Geplaatst op: 11-11-2020
Auteur: Marc Gerlings

Twee nieuwe categorieën bij Remarkable Venue Awards 2020

Inschrijven op nieuwe categorieën als venue is nog mogelijk

Twee nieuwe categorieën bij Remarkable Venue Awards 2020
Ook de pier bij Scheveningen is een van de genomineerde venues. Foto: Tiqets.
Het kaartjesbedrijf Tiqets organiseert voor het vierde achtereenvolgende jaar de Remarkable Venue Awards, een oorkonde voor de beste dagattractie en musea in verschillende categorieën in zes landen, waaronder Nederland. De nominaties zijn bekend maar door de Covid pandemie worden twee nieuwe categorieën toegevoegd en daar kun je je nog voor opgeven.

De vijf categorieën zijn: Meest opmerkelijke venue, Beste museum, Beste attractie, Beste landmark en Beste onsite experience. 

Het aantal positieve reviews en beoordelingen op de site van Tiqets bepaalt de winnaars. Landen waar Tiqets de Awards uitreikt zijn naast Nederland ook Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Ierland, Spanje en Amerika. 

Twee nieuwe categorieën

Vanwege de Covid pandemie worden dit jaar twee nieuwe categorieën toegevoegd: één voor het meest innovatieve en creatieve idee om in te spelen om de beperkende maatregelen en één voor de Best Hidden Gem – een verborgen juweeltje. De genomineerden voor de eerste vijf categorieën zijn bekend, voor de twee nieuwe categorieën kan ieder museum, dierentuin en attractie(park) in Nederland zich voor 20 november 2020 aanmelden via deze link

9 december uitzending

De winnaars worden tijdens een online event op vrijdag 9 december vanaf 17.00 uur bekendgemaakt. Musea en attracties in Nederland kunnen zich voor deze presentatie aanmelden via deze link.

De genomineerden voor de zes landen zijn inmiddels geselecteerd. Dit is gedaan op basis van de ruim 750.000 reviews wereldwijd die tot op heden op de site van www.tiqets.com geplaatst zijn. Onder de genomineerde venues in Nederland onder meer het Rijksmuseum, de Euromast, Diergaarde Blijdorp, Heineken Experience, de Keukenhof maar ook de Molen van Sloten en Skyview the Pier in Scheveningen. Hier vind je een volledig overzicht per categorie.

Tiqets organiseert deze Awards sinds 2017. Deze vonden onder meer plaats in Amsterdam, Barcelona, New York en Parijs. Vanwege de huidige Covid perikelen wordt de 2020 editie online georganiseerd op vrijdag 9 december. Voor de twee nieuwe categorieën Meest Innovatieve en Beste Hidden Gem is in ieder land een jury samengesteld. Voor Nederland zijn dat journalist Ton Vermeulen, redacteur van het Kennisplatform NRIT en kunstblogger Wilma Lankhorst (www.wilmatakesabreak.nl), juryvoorzitter is Douglas Quinby, CEO van Arival. De winnaars in de zeven categorieën ontvangen een trofee en een marketingactieplan van Tiqets ter waarde van 5000 euro onder de wereldwijde Tiqets doelgroep van 10 miljoen consumenten.

Volgende fase: publieksprijs

Na de bekendmaking van de winnaars op 9 december organiseert Tiqets daarna een Best of the Best prijsvraag waarbij consumenten wereldwijd hun stem kunnen uitbrengen voor hun favoriet onder de 7 winnaars.

Tiqets is een initiatief van vier Nederlandse ondernemers met een hoofdkantoor in Amsterdam en heeft als doelstelling om cultuur en dagattracties toegankelijker te maken voor consumenten. Tiqets verkoopt toegangskaarten voor momenteel ruim 3000 attracties en musea in meer dan 60 landen. In Nederland bedraagt het aanbod nu ruim 220 locaties. Het aantal werknemers bedraagt meer dan 220.
Trefwoorden: attractie, award, attractiepark, museum, pandemie, corona

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
13/12/19
Pleasure for all! Hoe gastvrij zijn vrijetijdsbedrijven …?
Nederland heeft 2 miljoen mensen met een beperking. Wat doet de vrijetijdssector om ook deze gasten een warm welkom te heten?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

26/11/20
Blijvend investeren in de vrijetijdssector is essentieel: zonder bezoekers geen herstel!
Heel ondernemend Utrecht wordt getroffen door de coronamaatregelen. De cultuur-, evenementen-, horec...
26/11/20
Exclusief voor leden
Wenteltoren geeft prachtig uitzicht over Waddenzee en achterland
De nieuwe 25 meter hoge uitkijktoren 'Marsktårnet' is ontworpen door het wereldberoemde Deense architectenbureau BIG en zal vanaf voorjaar 2021 onderdeel uitmaken van de Deense toeristische leisure en educatielocatie aan de rand van het moeraslandschap in Nationaal Park Waddenzee.
24/11/20
Maxxton en Stardekk bundelen krachten in de wereldwijde markt van hospitality SaaS-oplossingen
Maxxton en Stardekk, beide reeds jaren vooraanstaande spelers in hospitality software, bundelen de k...
24/11/20
Verbrede Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL Q4 2020) van start
Alle mkb-ondernemers die in het laatste kwartaal van 2020 direct of indirect geraakt worden door de ...
23/11/20
Werkbezoek koning bij Blijdorp
Het bezoek stond in het teken van de grote gevolgen van de corona-uitbraak voor onderzoeks- en fokprogramma’s. Diverse programma’s zijn sinds de uitbraak afgeschaald of (tijdelijk) stopgezet.
20/11/20
Nieuwe fase Hart van Zuid: definitieve komst Pathé bioscoop en parkeergarage
Naast Rotterdam Ahoy komen definitief een bioscoop, horeca en een parkeergarage. Deze week zijn de c...
20/11/20
Coronacampagnes MarketingOost leveren Lovie Award op
Liesje22 en de Familie Flamingo zijn beloond met prestigieuze Lovie Awards. Dat zijn Europese onders...
20/11/20
Campingplatform JetCamp haalt investering op bij Falkensteiner Ventures
JetCamp, een innovatieve website voor het zoeken en boeken van campings, krijgt een early-stage inve...