Geplaatst op: 03-12-2020
Auteur: Marc Gerlings

NS test met deelauto's en deelscooters na treinreis

NS test met deelauto's en deelscooters na treinreis
Na de trein verder met een elektrische scooter? NS test het.

Je komt met de trein als bezoeker een stad in maar daarna moet je nog verder. Bijvoorbeeld naar dat museum dat vanaf het station niet meer te belopen is. Een deelscooter is dan handig. NS gaat een test doen met deelauto's en deelscooters. Strategie: "Wij willen dat de NS app jou de hele dag helpt."

Vanaf vandaag biedt NS elektrische deelscooters en elektrische deelauto’s aan in de NS Lab-app (de proeftuinapp van NS) in onder meer Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. Het gaat om een proef tot halverwege volgend jaar. NS wil het hiermee voor reizigers makkelijker maken om van deur tot deur te reizen met vervoer naar keuze.

NS Lab-app

Voor het aanbod van elektrische deelscooters werkt NS samen met GO Sharing en Check. De elektrische deelauto’s biedt NS aan in samenwerking met SIXT share. In de NS Lab-app is de beschikbaarheid van de e-scooters en e-auto’s te zien. Voor het boeken, betalen en openen van scooters en auto’s is het voorlopig nog nodig om de apps van Go Sharing, Check en SIXT share te downloaden. 

"Wij willen ervoor zorgen dat de NS app jou de hele dag helpt bij een zo snel en makkelijk mogelijke reis, waarbij je zelf kiest hoe je reist. De eerste stap is nu het aanbieden van elektrische deelscooters en auto’s, naast de trein en OV-fiets in de NS Lab app. Hiervan willen we leren zodat reizigers in de toekomst in één app trein, deelfiets,-scooter en -auto kunnen plannen, boeken en betalen”, vertelt Ivo Steffens, directeur Commercie bij NS.

Gratis proberen tot 30 juni 2021

Om het aantrekkelijk te maken, kunnen reizigers tot 30 juni via de NS Lab-app de deelscooters gratis proberen en krijgen korting op de deelauto’s. Het is mogelijk om de e-scooters en e-auto’s 15 minuten vooraf aan vertrek gratis te reserveren. Daarna vervalt de reservering vanzelf. Zo kunnen reizigers vlak voordat ze op het station aankomen alvast hun vervolg-vervoer reserveren. Ook op locatie is het mogelijk om direct te reserveren en weg te rijden.
Trefwoorden: trein, reizen, scooter, auto, NS

||| Blogs |||

25/02/21
Voorwaarts Mars!
Voorwaarts Mars!
25/02/21 · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Het begon zo rond mijn voortgezet onderwijsperiode. De verslaving waarvan ik nimmer meer afkickte. N...
03/01/21
2021 wordt een mooi(er) jaar!
2021 wordt een mooi(er) jaar!
03/01/21 · · Menno Stokman | Lees meer
2020 was een bijzonder jaar. Getekend door de start van een pandemie, met stille Amsterdamse grachte...
09/12/20
Brood en betaald voetbal
Brood en betaald voetbal
09/12/20 · Sport · Harm IJben | Lees meer
In een column eerder dit jaar nam ik u mee in mijn zienswijze op ‘het nieuwe normaal’. Ten tijde...
30/10/20
Open brandbrief
Open brandbrief
30/10/20 · Reis & vervoer · Toerisme · Marcel Baltus | Lees meer
Beste reisindustrie collega,Je kent hem vast wel  – Atlas, de krachtpatser op de achterg...
05/10/20
Van overtoerisme naar ondertoerisme?
Van overtoerisme naar ondertoerisme?
05/10/20 · Toerisme · Jasper Heslinga | Lees meer
Waar tot maart dit jaar de discussie nog volop ging over té veel toeristen, hoe om te gaan me...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

05/03/21
Vakantiepark De Eikensingel is de beste
Vakantiepark De Eikensingel in het Gelderse Uddel is uitgeroepen tot ‘Beste vakantiepark van Nederland’. Droomparken werd uitgeroepen tot ‘Beste keten van Nederland’.
05/03/21
Amsterdamse Bos: asfalt eruit bomen erin
Voor Amsterdammers is het Amsterdamse Bos een belangrijk recreatiegebied. De gemeente maakt het bos ...
05/03/21
Kleurrijk initiatief: bloemenlint van Mook tot Maastricht
Natuurorganisatie IKL neemt een kleurrijk initiatief. Er komt een lint van bloemen van Maastricht tot Mook. Een bloemrijke oase boordevol voedsel voor bijen, hommels, vlinders en andere insecten, en een beschutte leefplek voor allerlei dieren.
04/03/21
Exclusief voor leden
Regionale overheden bekijken kansen voor samenwerking met bruine vloot
Overheden en schippers van de bruine vloot verstevigen de samenwerking. Dat is de belangrijkste constatering uit het symposium “Toekomst van de Bruine Vloot”. Onderzocht wordt hoe het varend erfgoed een rol kan spelen in het verwezenlijken van maatschappelijke ambities zoals waardevol cultuurtoerisme, er is geld ingezameld voor onderzoek naar alternatieve financieringsmogelijkheden en er werd, en passant, een initiatief gelanceerd om de vloot op de UNESCO werelderfgoedlijst te krijgen.
04/03/21
TUI introduceert nieuw label: Fair Travel
TUI introduceert onder het label Fair Travel pakketreizen die een positieve impact hebben op de lokale bevolking en bijdragen aan de verduurzaming van de mobiliteit.
04/03/21
Proefvakanties naar het buitenland en terrassen open
Nu de vaccinaties op stoom raken, komen ook de wensen om versoepelingen weer in grote kracht terug. Zeker vanuit getroffen sectoren. Horecaondernemers voeren actie om in iedere geval de terrassen weer te openen en daar vinden ze een gewillig oor bij de meerderheid van de Nederlanders. En goed voorbeeld doet volgen want ook de reisbranche wil net als de evenementenbranche fieldlabs organiseren voor vakanties naar het buitenland.
03/03/21
Te veel plannen voor camperplaatsen in Limburg
Het aantal camperplaatsen in de provincie Limburg kan de komende jaren nog bescheiden groeien. Daarmee kan de groeiende populariteit van campers goed worden opgevangen. Om Limburg als camperprovincie op de kaart te zetten moeten de Limburgse DMO’s aan de slag. Ook ondernemers moeten werken aan kwaliteitsverbetering en prijsdifferentiatie.
03/03/21
Wonen op een vakantiepark met huurtoeslag
Een bijzondere situatie: tijdelijke bewoners van recreatieparken kunnen huurtoeslag aanvragen. Tenminste, wanneer door de gemeente tijdelijke bewoning wordt toegestaan of gedoogd. Dat meldt Vitale Vakantieparken in haar nieuwsbrief.