Geplaatst op: 09-12-2020
Auteur: Redactie
NRIT

Roompot opent volgend jaar nieuw Qurios park in Gulpen

Roompot opent volgend jaar nieuw Qurios park in Gulpen

Op een  locatie in de heuvels van Zuid-Limburg plant Roompot volgend jaar een nieuw Qurios vakantiepark te openen. Op steenworp afstand van het bekende drielandenpunt in Vaals komen 185 duurzame cottages die zich in de heuvels van het Zuid-Limburgse Heuvelland zullen integreren en een panoramisch uitzicht zullen hebben. De grootste aanbieder van vakantieparken en resorts in Nederland verwacht er de eerste gasten in juli 2021 te kunnen ontvangen.

Op steenworp afstand van het gezellige Maastricht en het bekende drielandenpunt in Vaals verwacht Roompot volgende zomer zijn eerste gasten op het nieuwe vakantiepark Qurios Gulpen kunnen ontvangen. Dankzij zijn unieke locatie zal het een mooie mix aan Nederlandse, Duitse en Belgische gasten kunnen verwelkomen.

185 duurzame cottages

In totaal krijgt het park 185 duurzame gethematiseerde cottages, geschikt voor 4 tot 10 personen, waar elke type gast zich snel thuis zal voelen. De unieke ligging en het Zuid-Limburgse Heuvelland zette de architecten aan met het landschap te spelen en er de woningen perfect in harmonie met de omgeving te brengen.

In de heuvel

De woningen van het type ‘Landscape’ liggen als het ware in de heuvel. De voorkant bestaat uit grote raampartijen, gecombineerd met een prachtige, stoere steen. Zowel de 4- als de 6-persoons versie zijn gelijkvloers en bieden van vanuit de woonruimte met luxe open keuken toegang tot het terras met pergola. Afhankelijk van het aantal gasten heeft het twee of drie slaapkamers, waarvan minstens een met badkamer ensuite en mogelijk een tweede badkamer.

Vierkant

Grote gezinnen of een samenstelling van verschillende zullen de 6- en 8-persoonswoningen van het type ‘Square’ ongetwijfeld als bijzonder ervaren. Het donkere hout en de vierkante vorm zijn kenmerkend voor dit moderne woningtype, dat omringd wordt door groen. De grote dakramen zijn opvallend. De Square is gelijkvloers en heeft een luxe open keuken, eethoek en comfortabele zithoek met toegang tot een terras. Er zijn drie of vier slaapkamers en een of twee badkamers.

Met hoogteverschillen

De combinatie van licht en donker hout zijn kenmerkend voor de moderne woningen van het type ‘Hill’ en ‘Valley’. Beide typen zijn te vinden in een landschap met hoogteverschillen en de grote raampartijen maken deze woningen opvallend.

De Hill telt twee verdiepingen en biedt voldoende ruimte aan 6 volwassenen. Op de begane grond vinden zij een luxe keuken met eethoek en een comfortabele zithoek. Er is toegang tot een  terras en er is een separaat toilet aanwezig. Op de verdieping treffen zij er de drie slaapkamers, waarvan 1 met badkamer ensuite. Daarnaast is er nog een tweede badkamer voor de andere gasten.  

De Valley is dan weer voor 4 gasten ontworpen en gelijkvloers voorzien van een luxe open keuken, eethoek en comfortabele zithoek en een overdekt terras. De woningen tellen twee slaapkamers en een badkamer.

Vier woningen van het type Valley zijn geschikt voor mindervaliden, hebben een aangepaste badkamer en zijn voor het park nabij het centrumgebouw gelegen. >/p>  

Zelfs drie verdiepingen

 De woningen van het type ‘Forest’ hebben een speels en modern uiterlijk en zijn met hun donkere houten uitstraling terug te vinden tussen het groen. De vele raampartijen zorgen voor mooie doorkijkjes. Deze 6-persoonswoning telt drie verdiepingen. Op de begane grond zorgt de luxe open keuken voor een afscheiding tussen het eet- en zitgedeelte. Daar is toegang tot een terras en een separaat toilet aanwezig. Op de eerste verdieping vinden de eerste gasten een ruime slaapkamer met badkamer. Het dakterras zal er zeker een aangename verrassing zijn. Op de tweede verdieping zijn de tweede en derde slaapkamer te vinden. 
 

Ook de 18 ‘Tower’ woningen tellen drie verdiepingen. Deze bijzondere 4-persoonswoning heeft een opvallende indeling en is met haar lichte houten uitstraling terug te vinden tussen het groen. Vanaf de bovenste etage is het uitzicht fenomenaal! Op de begane grond vinden gasten een luxe open keuken, eethoek en comfortabele zithoek. Er is toegang tot een fijn terras. De eerste en de tweede verdieping hebben elk een ruime slaapkamer met een badkamer.

Rond

Werkelijk uniek zijn de negen woningen van het type ‘Round’! Zoals de naam niks verbergt, is deze gelijkvloerse woning praktisch ingedeeld en geschikt voor maar liefst 10 personen. De luxe keuken met kookeiland vormt het hart van het huis. De lange eettafel staat bij een grote raampartij. Natuurlijk is er ook een comfortabele zithoek en is er toegang tot een terras. De woning telt vijf slaapkamers en drie badkamers.   

Een met de natuur

Zoals de beschrijving van de woningen al suggereert speelt op Qurios Gulpen de natuur een grote rol en genieten gasten met hun dierbaren van de kleine dingen; samen naar de sterren kijken, met een vergrootglas de natuur ontdekken, of gewoon een worden met het landschap.  

Fraai centrumgebouw

Het fraai vormgegeven centrumgebouw zal een receptie, parkshop, recreatieruimte en brasserie herbergen. Die laatste zal gasten heerlijke streekproducten en -gerechten serveren, maar ook de jongste gasten leuke kookworkshops voorstellen. Het huren van fietsen behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Want wie zou de prachtige omgeving niet willen ontdekken? In het nabijgelegen dorp Gulpen zullen de jongste gasten – en ook hun ouders - het subtropisch zwemparadijs met binnen- en buitenbad geweldig vinden.

Qurios, a Roompot destination

Als grootste aanbieder van vakantiewoningen in Nederland en Europa’s nummer twee kondigde Roompot in september aan sectorgenoot Qurios over te nemen. In vijf jaar tijd kreeg Qurios 4 unieke locaties in Nederland en staan er 5 ontwikkelingen op de planning. Begin 2021 zal Roompot het eerste Qurios park sinds de overname openen in het Noord-Hollandse Callantsoog. Vandaag kondigt Roompot de ontwikkeling van het tweede project aan dat volgende zomer zijn deuren zal openen.

Al 16 parken aangekondigd dit jaar

De aankondiging van de komst van Qurios Gulpen is de 17de van dit jaar voor Roompot. Eerder dit jaar maakte het bekend dat de 74 Beach Villa’s op Hoek van Holland, de 90 strandhuisjes in Julianadorp en Duinresort Dunimar van Landal naar Roompot overstapten. Daarnaast plant Roompot een nieuw park in Wijdenes en in Someren te openen. In het Belgische Eksel realiseert het een nieuw natuurpark dat volgend jaar zijn eerste gasten zal ontvangen en is Roompot volop bezig met de voorbereidingen om een nieuw park in Oudenaarde te openen. Een kleine maand geleden kondigde Roompot aan de 4 bestaande en 5 geplande Qurios parken over te nemen. Eind vorig jaar kondigde Roompot ook aan dat het 200 nieuwe vakantiewoningen in Nieuwvliet-Bad en Breskens zou bouwen door bestaande campingterreinen op te waarderen, het volgend jaar een prachtig nieuw park bij op een toplocatie aan het Veerse Meer zal openen en er een nieuw luxeresort in Haamstede in 2022 in zijn aanbod komt. Roompot sluit niet uit dat het dit jaar nog nieuwe plannen zal aankondigen.

Link: https://news.roompot.nl/roompot-opent-volgend-jaar-nieuw-qurios-park-in-gulpen
Trefwoorden: Nieuw park, vakantiepark, duurzame cottages

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
13/12/19
Pleasure for all! Hoe gastvrij zijn vrijetijdsbedrijven …?
Nederland heeft 2 miljoen mensen met een beperking. Wat doet de vrijetijdssector om ook deze gasten een warm welkom te heten?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

09/04/21
Exclusief voor leden
Rotterdam en Den Haag willen samen start Tour de France binnenhalen
Rotterdam en Den Haag trekken samen op om de Grand Départ van de Tour de France in 2024 of 2025 naar de Metropoolregio Rotterdam Den Haag te halen. De ambitie is om de proloog van de Tour in Rotterdam te laten verrijden, gevolgd door een etappe met start in Rotterdam en aankomst in Den Haag.
08/04/21
13e vakantiepark voor Roompot in Noord-Holland
De grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland, Roompot, kondigt vandaag een 13de park in Noord-Holland aan. Gasten kunnen sinds vandaag hun vakantie op het kleinschalige en comfortabele park Strand49 in Sint Maartenszee bij Roompot boeken.
07/04/21
Kampeerder gaat voor laagseizoen en kleine campings
Kampeerders in heel Europa staan te springen om weer te kamperen. Ondanks dat in veel landen nog str...
02/04/21
Leiden Science Box naar Vlaamse media
Vijftien Vlaamse media ontvangen volgende week de Leiden Science Box. Een kistje vol wetenschappelijke (voor)proefjes als aankondiging op Leiden2022, European City of Science.
01/04/21
Wandelnetwerk Amstelland officieel open
Ruim 300 kilometer wandelplezier onder Amsterdam is vanaf april klaar voor gebruik. Wandelnetwerk Am...
01/04/21
Nieuw - Achterhoek Routes app en Interactieve Routemixers wijzen de weg door de Achterhoek
Met ruim 3000 km aaneengesloten wandelnetwerk en 3200 km hoogwaardig fietsknooppuntennetwerk hoef je...
30/03/21
Loon op Zand is Wandelgemeente van het jaar 2021
Loon op Zand mag zichzelf de winnaar noemen van de verkiezing Wandelgemeente van het Jaar 2021. De verkiezing is georganiseerd door wandelkrant 'te voet'. De gemeente nam het op tegen twee mooie wandelgemeenten Roerdalen en Landerd.
29/03/21
Exclusief voor leden
Nederlanders gelukkiger met hoeveelheid vrije tijd
Het persoonlijk welzijn van de Nederlandse bevolking is afgelopen jaar nauwelijks veranderd. Wel zijn minder Nederlanders tevreden en gelukkig. De tevredenheid met de hoeveelheid vrije tijd groeide voor het eerst in jaren. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.