Geplaatst op: 30-10-2020
Auteur: Marc Gerlings

Flinke klap voor attractieparken en dierentuinen de afhaalpunten bij horeca moeten dicht

Flinke klap voor attractieparken en dierentuinen de afhaalpunten bij horeca moeten dicht
Officieel moeten de afhaalpunten van de horeca dicht maar de verwarring is groot.

Het Veiligheidsberaad heeft besloten dat de afhaalpunten van de horeca bij dierenparken en attractieparken gesloten moeten worden. Dit is een van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan maar het is wel een harde voor deze bedrijven. Naast merchandise in winkels en ticketverkoop voor het park waren de afhaalpunten een prima wijze om omzet te maken.

Bij Dierenpark Amersfoort dicht...

De parken reageren nog verdeeld. Bij Dierenpark Amersfoort zijn sinds gister de afhaalpunten gesloten. "Voor ons betekent dit dat vanaf donderdag helaas al onze horeca is gesloten. Naast dat we veel minder bezoekers kunnen ontvangen, zal ook deze beslissing impact hebben op de situatie waar ons park nu in verkeerd. Wij volgen de richtlijnen van de overheid op en blijven gaan voor een veilig dagje uit, binnen de regels van de 1,5 metersamenleving."

Bij Efteling en Beekse Bergen open

Bij Efteling en Beekse Bergen waren gister nog de afhaalpunten open. Het is officieel aan de veiligheidsregio's om de dierentuinen en attractieparken te informeren. Beekse Bergen meldt dat de afhaalpunten open blijven omdat dat ook mag bij andere ondernemers. De verwarring is groot terwijl de maatregel per afgelopen maandag is ingegaan.

De maatregel gaat ver, ook snacks en blikjes drinken mogen niet verkocht worden in de winkels van dierenparken en attractieparken.

Trefwoorden: attractie, direntuin, corona, afhaal, horeca

||| Blogs |||

29/05/20
Wie breekt de macht van de Online Travel Agency’s?
Leisure Brains begrijpt er geen (J)OTA van dat er nog een OTA bestaat…. Ze vragen zich af of omdenken kans van slagen heeft.
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
27/12/19
Wat een nepjaar was het eigenlijk…
Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

19/01/21
Wat kunnen dagattracties ondernemen om gasten gezondere keuzes in hun horeca te laten maken?
Een meerderheid van de Nederlanders vindt het belangrijk dat hun (klein)kinderen ook op een dagje uit gezond eten. Maar wat kunnen dagattracties ondernemen om gasten gezondere keuzes in hun horeca te laten maken? Ondanks het ruime beschikbare eet- en drinkbudget bij veel bezoekers blijkt een aantrekkelijke prijsstelling van gezond eten een belangrijke driver.
19/01/21
MBO hospitality heeft stageplaatsen hard nodig
Onder meer via www.stage010.nl een campagne waarin bedrijven in de regio Rijnmond worden opgeroepen stageplekken aan te bieden aan mbo-studenten. Veel stageplekken zijn door de coronacrisis in de afgelopen tijd weggevallen: ruim 4.000 mbo-studenten zijn momenteel dringend opzoek naar een stageplek.
18/01/21
Nederlandse hotelmarkt volgend jaar hersteld, omzetten nog langer onder druk
De Nederlandse hotelmarkt zal in 2022 weer hersteld zijn en op het niveau van 2019 liggen. Alleen voor Amsterdam zal het herstel een jaar later komen. De omzet is dan evenwel nog niet op niveau.
15/01/21
Naar verhouding veel bedrijven die stoppen in recreatie en horeca in 2020
Het aantal bedrijven in Nederland is in 2020 met 78.312 toegenomen tot 2.078.716. Dit aantal bedrijven stond geregistreerd in het Handelsregister op 1 januari 2021. Maar net in de gastvrijheidsbranche en recreatie stoppen veel bedrijven.
14/01/21
Meer faillissementen in vrijetijdssector
In 2020 zijn 2.703 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat is 16% minder dan in 2019. Door de coronacrisis hadden veel bedrijven het moeilijk, maar het aantal faillissementen lag afgelopen jaar op het laagste niveau in 20 jaar. In de vrijetijdssector gingen juist meer bedrijven failliet.
12/01/21
Prijzen vrijetijdsbesteding stijgen sterker dan gemiddeld
Vorig jaar bedroeg de inflatie in Nederland gemiddeld 1,3%. Dat was een stuk minder dan in 2019 toen de prijzen nog met 2,6% stegen. In de vrijetijdssector stegen de prijzen over het algemeen sterker dan gemiddeld. Dat maakt het CBS bekend.
12/01/21
Bezorgmarkt maaltijden groeit met 37%
In 2020 groeide de omzet van bezorging van maaltijden met maar liefst 37% naar ruim 2,7 miljard euro. Dat maakt het FoodService Instituut Nederland vandaag bekend.
07/01/21
BUNK Hotels wint prestigieuze award
BUNK Hotels is verkozen tot winnaar van de Travel & Hospitality Awards 2021 in de categorie European Travel Awards. Hierdoor mag BUNK zich een jaar lang het meest unieke hotel van Nederland noemen. Het hotelconcept met vestigingen in Utrecht en Amsterdam onderscheidde zich van maar liefst 4.000 inzendingen.