Geplaatst op: 07-10-2020
Auteur: Marc Gerlings

Landal ontwikkelt 114 vakantiehuizen aan recreatieve lagune

Landal ontwikkelt 114 vakantiehuizen aan recreatieve lagune
114 huizen rondom lagune. Impressie: Landal GreenParks.
Landal GreenParks breidt opnieuw uit met een bestemming: Landal Drentse Lagune bij het brinkdorp Westerbork in de gemeente Midden-Drenthe. Hier worden 114 hoogwaardige recreatiewoningen gebouwd op percelen met een eigen strand en uitzicht over het water. De woningen worden ontwikkeld door Kopare Development BV en worden na oplevering beheerd en verhuurd door Landal GreenParks. Landal Drentse Lagune is het achtste nieuwe park dat de vakantieaanbieder bekend maakt sinds februari van dit jaar. Het lijkt op een race tussen Roompot en Landal om het grootste aandeel in nieuwe parken.

"Met het luxe Landal Drentse Lagune voegen we een topproduct toe op een zeer bijzondere locatie. Voor de regio Midden-Drenthe betekent de bouw van dit park een belangrijke kwaliteitsimpuls. Drentse Lagune past perfect in onze uitbreidingsambities voor Nederland. We willen selectief groeien met nieuwe kwalitatief hoogwaardige parken,” aldus Dirk Anbeek, algemeen directeur van Landal GreenParks. "Daarmee willen we de keuzemogelijkheden voor onze gasten uitbreiden. We zien dat veel Nederlanders nu het liefst in eigen land blijven, op locaties met rust en ruimte. Deze trend houdt zeker de komende jaren aan en we zien in Nederland nog voldoende ruimte voor groei. Op korte termijn worden ook nog parken toegevoegd in Duitsland en Groot-Brittannië, om ook in die landen ons merk te verstevigen op de lokale markten. ”

8 nieuwe parken aangekondigd

Sinds februari van dit jaar kondigde Landal GreenParks al acht nieuwe bestemmingen aan: Landal Middelfart en Landal Fyrklit (Denemarken), Landal Puur Exloo (Drenthe), Landal Elfstedenhart (Friesland), Landal De Wielsche Dreef (Betuwe), Landal Kaap West (Terschelling), Landal Arber (Duitsland) en Landal Drentse Lagune. Landal Volendam en Landal Marker Wadden waren al eerder aangekondigd, maar openden dit voorjaar.

Landal Drentse Lagune

Landal Drentse Lagune ligt midden in het toeristisch zeer aantrekkelijke Midden-Drenthe, vlakbij drie Nationale Natuurparken: Nationaal Park Drents-Friese Wold, Aekingerbroek en Aekingerzand of Dwingelderveld. Met meer dan 1.700 kilometer fietspad en nóg meer wandelpaden kunnen gasten hier alle kanten op. De moeite waard is een bezoek aan Herinneringscentrum Kamp Westerbork.



De woningtypen, variërend van 4- tot 24-persoons, zijn beschikbaar in comfort, luxe en extra luxe uitvoeringen. De woningen voor 6 personen of meer krijgen alle de beschikking over meerdere badkamers, zodat bewoning door meerdere gezinnen of groepen mogelijk is. De speciale kinderwoningen liggen in verband met de veiligheid niet aan het water). 

Faciliteiten gericht op beleving van water en zand

Verder krijgt Landal Drentse Lagune een ontvangstreceptie, een Beachclub-restaurant met zonneterras, een overdekt zwembad, overdekte speelruimte met klimwand en uitdagende spellen en parkshop. Waterpret komt centraal te staan: zwemmen vanaf het eigen zandstrand, kanoën, suppen of waterfietsen. Verspreid over het park komen speeltoestellen, vissteigers, duinpannen en een vogelkijkhut.

Eerst 30 huizen verkopen

Bij 30 verkochte woningen zal er gestart worden met de bouw door Projectontwikkelaar Kopare Development BV. Men verwacht in februari 2021 te kunnen beginnen met de eerste bouwfase van 44 woningen. Najaar 2021 worden die opgeleverd. Fase 2 omvat 35 woningen en horeca en in Fase 3 worden de resterende 35 woningen gebouwd, alsmede het zwembad. In de zomer van 2022 moet Landal Drentse Lagune compleet gerealiseerd zijn. Voor informatie over investeringsmogelijkheden kijk op: www.drentselagune.nl



Trefwoorden: Landal, park, ontwikkeling, lagune, water, beleving, Drenthe

CELTH
 





||| Nieuws |||

26/03/24
Booking.com stopt duurzaam reisprogramma na gesprek met ACM
Reiswebsite Booking.com heeft na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten het zogenoemde Travel Sustainable (voorheen: Duurzaam Reizen) programma offline te halen per 25 maart.
26/03/24
Zo krijgt het thema duurzaamheid voet aan de grond in de reisbranche
Steeds meer mensen raken overtuigd van het nut en de noodzaak van duurzaam leven. Met duurzaam wordt een leefstijl bedoeld die een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk achterlaat. In andere woorden: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de natuur zo min mogelijk te lijden heeft onder het gedrag van de mens?
20/03/24
Regeneratieve vakantie-ervaringen in Denemarken
In Denemarken kunnen toeristen meewerken aan natuurbehoud. Visit Denmark start met vier proefreizen en ze zoeken daarvoor Nederlandse en Duitse toeristen. Ze noemen het regeneratieve vakantie-ervaringen.
18/03/24
Exclusief voor leden
VN stelt standaard vast om duurzaamheid van toerisme te meten
De Verenigde Naties hebben een een nieuwe wereldwijde standaard goedgekeurd om de duurzaamheid van toerisme te meten. Alle 193 leden hebben ingestemd het het zogenaamde Statistical Framework for Measuring the Sustainability of Tourism (MST).
15/03/24
Visit Wadden roept op om drones thuis te laten bij bezoek aan Waddengebied
Uit recent onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat drones voor recreatief gebruik vogels kunnen storen. Daardoor worden hun overlevingskansen verkleind.
14/03/24
Kampeerbosje Leerdam en De Dassenburcht winnen Gouden Haring
In de categorie Goud Waard ontving Natuurkampeerterrein Kampeerbosje Leerdam een Gouden Haring voor hun prominente rol in het behoud en de versterking van het netwerk Natuurkampeerterreinen.
27/02/24
Exclusief voor leden
Ongekende marktpotentie 9 op de 10 Nederlanders gaat met vakantie
Ongekende marktpotentie 9 op de 10 Nederlanders gaat met vakantie
20/02/24
Camperaars steeds duurzamer
Camperaars in Nederland houden bij hun reisgedrag steeds meer rekening met duurzaamheid. Een opvallende trend is de toepassing van duurzame energiebronnen onder camperaars

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...