Geplaatst op: 11-11-2020
Auteur: Marc Gerlings

Twee nieuwe categorieën bij Remarkable Venue Awards 2020

Inschrijven op nieuwe categorieën als venue is nog mogelijk

Twee nieuwe categorieën bij Remarkable Venue Awards 2020
Ook de pier bij Scheveningen is een van de genomineerde venues. Foto: Tiqets.
Het kaartjesbedrijf Tiqets organiseert voor het vierde achtereenvolgende jaar de Remarkable Venue Awards, een oorkonde voor de beste dagattractie en musea in verschillende categorieën in zes landen, waaronder Nederland. De nominaties zijn bekend maar door de Covid pandemie worden twee nieuwe categorieën toegevoegd en daar kun je je nog voor opgeven.

De vijf categorieën zijn: Meest opmerkelijke venue, Beste museum, Beste attractie, Beste landmark en Beste onsite experience. 

Het aantal positieve reviews en beoordelingen op de site van Tiqets bepaalt de winnaars. Landen waar Tiqets de Awards uitreikt zijn naast Nederland ook Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Ierland, Spanje en Amerika. 

Twee nieuwe categorieën

Vanwege de Covid pandemie worden dit jaar twee nieuwe categorieën toegevoegd: één voor het meest innovatieve en creatieve idee om in te spelen om de beperkende maatregelen en één voor de Best Hidden Gem – een verborgen juweeltje. De genomineerden voor de eerste vijf categorieën zijn bekend, voor de twee nieuwe categorieën kan ieder museum, dierentuin en attractie(park) in Nederland zich voor 20 november 2020 aanmelden via deze link

9 december uitzending

De winnaars worden tijdens een online event op vrijdag 9 december vanaf 17.00 uur bekendgemaakt. Musea en attracties in Nederland kunnen zich voor deze presentatie aanmelden via deze link.

De genomineerden voor de zes landen zijn inmiddels geselecteerd. Dit is gedaan op basis van de ruim 750.000 reviews wereldwijd die tot op heden op de site van www.tiqets.com geplaatst zijn. Onder de genomineerde venues in Nederland onder meer het Rijksmuseum, de Euromast, Diergaarde Blijdorp, Heineken Experience, de Keukenhof maar ook de Molen van Sloten en Skyview the Pier in Scheveningen. Hier vind je een volledig overzicht per categorie.

Tiqets organiseert deze Awards sinds 2017. Deze vonden onder meer plaats in Amsterdam, Barcelona, New York en Parijs. Vanwege de huidige Covid perikelen wordt de 2020 editie online georganiseerd op vrijdag 9 december. Voor de twee nieuwe categorieën Meest Innovatieve en Beste Hidden Gem is in ieder land een jury samengesteld. Voor Nederland zijn dat journalist Ton Vermeulen, redacteur van het Kennisplatform NRIT en kunstblogger Wilma Lankhorst (www.wilmatakesabreak.nl), juryvoorzitter is Douglas Quinby, CEO van Arival. De winnaars in de zeven categorieën ontvangen een trofee en een marketingactieplan van Tiqets ter waarde van 5000 euro onder de wereldwijde Tiqets doelgroep van 10 miljoen consumenten.

Volgende fase: publieksprijs

Na de bekendmaking van de winnaars op 9 december organiseert Tiqets daarna een Best of the Best prijsvraag waarbij consumenten wereldwijd hun stem kunnen uitbrengen voor hun favoriet onder de 7 winnaars.

Tiqets is een initiatief van vier Nederlandse ondernemers met een hoofdkantoor in Amsterdam en heeft als doelstelling om cultuur en dagattracties toegankelijker te maken voor consumenten. Tiqets verkoopt toegangskaarten voor momenteel ruim 3000 attracties en musea in meer dan 60 landen. In Nederland bedraagt het aanbod nu ruim 220 locaties. Het aantal werknemers bedraagt meer dan 220.
Trefwoorden: attractie, award, attractiepark, museum, pandemie, corona

||| Blogs |||

25/11/21
Verduurzaming Toerisme in Nederland moet sneller
Jos Vranken en Martin Cnossen nodigen de sector uit om een duurzame versnelling in te zetten.
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
14/10/21
Varkens in nood op Lisboa Airport
Claustrofobie. Je vraag er niet om. Dat heb je, of niet. En fijn is het geenszins. Hele kleine liften? Ik neem de trap wel. Al is die 10 verdiepingen hoog. Grote mensenmassa’s? Ik vermijd ze liever. - Marcel Baltus komt terecht in terminal 2 van Lisbon Airport en krijgt veel waardering voor Schiphol.
20/09/21
New opportunities arise
New opportunities arise
20/09/21 · · Roland Kleve | Lees meer
This edition, with many in-depth articles, highlights the past corona period (what hit us?) but also looks ahead and focuses on new opportunities for our ‘new normal’. Here is an assembly of passioned articles written by our lecturers, students and industry partners.
16/07/21
Van duurzaam herstel naar  een duurzame sector
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldt (21 mei jl.) “wereldwijd 14 procent minder coronabesmettingen dan vorige week”. Het herstel van de gastvrijheidssector lijkt daarmee met de toenemende vaccinatiegraad ingezet. Maar of er ook daadwerkelijk sprake is van een duurzaam herstel, dat is maar de vraag ...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

02/12/21
Utrechtse Heuvelrug voert verplicht Ruitervignet in
Ruiters en menner moeten met ingang van 1 januari 2022 op de Utrechtse Heuvelrug een Ruitervignet aanschaffen. Een bijzondere stap om het onderhoud van de ruiterpaden te bekostigen.
02/12/21
“Het beantwoorden van reviews beïnvloedt verkoopcijfers”
Bijna iedereen leest wel eens reviews op het internet. Die reacties (en de manier waarop een onderne...
02/12/21
Staycation weer populair: 70% Nederlandse vakantiehuizen bezet door Nederlanders
Met de groeiende onzekerheid rondom de coronamaatregelen kiezen Nederlanders weer steeds meer voor e...
02/12/21
Exclusief voor leden
Kasteel Hoensbroek kaapt Museumprijs weg voor Volkenkunde en Amsterdam Museum
Vanmorgen werd Kasteel Hoensbroek, tijdens de live uitzending van Koffietijd, verrast met het nieuws dat het met een overtuigende 41% van de publieksstemmen (27.745 stemmen), de VriendenLoterij Museumprijs 2021 in de wacht heeft gesleept.
02/12/21
Bouw van nieuw centrumgebouw op Vakantiepark Beekse Bergen gestart
Op Vakantiepark Beekse Bergen wordt sinds enkele weken hard gewerkt aan de bouw van het ni...
02/12/21
Fries Museum biedt meer voor mensen met visuele beperking
Speciaal voor bezoekers met een visuele beperking organiseert het Fries Museum rondleidingen die een nieuw perspectief bieden op de tentoonstellingen Icons en Ferhaal fan Fryslân. Vooral voelen wordt ingezet om de tentoonstelling te beleven.
02/12/21
CityLab010 levert vooral duurzame ideeën op
De gemeente Rotterdam steunt met CityLab010 Rotterdamse initiatiefnemers met een vooruitstrevend plan voor de stad. In toerisme zijn meerdere living labs actief en daarom is het goed om te zien wat uit dit stadslab komt. Circa 150 aanvragen zijn ingediend, waarvan 49 initiatieven door de vakkundige stadsjury van CityLab010 zijn uitgekozen.
01/12/21
Showroom met 80 verschillende leaseboten
Kun je een boot leasen en in een showroom uitkiezen? Nog niet maar vanaf 6 december wel.