Geplaatst op: 09-12-2020
Auteur: Redactie
NRIT

Roompot opent volgend jaar nieuw Qurios park in Gulpen

Roompot opent volgend jaar nieuw Qurios park in Gulpen

Op een  locatie in de heuvels van Zuid-Limburg plant Roompot volgend jaar een nieuw Qurios vakantiepark te openen. Op steenworp afstand van het bekende drielandenpunt in Vaals komen 185 duurzame cottages die zich in de heuvels van het Zuid-Limburgse Heuvelland zullen integreren en een panoramisch uitzicht zullen hebben. De grootste aanbieder van vakantieparken en resorts in Nederland verwacht er de eerste gasten in juli 2021 te kunnen ontvangen.

Op steenworp afstand van het gezellige Maastricht en het bekende drielandenpunt in Vaals verwacht Roompot volgende zomer zijn eerste gasten op het nieuwe vakantiepark Qurios Gulpen kunnen ontvangen. Dankzij zijn unieke locatie zal het een mooie mix aan Nederlandse, Duitse en Belgische gasten kunnen verwelkomen.

185 duurzame cottages

In totaal krijgt het park 185 duurzame gethematiseerde cottages, geschikt voor 4 tot 10 personen, waar elke type gast zich snel thuis zal voelen. De unieke ligging en het Zuid-Limburgse Heuvelland zette de architecten aan met het landschap te spelen en er de woningen perfect in harmonie met de omgeving te brengen.

In de heuvel

De woningen van het type ‘Landscape’ liggen als het ware in de heuvel. De voorkant bestaat uit grote raampartijen, gecombineerd met een prachtige, stoere steen. Zowel de 4- als de 6-persoons versie zijn gelijkvloers en bieden van vanuit de woonruimte met luxe open keuken toegang tot het terras met pergola. Afhankelijk van het aantal gasten heeft het twee of drie slaapkamers, waarvan minstens een met badkamer ensuite en mogelijk een tweede badkamer.

Vierkant

Grote gezinnen of een samenstelling van verschillende zullen de 6- en 8-persoonswoningen van het type ‘Square’ ongetwijfeld als bijzonder ervaren. Het donkere hout en de vierkante vorm zijn kenmerkend voor dit moderne woningtype, dat omringd wordt door groen. De grote dakramen zijn opvallend. De Square is gelijkvloers en heeft een luxe open keuken, eethoek en comfortabele zithoek met toegang tot een terras. Er zijn drie of vier slaapkamers en een of twee badkamers.

Met hoogteverschillen

De combinatie van licht en donker hout zijn kenmerkend voor de moderne woningen van het type ‘Hill’ en ‘Valley’. Beide typen zijn te vinden in een landschap met hoogteverschillen en de grote raampartijen maken deze woningen opvallend.

De Hill telt twee verdiepingen en biedt voldoende ruimte aan 6 volwassenen. Op de begane grond vinden zij een luxe keuken met eethoek en een comfortabele zithoek. Er is toegang tot een  terras en er is een separaat toilet aanwezig. Op de verdieping treffen zij er de drie slaapkamers, waarvan 1 met badkamer ensuite. Daarnaast is er nog een tweede badkamer voor de andere gasten.  

De Valley is dan weer voor 4 gasten ontworpen en gelijkvloers voorzien van een luxe open keuken, eethoek en comfortabele zithoek en een overdekt terras. De woningen tellen twee slaapkamers en een badkamer.

Vier woningen van het type Valley zijn geschikt voor mindervaliden, hebben een aangepaste badkamer en zijn voor het park nabij het centrumgebouw gelegen. >/p>  

Zelfs drie verdiepingen

 De woningen van het type ‘Forest’ hebben een speels en modern uiterlijk en zijn met hun donkere houten uitstraling terug te vinden tussen het groen. De vele raampartijen zorgen voor mooie doorkijkjes. Deze 6-persoonswoning telt drie verdiepingen. Op de begane grond zorgt de luxe open keuken voor een afscheiding tussen het eet- en zitgedeelte. Daar is toegang tot een terras en een separaat toilet aanwezig. Op de eerste verdieping vinden de eerste gasten een ruime slaapkamer met badkamer. Het dakterras zal er zeker een aangename verrassing zijn. Op de tweede verdieping zijn de tweede en derde slaapkamer te vinden. 
 

Ook de 18 ‘Tower’ woningen tellen drie verdiepingen. Deze bijzondere 4-persoonswoning heeft een opvallende indeling en is met haar lichte houten uitstraling terug te vinden tussen het groen. Vanaf de bovenste etage is het uitzicht fenomenaal! Op de begane grond vinden gasten een luxe open keuken, eethoek en comfortabele zithoek. Er is toegang tot een fijn terras. De eerste en de tweede verdieping hebben elk een ruime slaapkamer met een badkamer.

Rond

Werkelijk uniek zijn de negen woningen van het type ‘Round’! Zoals de naam niks verbergt, is deze gelijkvloerse woning praktisch ingedeeld en geschikt voor maar liefst 10 personen. De luxe keuken met kookeiland vormt het hart van het huis. De lange eettafel staat bij een grote raampartij. Natuurlijk is er ook een comfortabele zithoek en is er toegang tot een terras. De woning telt vijf slaapkamers en drie badkamers.   

Een met de natuur

Zoals de beschrijving van de woningen al suggereert speelt op Qurios Gulpen de natuur een grote rol en genieten gasten met hun dierbaren van de kleine dingen; samen naar de sterren kijken, met een vergrootglas de natuur ontdekken, of gewoon een worden met het landschap.  

Fraai centrumgebouw

Het fraai vormgegeven centrumgebouw zal een receptie, parkshop, recreatieruimte en brasserie herbergen. Die laatste zal gasten heerlijke streekproducten en -gerechten serveren, maar ook de jongste gasten leuke kookworkshops voorstellen. Het huren van fietsen behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Want wie zou de prachtige omgeving niet willen ontdekken? In het nabijgelegen dorp Gulpen zullen de jongste gasten – en ook hun ouders - het subtropisch zwemparadijs met binnen- en buitenbad geweldig vinden.

Qurios, a Roompot destination

Als grootste aanbieder van vakantiewoningen in Nederland en Europa’s nummer twee kondigde Roompot in september aan sectorgenoot Qurios over te nemen. In vijf jaar tijd kreeg Qurios 4 unieke locaties in Nederland en staan er 5 ontwikkelingen op de planning. Begin 2021 zal Roompot het eerste Qurios park sinds de overname openen in het Noord-Hollandse Callantsoog. Vandaag kondigt Roompot de ontwikkeling van het tweede project aan dat volgende zomer zijn deuren zal openen.

Al 16 parken aangekondigd dit jaar

De aankondiging van de komst van Qurios Gulpen is de 17de van dit jaar voor Roompot. Eerder dit jaar maakte het bekend dat de 74 Beach Villa’s op Hoek van Holland, de 90 strandhuisjes in Julianadorp en Duinresort Dunimar van Landal naar Roompot overstapten. Daarnaast plant Roompot een nieuw park in Wijdenes en in Someren te openen. In het Belgische Eksel realiseert het een nieuw natuurpark dat volgend jaar zijn eerste gasten zal ontvangen en is Roompot volop bezig met de voorbereidingen om een nieuw park in Oudenaarde te openen. Een kleine maand geleden kondigde Roompot aan de 4 bestaande en 5 geplande Qurios parken over te nemen. Eind vorig jaar kondigde Roompot ook aan dat het 200 nieuwe vakantiewoningen in Nieuwvliet-Bad en Breskens zou bouwen door bestaande campingterreinen op te waarderen, het volgend jaar een prachtig nieuw park bij op een toplocatie aan het Veerse Meer zal openen en er een nieuw luxeresort in Haamstede in 2022 in zijn aanbod komt. Roompot sluit niet uit dat het dit jaar nog nieuwe plannen zal aankondigen.

Link: https://news.roompot.nl/roompot-opent-volgend-jaar-nieuw-qurios-park-in-gulpen
Trefwoorden: Nieuw park, vakantiepark, duurzame cottages

CELTH
 





||| Nieuws |||

29/03/24
Exclusief voor leden
ACMI-operator Avion Express financieel hersteld van Covid-pandemie
Avion Express, een van de grootste ACMI-operators (Aircraft, Crew, Maintenance en Insurance) heeft het herstructureringsproces voltooid dat in 2021 was gestart tijdens de Covid-19-pandemie. Avion voert onder meer ook opdrachten uit voor Air France-KLM groep en touroperator TUI.
29/03/24
Dutch Health Week haalt veel zorg en gezondheidszoekers naar Utrecht
Domstad Utrecht is vol met vak- én gewone bezoekers tijdens Dutch Health Week. Deze is van zondag 7 tot en met zondag 14 april, een week lang als ‘Utrecht, Heart of Health’. Hier zit een brede samenwerking achter voor destintatiemanagement van Utrecht.
27/03/24
Uitbreiding KLM-busdienst
Vanaf 31 maart wordt de KLM-busdienst Nijmegen – Arnhem - Schiphol uitgebreid met één extra dienst naar dagelijks twee omlopen.
27/03/24
My First Smartphone Festival krijgt waarschijnlijk vervolg
De eerste editie van My First Smartphone Festival bij Beeld & Geluid heeft afgelopen weekend ruim 2200 bezoekers getrokken. Verspreid over vier dagen, van donderdag tot en met zondag, leerden kinderen, hun ouders en docenten over hoe om te gaan met je allereerste telefoon.
27/03/24
Exclusief voor leden
Drie Van Goghs lang te zien in Rijksmuseum Amsterdam
Het Rijksmuseum krijgt drie extra troeven in handen, drie Van Goghs. Het museum is vaak een onderdeel voor de vele toeristen die naar Nederland komen. Zij willen vast ook graag die langdurige bruiklenen zien.
26/03/24
Booking.com stopt duurzaam reisprogramma na gesprek met ACM
Reiswebsite Booking.com heeft na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten het zogenoemde Travel Sustainable (voorheen: Duurzaam Reizen) programma offline te halen per 25 maart.
26/03/24
Reiziger wil directe vlucht
Luchtvaartreizigers hechten aan een rechtstreekse verbinding naar de eindbestemming. Het overgrote deel van alle vliegreizen kent dan ook geen overstap tijdens de reis. Bij vliegreizen van meer dan 6 uur biedt een overstap vaker een aantrekkelijk alternatief.
26/03/24
Zo krijgt het thema duurzaamheid voet aan de grond in de reisbranche
Steeds meer mensen raken overtuigd van het nut en de noodzaak van duurzaam leven. Met duurzaam wordt een leefstijl bedoeld die een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk achterlaat. In andere woorden: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de natuur zo min mogelijk te lijden heeft onder het gedrag van de mens?

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...