), Camping ‘t Veld, Camping Si-Es-An, De Betteld Zelhem en Cadzand en de Klimberg voor het alles-in-1 reserveringssysteem van Booking Experts. Deze parken zijn onlangs live gegaan in combinatie met een nieuwe website van Booking Experts. Dat geldt ook voor 5-sterren Vakantiepark Mölke, die het reserveringssysteem al gebruikte, maar nu ook boekbaar is via een website van Booking Experts. Daarnaast bevinden zich momenteel nog verschillende recreatiebedrijven in de inrichting en verwachten spoedig live te gaan.

Maatwerk omzetten naar standaard

Opvallend is de strategie die Booking Experts kiest bij de ontwikkeling van haar systemen in deze markt met veel verschillende bedrijven. Maatwerk is daarbij uit den boze: "Wij hebben gekozen voor een totaalconcept. We ontwikkelen geen maatwerk voor vakantieparken, maar kiezen ervoor om maatwerk om te zetten naar een standaard. Daardoor kunnen we heel snel ontwikkelen en zijn updates meteen beschikbaar, voor alle gebruikers over de hele wereld”, aldus Maureen Ilboga, CEO van Booking Experts. In het tv programma Business Class vertelde Maureen op 15 november bij Harry Mens meer over de groei van Booking Experts.

Link: https://www.business-class.nl/nl/uitzendingen/video/q/onderwerp/booking_experts/id/3760
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, vakantieparken, campings, kampeerterreinen, bungalowparken, boekingen, omzet

||| Blogs |||

09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
06/05/20
De revival van de stacaravan en andere na-Coronaase trends in 2025
Herinnert u zich nog vaag het artikel uit het Algemeen Dagblad in november 2019? "In 2018 gaven...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

26/02/21
Hoe hebben de Nederlandse logiesaccommodaties in 2020 gepresteerd?
Nederlandse logiesaccommodaties hebben vorig jaar 30% minder overnachtingen van gasten geregistreerd, het aantal gasten daalde met 40% harder omdat Nederlandse gasten langer bleven. Voor groepsaccommodaties en hotels was 2020 een extreem slecht jaar. Kampeer- en huisjesterreinen deden het met minnen nog relatief goed
25/02/21
VisitBrabant organiseert websessie met tips en tools voor komend seizoen
Op donderdag 11 maart organiseert VisitBrabant de websessie T-Tijd | Tijd voor Toerisme. In deze gratis websessie krijgen Brabantse vrijetijdsondernemers allerlei praktische tips en tools aangereikt waarmee zij direct aan de slag kunnen ter voorbereiding op het toeristische seizoen dat voor de deur staat.
24/02/21
Verhoging steun vaste lasten (TVL) lichtpuntje voor horeca
Ondernemers krijgen in het eerste en tweede kwartaal van 2021 een hogere maximale tegemoetkoming voor de vaste lasten (TVL). Ook verhoogt het kabinet in het eerste kwartaal de maximale voorraadsubsidie voor de gesloten detailhandel van 200.000 euro naar 300.000 euro. Het kabinet trekt voor deze verruiming 375 miljoen euro uit. Dat schrijven minister Van ’t Wout en staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vandaag aan de Tweede Kamer.
24/02/21
Sifra Mooren start campingplatform
Waar campingverblijf bij Nederlanders al erg bekend is, gaat de interesse in luxe kampeeraccommodaties (glamping) met eigen faciliteiten omhoog. Een trend die door de specalisten van Groepen.nl is opgepakt.
23/02/21
Taxeren moet je aan een expert overlaten
In de 40 jaren dat Maas recreatie bedrijfsmakelaardij actief is in het taxeren van recreatie- en watersportbedrijven, is er veel veranderd in taxatieland. Taxaties en de taxateurs dienen in meerdere mate te voldoen aan allerlei wettelijke eisen alsmede aan voorwaarden van de banken.
22/02/21
EuroParcs Group nieuwe eigenaar van camping Schuilenburg en paviljoen Hindeloopen
EuroParcs heeft camping Schuilenburg en het badpaviljoen Hindeloopen overgenomen. De camping en het paviljoen liggen direct aan het IJsselmeer. Het is alweer de tweede overname van EuroParcs dit jaar. Eerder werd camping Oriëntal in Limburg overgenomen.
22/02/21
30.000 bezoekers voor online vakantiebeurzen van SVR
De eerste drie online vakantiebeurzen van de Stichting Vrije Recreatie hebben al 30.000 bezoekers getrokken.
22/02/21
Laatste loodjes coronacrisis loodzwaar voor de Drentse vrijetijdssector
In het laatste kwartaal van 2020 is het sentiment onder Drentse toeristische ondernemers flink afgenomen. Minder gasten, minder boekingen, volledige sluiting. Allemaal gevolgen van de huidige maatregelen.