Geplaatst op: 03-12-2020
Auteur: Marc Gerlings

NS test met deelauto's en deelscooters na treinreis

NS test met deelauto's en deelscooters na treinreis
Na de trein verder met een elektrische scooter? NS test het.

Je komt met de trein als bezoeker een stad in maar daarna moet je nog verder. Bijvoorbeeld naar dat museum dat vanaf het station niet meer te belopen is. Een deelscooter is dan handig. NS gaat een test doen met deelauto's en deelscooters. Strategie: "Wij willen dat de NS app jou de hele dag helpt."

Vanaf vandaag biedt NS elektrische deelscooters en elektrische deelauto’s aan in de NS Lab-app (de proeftuinapp van NS) in onder meer Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. Het gaat om een proef tot halverwege volgend jaar. NS wil het hiermee voor reizigers makkelijker maken om van deur tot deur te reizen met vervoer naar keuze.

NS Lab-app

Voor het aanbod van elektrische deelscooters werkt NS samen met GO Sharing en Check. De elektrische deelauto’s biedt NS aan in samenwerking met SIXT share. In de NS Lab-app is de beschikbaarheid van de e-scooters en e-auto’s te zien. Voor het boeken, betalen en openen van scooters en auto’s is het voorlopig nog nodig om de apps van Go Sharing, Check en SIXT share te downloaden. 

"Wij willen ervoor zorgen dat de NS app jou de hele dag helpt bij een zo snel en makkelijk mogelijke reis, waarbij je zelf kiest hoe je reist. De eerste stap is nu het aanbieden van elektrische deelscooters en auto’s, naast de trein en OV-fiets in de NS Lab app. Hiervan willen we leren zodat reizigers in de toekomst in één app trein, deelfiets,-scooter en -auto kunnen plannen, boeken en betalen”, vertelt Ivo Steffens, directeur Commercie bij NS.

Gratis proberen tot 30 juni 2021

Om het aantrekkelijk te maken, kunnen reizigers tot 30 juni via de NS Lab-app de deelscooters gratis proberen en krijgen korting op de deelauto’s. Het is mogelijk om de e-scooters en e-auto’s 15 minuten vooraf aan vertrek gratis te reserveren. Daarna vervalt de reservering vanzelf. Zo kunnen reizigers vlak voordat ze op het station aankomen alvast hun vervolg-vervoer reserveren. Ook op locatie is het mogelijk om direct te reserveren en weg te rijden.
Trefwoorden: trein, reizen, scooter, auto, NS

||| Blogs |||

03/01/21
2021 wordt een mooi(er) jaar!
2021 wordt een mooi(er) jaar!
03/01/21 · · Menno Stokman | Lees meer
2020 was een bijzonder jaar. Getekend door de start van een pandemie, met stille Amsterdamse grachte...
09/12/20
Brood en betaald voetbal
Brood en betaald voetbal
09/12/20 · Sport · Harm IJben | Lees meer
In een column eerder dit jaar nam ik u mee in mijn zienswijze op ‘het nieuwe normaal’. Ten tijde...
30/10/20
Open brandbrief
Open brandbrief
30/10/20 · Reis & vervoer · Toerisme · Marcel Baltus | Lees meer
Beste reisindustrie collega,Je kent hem vast wel  – Atlas, de krachtpatser op de achterg...
05/10/20
Van overtoerisme naar ondertoerisme?
Van overtoerisme naar ondertoerisme?
05/10/20 · Toerisme · Jasper Heslinga | Lees meer
Waar tot maart dit jaar de discussie nog volop ging over té veel toeristen, hoe om te gaan me...
08/09/20
Het nieuwe normaal maakt nieuwsgierig en creatief
Het nieuwe normaal maakt nieuwsgierig en creatief Wat is het nieuwe normaal? Deze vraag heb ik ...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

21/01/21
Groot doek wordt zes meter opgetild in Maritiem Museum
Het vijf eeuwen oude kunstwerk van 4 bij 2 meter is 6 meter omhoog getakeld omdat het niet in de grootste lift paste.
20/01/21
Exclusief voor leden
Snelfietsroutes krijgen eigen borden
Snelfietsroutes in het hele land krijgen dezelfde bewegwijzering, waardoor ze herkenbaar zijn. De fietsroutes worden op borden aangeduid met een F-nummer in een gekleurd kader.
20/01/21
Ook vaste banen stoppen bij musea
Voor het eerst blijken niet alleen tijdelijke, maar ook vaste banen verloren te zijn gegaan bij musea door de sterk gedaalde inkomsten. Maar bijna alle musea hebben 2020 alsnog doorstaan. Door noodsteun, kostenbesparing en door bijsturen van de tentoonstellingskalender en aanpassingen aan de anderhalve meter. Dit heeft gevolgen voor de exploitatie in 2021.
20/01/21
Exclusief voor leden
Stadskantoor Schiedam twee weken langer projectiescherm kunst
De kunstprojectie van het Stedelijk Museum Schiedam op het stadskantoor blijft op verzoek van de gemeente Schiedam twee weken langer te zien. Op de 50 meter hoge toren komt werk voorbij van schilders, fotografen en videokunstenaars. "Wij vinden de fotoprojectie op ons stadskantoor een geweldig initiatief."
19/01/21
Wat kunnen dagattracties ondernemen om gasten gezondere keuzes in hun horeca te laten maken?
Een meerderheid van de Nederlanders vindt het belangrijk dat hun (klein)kinderen ook op een dagje uit gezond eten. Maar wat kunnen dagattracties ondernemen om gasten gezondere keuzes in hun horeca te laten maken? Ondanks het ruime beschikbare eet- en drinkbudget bij veel bezoekers blijkt een aantrekkelijke prijsstelling van gezond eten een belangrijke driver.
19/01/21
MBO hospitality heeft stageplaatsen hard nodig
Onder meer via www.stage010.nl een campagne waarin bedrijven in de regio Rijnmond worden opgeroepen stageplekken aan te bieden aan mbo-studenten. Veel stageplekken zijn door de coronacrisis in de afgelopen tijd weggevallen: ruim 4.000 mbo-studenten zijn momenteel dringend opzoek naar een stageplek.
19/01/21
Huisje in vakantiepark populair bij een derde van de Nederlanders
Bijna één op de drie Nederlanders ziet vakantieparken als de ideale setting voor een v...
18/01/21
Exclusief voor leden
Emirates start vaccinatie personeel
Terwijl in Europa nog volop de start van vaccinatieprogramma's een lastig politiek en operationeel probleem is, heeft Emirates vandaag de start gemaakt met het vaccinatieprogramma voor het personeel.